Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Συνέντευξη στο ιστολόγιο tampouri.blogspot.gr)

Σήμερα στο Ταμπούρι μας, βρίσκεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χ.Α. και βουλευτής Επικρατείας κ. Χρήστος Παππάς, για να σχολιάσει αποκλειστικά για "το Ταμπούρι" το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών.

---  κ. Παππά, είναι η Λεπέν μια Γαλλίδα Εθνικίστρια; Ακούγονται πολλά για την κόντρα με τον πατέρα της και για ιδεολογικές υποχωρήσεις που έχει κάνει. Τι πιστεύετε;

Το Εθνικό Μέτωπο, είναι ένα ιστορικό κόμμα με βάθος χρόνου, αφού ιδρύθηκε το 1972. Η νέα ηγέτιδα του, είναι αλήθεια ότι έχει διαφοροποιηθεί από την αρχική πολιτική ατζέντα του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος. Όμως η αυτόφωτη ηγετική γραμμή της αποδεικνύει ότι δεν είναι αρχηγός λόγω οικογενειοκρατίας, αλλά λόγω ενός ισχυρού χαρακτήρα και αποκρυσταλλωμένων πολιτικών απόψεων.
Πράγματι, έχει κάνει μια σαφή αστική στροφή, στην ιδεολογική πορεία του Μετώπου. Αν η επιλογή της είναι σωστή, θα το δείξει η στήριξη που θα έχει από τους Γάλλους, τους οποίους και μόνον αφορά η πολιτική γραμμή της.  Στον πυρήνα  του, το κόμμα εκτιμώ ότι παραμένει, Πατριωτικό και Εθνικιστικό.

---  κ. Παππά, είδαμε στο δεύτερο γύρο να προκρίνονται η Λεπέν και ο Μακρόν. Αυτά τα δύο πρόσωπα, τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν; Η μάχη στη Γαλλία, τελικά είναι μάχη ποιών στρατοπέδων;

Είναι αλήθεια ότι αυτή η μάχη έχει πολύ βαθύτερη σημασία από το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Γαλλίας. Συγκρούονται δύο ισχυρά συστήματα.
Από τη μια έχουμε τον τραπεζικό και στο άρμα των Ρότσιλδ, Μακρόν.    
Έναν πολιτικό ουσιαστικά χωρίς καμία πολιτική ατζέντα. Χρησιμοποιεί ότι «δουλεύει» για το σκοπό του και συνθηματολογεί με την τακτική της «διαχείρισης της επικαιρότητος».  Π.Χ. στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει δηλώσει ότι: «η τρομοκρατία θα είναι μέρος της ζωής μας και πρέπει να την συνηθίσουμε». Οι απόψεις του εκφράζουν όλο εκείνο το πολιτικό κατεστημένο των τραπεζιτών – παγκοσμιοποιητών.
Από την άλλη έχουμε την Λεπέν, που προτάσσει την προστασία της Γαλλίας, την από-ισλαμοποίηση της χώρας της, αλλά της Ε.Ε. Σε πολλά ζητήματα ακούγεται συντηρητική –μιλώντας δηλαδή για ήθη και παραδόσεις- αλλά στις ημέρες που ζούμε, η πλέον επαναστατική πράξη που μπορούμε να κάνουμε, είναι η προστασία του Έθνους και της Φυλής μας.

---  ο κ. Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε την νίκη του 1ου γύρου για την Λεπέν. Άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι επισήμως η Χ.Α. στηρίζει το Εθνικό Μέτωπο;

Όπως είπε και ο Αρχηγός της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρετίζουμε την επιτυχία της Λεπέν στον 1ο γύρο και της ευχόμαστε να τα καταφέρει στον 2ο. Στηρίζουμε και το Εθνικό Μέτωπο, όπως και άλλα εθνικά κόμματα στην Ευρώπη. Δεν ταυτιζόμαστε μαζί τους αλλά ελπίζουμε στον Εθνικιστικό άνεμο της Ευρώπης. Ελπίζουμε να δυναμώσει και να παρασύρει μακριά τα αποπνικτικά σύννεφα των τοκογλύφων και των διεθνιστών που έχουν κάτσει πάνω από την Ε.Ε. και στερούν τους λαούς από ελεύθερη και καθαρή αναπνοή.

