Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Δωδεκαμελής αντιπροσωπεία του Πυρήνα Ιωαννίνων παρεβρέθη σήμερα στο νεκροταφείο της Αγίας Σκέπης στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου όπου είναι θαμένοι κάποιοι από τους πεσόντες Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες της εποποιίας του 1940.

Η αντισπροσωπεία της Χρυσής Αυγής του Πυρήνα Ιωαννίνων με επικεφαλής τον συναγωνιστή Χρήστο Παππά πέρασε από νωρίς τα σύνορα παρόλο το κλίμα τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί από τα Αλβανικά Μέσα ότι θα εμποδιστεί η παρουσία της στη Βόρειο Ηπειρο και στις τελετές μνήμης.



Αφού οι Χρυσαυγίτες συναγωνιστές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου χωροστατούντος του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ.κ. Δημητρίου, παρέμεινε εις το χώρο αναμένοντας την έλευση του Ελληνα Πρέσβη και των υπολοίπων "επισήμων" Ελλήνων και Αλβανών και συζήτησε τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών τόσο Βουλιαρατών όσο και κατοίκων των γύρω περιοχών.

Η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής της έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τους Βορειοηπειρώτες όσο και από τους Έλληνες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει με πούλμαν το χωριό. Χαρακτηριστικές ήταν οι εκφράσεις "μπράβο, συγχαρητήρια, ευτυχώς που υπάρχετε εσείς και αγωνίζεστε για τη Βόρειο Ήπειρο", "είμαστε μαζί σας", "όλοι μας πρόδωσαν" κ.λ.π.

Αίσθηση προσκάλεσε στους παρευρισκόμενους η έλευση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά με αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες και ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων στάθηκε συνεχώς δίπλα στον Έλληνα Πρέσβη. Η υποκριτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του στη Βόρειο Ήπειρο κατακρίθηκε από τους παρευρισκόμενους και κατά την αποχώρησή του έλαβε την καυστική παρατήρηση από βορειοηπειρώτη κάτοικο της περιοχής "κακώς ήρθες εδώ σήμερα, εσύ και οι όμοιοί σου του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ματοκυλίσατε τον τόπο και αυτά τα χωριά. Εσείς λέτε τη Βόρειο Ήπειρο Νότιο Αλβανία. Να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ". Ο Βορειοηπειρώτης εισέπραξε το ελαφρύ μειδίαμα του Συριζαίου βουλευτή ο οποίος αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι.


Πριν την κατάθεση στεφάνου συναγωνιστής του Πυρήνα Ιωαννίνων κρατώντας την Ελληνική σημαία στάθηκε δίπλα στον νεαρό που κρατούσε την Αλβανική σημαία δίπλα από το μνημείο των πεσόντων. Προκάλεσε έκπληξη σε όσους ήρθαν για πρώτη φορά στο μνημόσυνο των πεσόντων η ύπαρξη αλβανικής σημαίας τη στιγμή που η Αλβανία πολέμησε την Ελλάδα ως σύμμαχος της Ιταλίας και δημιούργησε τάγματα αθλίων αλβανών κατσαπλιάδων.

 Ο συναγωνιστής Παππάς τιμώντας τους γνωστούς και αγνώστους ήρωες που τα κόκαλά τους είναι σκορπισμένα στη Βορειοηπειρωτική γη, στάθηκε προσοχή και φώναξε "Αθάνατοι!". Γυρνώντας δε προς τους παρευρισκόμενους φώναξε "Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος" εισπράττοντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Συγκίνηση επίσης προκάλεσε στους προσκυνητές η κατάθεση στεφάνου του 93χρονου εφέδρου λοχαγού του πυροβολικού κ. Αναστασόπουλου, τον οποίον ενθέρμως χαιρέτησαν οι συναγωνιστές και ο συναγωνιστής Παππάς έσκυψε και του φίλησε το χέρι.


Στη συνέχεια και μετά το πέρας της τελετής η οποία έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή, οι συναγωνιστές περιδιάβηκαν τα μνήματα των Ελλήνων ηρώων και εναπόθεσαν λίγα λουλούδια.

Ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς προέβη σε δηλώσεις για την ημέρα σε ΜΜΕ και τόνισε τα εξής:

"Η Αλβανική τρομοκρατία όπως και η Ελληνική τρομοκρατία των ΜΜΕ αλλά και των συστημικών κομμάτων δεν μπορεί να σταματήσει το κίνημα του Λαϊκού Εθνικισμού, το κίνημα της Χρυσής Αυγής. Βρισκόμαστε εδώ στην Αγια γη της Βορείου Ηπείρου, στους Βουλιαράτες για να τιμήσουμε τους πεσόντας του έπους του 1940 και να δηλώσουμε ότι θα κρατήσουμε ορθό το λάβαρο της Βορείου Ηπείρου. Ο αγώνας της Χρυσής Αυγής θα δικαιωθεί όταν θα δικαιωθεί και η Βόρειος Ηπειρος. Βόρειος Ηπειρος Γη Ελληνική".

Δείτε το σχετικό βίντεο



1 σχόλιο:

  1. Χρήστο Παππά, είσαι ένα ΚΟΣΜΗΜΑ για τον Εθνικό χώρο και για τον Ελληνικό Εθνικισμό !

    ΕΥΓΕ Συναγωνιστή, ΕΥΓΕ !

    Πάμε γερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...