Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.|ΤΕΥΧΟΣ 119 (ΙΟΥΛΙΟΣ 2012)



Κύριε Παππά,  η κυβέρνηση υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Εκτιμάτε ότι μια τέτοια προσπάθεια  μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα;

Αρχικά, ούτε υπογραμμίζεται, ούτε τονίζεται, όπως λέτε, το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Ακούστηκε μια κάποια στιγμή, από κάποια κόμματα καθαρά για προεκλογική κατανάλωση, αλλά όπως φάνηκε και από το πνεύμα αλλά και από την ουσία των προγραμματικών δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών που ηγούνται της τροϊκανής κυβέρνησης, δεν υπάρχει η διάθεση ούτε η πυγμή, να εναντιωθούνε πραγματικά στους πιστωτές μας. Πιστεύει άραγε κανείς έχοντας στοιχειώδη πολιτική σκέψη και εμπειρία ότι αυτή η ετερόκλητη κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, το πολιτικό ανάστημα, την πυγμή και την κατάλληλη σύνθεση για να διαπραγματευθεί; Και να διαπραγματευθεί τι; Το μνημόνιο που ψήφισαν πριν από λίγους μήνες λέγοντάς μας ότι είναι η μοναδική οδός σωτηρίας; Το πλέον σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δεν θα επαναδιαπραγματευθούν, αλλά ο ειδικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι το ολικό ξεπούλημα και νέα μνημόνια.


Το κόμμα σας τάσσεται κατά του Μνημονίου. Κατά την γνώμη σας ποιο κράμα οικονομικής πολιτικής πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, προκειμένου η Χώρα μας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, να βγει από την ύφεση και να πάρουν επιτέλους "ανάσα" οι πολίτες που έχουν πληγεί τόσο πολύ από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί;

Για μας στη Χρυσή Αυγή το κράτος πρέπει να είναι κράτος και όχι κλωτσοσκούφι. Να επεμβαίνει εκεί που πρέπει και στο βαθμό που πρέπει, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την επιστροφή στην εθνική παραγωγή και αυτάρκεια. Εμείς λέμε ότι με ελληνική παραγωγή και περιορισμό έως και μηδενισμό των εισαγωγών μπορεί να έχουμε λιγότερα, μπορεί να μην έχουμε την ποικιλία των αγαθών που μας έχει επιβάλλει το πρότυπο του δυτικού τρόπου ζωής με τον άκρατο καταναλωτισμό, αλλά αυτά που θα έχουμε θα παράγονται στην Ελλάδα, θα καταναλώνονται στην Ελλάδα και το τυχόν πλεόνασμα θα εξάγεται με όρους αμοιβαιότητας.  Στην Ελλάδα μπορούμε να παράγουμε τα πάντα, από εξαιρετικό κρασί και τυρί, μέχρι έπιπλα και είδη ένδυσης. Αυτούς τους τομείς της Ελληνικής παραγωγής θα στηρίξουμε κατά προτεραιότητα. Δηλαδή αν στηριχθούμε στο δαιμόνιο της ελληνικής φυλής και την φιλοτιμία του Έλληνα αγρότη, αλιέα, βιοτέχνη, παραγωγού, και το κράτος στηρίξει πραγματικά και σταθεί αρωγός σε αυτές τις τάξεις, θα έχουμε δρομολογήσει την έξοδό μας από την κρίση.
 Αντί αυτού, βλέπουμε οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών της τρόικας και της εξάρτησης από τα ανθελληνικά κέντρα εντός και εκτός Ευρώπης, να συνθλίβουν με τα μέτρα τους τους Έλληνες παραγωγούς οδηγώντας τους όχι μόνο στη χρεοκοπία αλλά και στην βιολογική εξόντωση. Είδατε τι γίνεται τον τελευταίο χρόνο με τις αυτοκτονίες εργαζομένων, εμπόρων, κλπ.  