---  κ. Παππά, αν η Λεπέν κερδίσει, εκτιμάτε ότι θα τηρήσει προεκλογικές δεσμεύσεις όπως  κλείσιμο συνόρων, απέλαση ξένων ισλαμιστών, διεξαγωγή δημοψηφίσματος για FRAXIT ή θα γίνει ένας γάλλος Τσίπρας, που θα συμπλεύσει με το σύστημα των Βρυξελλών;

Νομίζω ότι ο κατήφορος του Τσίπρα, είναι μοναδικός. Η διαφοροποίησή του από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του είναι τεράστια. Έχει θέσει κάποια στάνταρτς προς τα κάτω που οι υπόλοιποι πολιτικοί, προσέχουν να μην αγγίξουν και ταυτιστούν μαζί του.
Σας θυμίζω ότι ο κομμουνιστής υποψήφιος στη Γαλλία δήλωσε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ότι: «εγώ δεν είμαι Τσίπρας..»
Πιστεύω λοιπόν ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Λεπέν με τον αριστερό Τσίπρα. Ο βαθμός συνέπειάς της προς τις προεκλογικές εξαγγελίες της θα φανεί πολύ γρήγορα, από τις πρώτες κι όλας ημέρες της Προεδρίας της. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι αν είναι υψηλός, τότε πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν στην Ε.Ε.

---  κ. Παππά, έχετε κάποιο προγνωστικό για την επόμενη Κυριακή;

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει κάτι με βεβαιότητα. Τα ποσοστά και των δυο αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο γαλλικός λαός πρέπει να αποφασίσει με σύνεση. Έχει μια πολύ μεγάλη δυνατότητα να τιμωρήσει όσους τον ξεγελούν και τον ταπεινώνουν, εδώ και δεκαετίες. Σε κάθε περίπτωση, το Εθνικό Μέτωπο, σημειώνει μεγάλες ανόδους ποσοστών και θα είναι σημαντικός παίκτης στην πολιτική σκηνή της Ε.Ε. ακόμη κι αν δεν κερδίσει.

---  Είδαμε να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάποιοι χάρτες της Γαλλίας που αποτυπώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυριαρχία του Εθνικού Μετώπου είναι εμφανής. Αλλά ο εκλογικός νόμος το εμποδίζει να κυριαρχήσει. Τι γίνεται τελικά; Πόσο Δημοκρατικό είναι το εκλογικό σύστημα; Πόσο αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση; Και τι νομίζετε ότι θα γίνει και στην Ελλάδα όταν εφαρμοσθεί η απλή αναλογική, σε σχέση με την σημερινή κατάσταση;

Έχετε δίκιο. Φαίνεται πως η Ε.Ε. που δεν μπορεί να ενωθεί πολιτικά και κοινωνικά με επιτυχία, καταφέρνει να ενωθεί σε επίπεδο χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης. Έτσι βλέπουμε παράλογους εκλογικούς νόμους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Γαλλία και στην Αυστρία και στην Ιταλία κλπ. Σχεδιασμένα νομοθετήματα, που στοχεύουν να δυσκολεύουν την πολιτική αλλαγή προς όφελος των λαών.
Είναι κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα και φυσικά δεν πιστεύω ότι είναι κανείς τόσο αφελής που να θεωρεί ότι είναι τυχαίο. Η συμβολή της Χρυσής Αυγής στο ξεμπρόστιασμα αυτού του πολιτικού κατεστημένου είναι σημαντικότατη. Το καταδεικνύουμε τόσο στη Βουλή, όσο και στην Ευρωβουλή αλλά και με τις παράνομες διώξεις εναντίον μας, που φανερώνουν ότι το σύστημα έχει πολλούς τρόπους να «πειράζει τα νούμερα». Έτσι κατάφεραν να κλέψουν ποσοστά από την Χ.Α. το 2013. Δεν κατάφεραν όμως να κλέψουν την δυναμική της. Μια δυναμική που κράτησαν ζωντανή οι χιλιάδες οπαδοί που δεν δείλιασαν και η ακλόνητη ηγεσία του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Όσον αναφορά την απλή αναλογική, θεωρώ ότι θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την κατάσταση γι αυτό το σύστημα. Θα δείξει καλύτερα τις δυνάμεις καθενός και θα τους ντροπιάσει με τις εξευτελιστικές συνεργασίες που θα κάνουν, ώστε να μην χάσουν την κουτάλα.

κ. Παππά, σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας.

Πηγή : http://tampouri.blogspot.gr/2017/04/1.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...