Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Το ισχύον γεωπολιτικό status quo πνέει τα λοίσθια

Το ισχύον γεωπολιτικό status quo πνέει τα λοίσθια
Το γεωπολιτικό status quo που ισχύει σήμερα, ένα status quo από το οποίο επωφελήθηκαν τα μέγιστα οι Αμερικανοσιωνιστές, πνέει τα λοίσθια. Ο επιθανάτιος ρόγχος αυτού του γεωπολιτικού status quo, το οποίο ήταν αποτέλεσμα δυο παγκόσμιων πολέμων και της κατάρρευσης του σοβιετικού μπλοκ μέσα σε έναν αιώνα, οδηγεί κράτη όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν στην προμετωπίδα των διεθνών εξελίξεων, ενώ η Δύση προσπαθεί να διατυπώσει μια νέα στρατηγική για να παραμείνει ισχυρή στην διεθνή σκηνή του 21ου αιώνα μετά τις αποτυχίες των τελευταίων ετών, αποτυχίες που ανέκοψαν τα σχέδια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση τα επόμενα τέσσερα ή οκτώ χρόνια θα προσπαθήσει να πλοηγηθεί στο ταραχώδες διεθνές περιβάλλον με την ελπίδα να βρει μια αρμόζουσα θέση για τις ΗΠΑ στην παγκόσμια πυραμίδα, μετά την σαφή τοποθέτηση της για λήξη των «εχθροπραξιών» με την Μόσχα και αναθεώρηση της πολιτικής της για παγκόσμια κυριαρχία, μια πολιτική που ουσιαστικά εφάρμοζε τη σιωνιστική ατζέντα που είχε επιβληθεί στους αμερικανούς προέδρους τις τελευταίες δεκαετίες. Ταυτόχρονα το σιωνιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αντιπαρατεθεί με τους αντιπάλους του στην Μόσχα, στο Πεκίνο και στην Τεχεράνη μη θέλοντας να καταθέσει τα όπλα, υπερασπιζόμενο τα σχέδια για Παγκοσμιοποίηση και έχοντας ως συμμάχους την νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το απαρχαιωμένο ΝΑΤΟ.
Η τακτική που θα ακολουθήσουν οι Αμερικανοσιωνιστές που ειρήσθω εν παρόδω εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, είναι αυτή του «divide et impera». Το σιωνιστικό κατεστημένο αντελήφθη, πολύ αργά ομολογουμένως, ότι η Ρωσία ουδόλως μπορεί να νικηθεί με πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά μέσα ή ακόμη και μέσω αντιπροσώπων όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οι τζιχαντιστές. Όλα αυτά τα μέσα που εφάρμοσαν οι Αμερικανοσιωνιστές τα τελευταία 20 χρόνια εναντίον της Ρωσίας απέτυχαν παταγωδώς και αυτό που κατάφεραν ήταν η γεωπολιτική ισχυροποίηση της Ρωσίας και των συμμάχων της. Η Ρωσία αντέδρασε νικηφόρα στην επιθετικότητα της σιωνιστικής Ουάσιγκτον στην Γεωργία, στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή, ενώ εμβάθυνε τις σχέσεις της με την Κίνα και το Ιράν.
Άρα η ευθεία αντιπαράθεση των Αμερικανοσιωνιστών με την Ρωσία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αυτό που απομένει πλέον να πράξει το σιωνιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον είναι η αναπροσαρμογή της ατζέντας έναντι της Μόσχας, του Πεκίνου και της Τεχεράνης, τους τρεις κύριους αντιπάλους του. Η αναπροσαρμογή αυτή φέρει τον τίτλο «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή άσκηση γεωστρατηγικής πίεσης στον σύμμαχο της Μόσχας Πεκίνο, διεθνής απομόνωση του ετέρου συμμάχου Τεχεράνη και ταυτόχρονα «συνθηκολόγηση» με την ίδια. Η αύξηση πίεσης στην Κίνα και η διεθνής απομόνωση της Τεχεράνης θα οδηγούσε την Ρωσία σε μια ανανεωμένη εξάρτηση της από την Δύση, όπως την δεκαετία του 1990, θα συγκρατούσε τα γεωπολιτικά σχέδια της Κίνας στην Νοτιοανατολική Ασία και θα ακύρωνε τους σχεδιασμούς του Ιράν για περιφερειακή ηγεμονία στην Αραβική Χερσόνησο. Αυτοί οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και διατυπώσεις ίσως αντηχούν για πολλούς ως εξεζητημένοι και ακατανόητοι, είναι όμως σχεδιασμοί που επεξεργάζεται αυτή την εποχή το σιωνιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον.
Αυτή είναι και η ατζέντα που προσπαθεί να επιβάλλει το σιωνιστικό κατεστημένο στον Τραμπ, η εφαρμογή της όμως προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν συμφωνεί με αυτή την ατζέντα, καθ’ όσον θα τίναζε στον αέρα την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει και για την οποία τον ψήφισε ο αμερικανικός λαός. Η μη σύμφωνη γνώμη του Τραμπ αντανακλάται και στον λυσσαλέο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει τα σιωνιστικά ΜΜΕ σε αυτόν προσωπικά και στην κυβέρνηση του.
Το πλέον πιθανό λοιπόν είναι ότι η τακτική «divide et impera» των Αμερικανοσιωνιστών θα αποτύχει. Η αποτυχία αυτή σημαίνει και τον θάνατο του γεωπολιτικού status quo που ίσχυσε επί έναν αιώνα περίπου και την ανατολή ενός νέου πολυπολικού συστήματος παγκόσμιας εξουσίας.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-ischuon-gewpolitiko-status-quo-pneei-ta-loisthia#ixzz4dN4Amv3B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...