Είστε υπέρ ή κατά των αποκρατικοποιήσεων που έχει στόχο να προωθήσει η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μαζικές αποκρατικοποιήσεις σε ένα γενικό ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας όλων των κρατικών επιχειρήσεων οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούν νευραλγικό κομμάτι της λειτουργίας ενός τυπικά ανεξάρτητου κράτους.
Με λιμάνια σε Τούρκους, για παράδειγμα, όπως αρχικά έγινε στη Μυτιλήνη, κι όπως διαβάζω ότι εταιρείες τουρκικών συμφερόντων ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Με ενέργεια, ύδρευση, συγκοινωνίες, αεροδρόμια, επικοινωνίες, παραγωγικές βιομηχανίες, όπως η βιομηχανία ζάχαρης ή η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αιγιαλό και εκτάσεις σε ξένα χέρια, η Ελλάδα κυριολεκτικά ξεπουλιέται και παραδίδει τα κλειδιά της στους ξένους. Η ξενοκρατία που ταλανίζει την Πατρίδα μας από την απελευθέρωση και μετά κυριαρχεί πλέον απόλυτα. Οι υψηλόφρονες ακόμη Έλληνες με τη Χρυσή Αυγή θα αγωνιστούν με όλους τους τρόπους για να μη γίνει αυτό πραγματικότητα. Το σύνθημά μας «Η Ελλάδα στους Έλληνες» είναι θεμελιώδες συστατικό του πολιτικού μας προγράμματος και οράματος και όχι προπαγανδιστικό σύνθημα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, κάποιους άλλους καιρούς.

Στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις η Χρυσή Αυγή, ψηφίστηκε από ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού. Οι ψηφοφόροι σας, πιστεύετε ότι έχουν ιδεολογική ταύτιση και κοινές πολιτικές συνισταμένες με το κόμμα σας, ή σας ψήφισαν ως αντίδραση στα αλλά κόμματα και κυρίως στα κόμματα που άσκησαν εξουσία;

Κατ’ αρχήν, από μόνη της η αντίδραση στα συστημικά κόμματα εξουσίας που λυμαίνονται τον τόπο από το 1974 και μετά και οδήγησαν με τις πολιτικές τους και τις ληστρικές επιδρομές τους στα δημόσια ταμεία και στον ιδρώτα του Ελληνικού λαού είναι μια υγιής και αυθεντική αντίδραση. Ένα κύριο σύνθημά μας είναι το «Εναντίον όλων» και πράγματι η Χρυσή Αυγή στάθηκε ενάντια σε όλους και ενωμένο το πολιτικό σύστημα ενάντια στη Χρυσή Αυγή.  Οι Χρυσαυγίτες και οι πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή κι ένωσαν δια της ψήφου τους τη φωνή τους μαζί μας, είναι πράγματι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Πιστεύω πως είναι οι «ψαγμένοι» ψηφοφόροι. Και αυτό φαίνεται από το σταθερό ποσοστό της Χρυσής Αυγής και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Σίγουρα γνωρίζουν τις ιδεολογικές και πολιτικές μας κατευθύνσεις, πράγμα που φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα μας να είναι το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει άνοδο, σε μια περίοδο που οι αρχές μας γίνονται ακόμα πιο γνωστές με την παρουσία μας στη Βουλή και την έκθεση των πολιτικών μας απόψεων.

Πρόσφατα η Χρυσή Αυγή, κατέθεσε πρόταση νομού για την κατάργηση του νομοσχεδίου Ραγκουση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Διαβάζω λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι κάποιος μετανάστης πρέπει να ενηλικιωθεί για να υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης. Δηλαδή κύριε Παππά ένα παιδί που είναι σήμερα 10 ετών πρέπει να περιμένει αλλά δέκα χρόνια για να γίνει νόμιμος πολίτης αυτής της Χώρας;  Είναι σωστό αυτό;

Κανονικά δεν θα πρέπει να περιμένει καθόλου. Θα πρέπει άμεσα, μαζί με τους γονείς του, να επαναπροωθηθεί στη χώρα καταγωγής από την οποίαν προήλθαν οι λάθρα και παράνομα εισελθόντες γονείς. Και επειδή η ερώτησή σας εμπεριέχει παράδειγμα που διεγείρει το συναίσθημα, να σας τονίσω ότι οι λαθρομετανάστες που εγκληματούν κατά των Ελλήνων δεν βρέθηκαν στην Ελλάδα με διακτινισμό. Ήσαν και αυτοί κάποτε δεκάχρονα παιδιά. Σημασία έχει ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα των αλλόφυλων και αλλόδοξων λαθρομεταναστών έχει διαφορετικό αξιακό σύστημα από αυτό του Ελληνικού λαού, το αξιακό σύστημα αυτό που έδωσε το φως στην οικουμένη.  

