Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ζητάμε άμεση καταγγελία του μνημονίου.



ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή κατέθεσε Ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών και η οποία παραμένει αναπάντητη
 Αντικείμενο της ερώτησης ήταν οι «λανθασμένοι υπολογισμοί» της Τρόικα (ο περίφημος πολλαπλασιαστής).

Επειδή εκείνοι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είχαν και έχουν δραματικά αποτελέσματα στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.

Επειδή σύμφωνα με μελέτη του ερευνητικού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής ήταν δυνατόν να προβλεφθούν με ακρίβεια
.
Επειδή αν οι εμπνευστές των συνεχών μνημονιακών μέτρων μεριμνούσαν, ως όφειλαν, για την ορθή ενημέρωσή τους αναφορικά με τη μεταβολή των οικονομικών δεδομένων που επέφερε η κρίση, θα μπορούσαν να επέμβουν διορθωτικά και δεν το έπραξαν.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν οργανισμοί που διευθύνουν τις τύχες των κρατών και εκατομμυρίων ανθρώπων δικαιούνται να κάνουν λάθη, και αν με ένα «λάθος» μπορούν να διαγράφουν τις ευθύνες τους για το δράμα που ζουν εκατομμύρια Ελλήνων.

Επειδή οι Έλληνες έχουν μάθει να αισθάνονται μικροί εμπρός στις αυθεντίες, έχουν μάθει να αισθάνονται μειονεκτικοί και ενοχικοί απέναντι στον ξένο, στον τουρίστα, στον λαθρομετανάστη, οι ξένοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να μαστιγώνουν τον ελληνικό λαό, να τον διχάζουν και να του φορτώνουν ενοχές.

Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στις επιδρομές των ξένων κέντρων και των ελλήνων συνεργατών τους. 
Ζητάμε άμεση καταγγελία του μνημονίου, λογιστικό έλεγχο του χρέους και απόρριψη των εξοντωτικών μέτρων που καταστρέφουν την οικονομία μας και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Επανακαταθέτουμε την ερώτηση προς το γεράκι της Τρόικα,
Να περιμένουμε πειστικές απαντήσεις; Αμφιβάλω.




ΕΡΩΤΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                                        Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                               



ΠΡΟΣ:                       ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αναπάντητη η υπ’ αριθ. 6333/25-01-2013 ερώτηση με θέμα τους λανθασμένους υπολογισμούς στους οποίους είναι βασισμένη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»
Παρά το γεγονός ότι σας καταθέσαμε την με αριθμό 6333/25.01.2013 ερώτηση με θέμα  «Βασισμένη σε λανθασμένους υπολογισμούς η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική» και παρά το ότι παρήλθε προ πολλού η νόμιμη προθεσμία απάντησης, όχι μόνο δεν μας δώσατε τα στοιχεία που αιτηθήκαμε, αλλά απαξιώσατε ακόμα και να μας απαντήσετε. Υποβάλλουμε ξανά, λοιπόν, την ερώτηση, η οποία έχει επί λέξει ως εξής:
Σύμφωνα με μελέτη του διευθυντή του ερευνητικού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, η έως σήμερα ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, που σχεδιάστηκε από το επιτελείο της Τρόικα και εφαρμόζεται αδιάλειπτα από τον Μάιο του 2010 από τις ελληνικές Κυβερνήσεις, ήταν εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα δε αποτελέσματά της ήταν δυνατόν να προβλεφθούν με ακρίβεια, αν οι εμπνευστές των συνεχών μνημονιακών μέτρων μεριμνούσαν, ως όφειλαν, για την ορθή ενημέρωσή τους αναφορικά με τη μεταβολή των οικονομικών δεδομένων που επέφερε η παρούσα κρίση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, το βασικό αίτιο της σημερινής τραγικά διαμορφωθείσας κατάστασης στην οικονομία της χώρας υπήρξε ένα σφάλμα σε έναν συντελεστή της οικονομίας, γνωστό ως «πολλαπλασιαστή». Βάση εμπειρικών δεδομένων αντλούμενων από το χρονικό διάστημα 1970-2007, είχε υπολογιστεί πως η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες ή τα κατά 1% επιπλέον έσοδα από την φορολογία, παρουσίαζαν ως συνέπεια σε μείωση κατά 0,5% στον τομέα της ανάπτυξης της οικονομίας. Έτσι ο συντελεστής αυτός καθορίστηκε στο εν λόγω μέγεθος και έκτοτε αποτέλεσε τον γνώμονα βάση του οποίου υπολογίζονταν από τους οικονομικούς «εγκέφαλους» των διεθνών τοκογλύφων οι συνέπειες που τα μέτρα λιτότητας επρόκειτο να επιφέρουν στις οικονομίες των χωρών που είχαν την ατυχία να βρεθούν στα νύχια τους.
            Ο «πολλαπλασιαστής» χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας, μόνο που λόγω της μεσολάβησης της κρίσης και της συνακόλουθης αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς των πολιτών, θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί στα επίπεδα του 0,9 έως και 1,7 %, αντί για 0.5%. Συνεπεία των ανωτέρω υπήρξε το γεγονός των καταστροφικών αποτελεσμάτων των μνημονιακών μέτρων για το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου και η περεταίρω απομάκρυνση από τον στόχο της ανάπτυξης, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις των στελεχών της Κυβέρνησης.
            Μάλιστα, αναφέρεται ότι στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσιεύθηκε από το Δ.Ν.Τ. τον Οκτώβριο του 2012, η ανωτέρω μεταβολή του συντελεστή ήταν ήδη γνωστή και παρόλα αυτά δεν ελήφθη υπ’ όψιν κατά τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πακέτων μέτρων.

Eρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)     Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση του νέου πακέτου μέτρων και μέχρι και την ψήφισή τους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, γνώριζε για τον εν λόγω συντελεστή, τη σημασία του για τα αποτελέσματα των μέτρων στην εθνική οικονομία και το γεγονός του μη υπολογισμού του από το επιτελείο της Τρόικα;
2)     Προτίθεται να θέσει τους δανειστές προ των ευθυνών τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πατρίδα μας εξαιτίας των συνεχών λανθασμένων οικονομικών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιδιώξει την καταβολή ανάλογης αποζημίωσης;
3)     Ποιος έχει την ευθύνη για την υιοθέτηση του λανθασμένου "πολλαπλασιαστή" στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα; Οι πιέσεις των πιστωτών που υιοθετήθηκαν άκριτα ή η ανικανότητα των Ελλήνων ομολόγων τους (αξιωματούχων, "τεχνοκρατών", οικονομολόγων κλπ) να κατανοήσουν τη λειτουργία του συντελεστή αυτού στην ελληνική οικονομία;
Αθήνα, 21/03/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Άμεση καταγγελία του μνημονίου

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 - 
Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Οι κινδυνολογίες και τα ψέμματα περί ολοκληρωτικής καταστροφής πέφτουν στο κενό. Ήρθε η ώρα της καταγγελίας του μνημονίου και της απόρριψης των εξοντωτικών μέτρων που καταστρέφουν την οικονομία μας και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...