Ποια πολιτική πιστεύετε ότι πρέπει να εφαρμοστεί έναντι των μεταναστών και θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότι οι μετανάστες αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα και για ποίες λόγους;

Η απάντηση είναι προφανής και είναι στα χείλη κάθε Έλληνα πολίτη ασχέτως κομματικής του επιλογής  στις τελευταίες εκλογές. Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς. Καθημερινά εισέρχεται στην Ελλάδα ένα χωριό, σε ετήσια βάση δημιουργείται μια νέα πόλη με ξένους. Αυτοί όλοι, οι οποίοι σε ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι και μουσουλμάνοι, είναι μια εν δυνάμει Πέμπτη Φάλαγγα, ένας εσωτερικός εχθρός, ένα όργανο σε σκοτεινά σενάρια της ξενοκρατίας που σκοπό έχουν να γκρεμίσουν δια της παγκοσμιοποίησης το λεγόμενο «εθνικό κράτος». Θέλουν να μας κάνουν κυριολεκτικά όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος έναν εύπλαστο κιμά, χωρίς αξίες, χωρίς όραμα, χωρίς πίστη. Η μοναδική πολιτική που θα διόρθωνε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση όπου συνειδητά μας οδήγησαν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας που λέει έξω τώρα όλοι οι ξένοι από την Ελλάδα. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν , μα πως λέτε όλοι οι ξένοι, να σας τονίσω ότι οι νόμιμοι ξένοι είναι μια πραγματικά ελάχιστη εξαίρεση. Οι ξένοι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο παράνομοι, αλλά και επικίνδυνοι. Με τη βοήθεια του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας ένα κράτος εθνικού προσανατολισμού θα έπρεπε να διώξει άμεσα από τη χώρα αυτόν τον άθλιο συρφετό των εισβολέων.

Η Χρυσή Αυγή υιοθέτησε τα κοινωνικά παντοπωλεία όπου πολίτες που έχουν οικονομικό πρόβλημα, μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από  κάποιους ως ένα επικοινωνιακό παιγνίδι του κόμματος σας, με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων. Τι απαντάτε;

Απόδειξη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει είναι ότι η κίνηση αυτή έχει ενταθεί κυρίως μετεκλογικά, εκμεταλλευόμενοι το έκτακτο κομματικό εκλογικό επίδομα και όχι την κρατική επιχορήγηση –στην οποία ως κόμμα είμαστε ενάντιοι- για την οποία καταθέσαμε ήδη πρόταση νόμου, και εκμεταλλευόμενοι επίσης μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Είμαστε λαϊκό κίνημα, δεν έχουμε δημιουργηθεί σε σαλόνια πολυτελών ξενοδοχείων ή σε κάμαρες ξένων πρεσβειών, ούτε γίναμε κίνημα μέσω twitter και facebook. Η δύναμή μας πηγάζει από το λαό και ο αγώνας μας γίνεται αποκλειστικά για τον λαό. Στα πλαίσια αυτών των αντιλήψεων είναι και η κοινωνική μας προσφορά όχι μόνο με το παντοπωλείο και τα παντοπωλεία που θα ανοίξουν, αλλά και με τα λαϊκά συσσίτια, τα κοινωνικά ιατρεία, την προσφορά αίματος,  και άλλες μορφές λαϊκής υποστήριξης που θα διαπιστώσετε στους μήνες που έρχονται. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Η Χρυσή Αυγή θα είναι εδώ, συμπαραστάτης του δοκιμαζόμενου λαού μας.











1 σχόλιο:

  1. συνεχιστε ετσι.......
    πρωτη φορα ειμαι υπερηφανος για την ψηφο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...