Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ορθώνεται ένα κύμα Εθνικισμού ενάντια στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών πέρασε, με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, να κατακτά ένα αξιοσημείωτο ποσοστό και να περνά πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο μαζί με τον φιλελεύθερο, ευρωπαϊστή και – το κυριότερο – πρώην τραπεζίτη του Ρότσιλντ, Μακρόν.

Ασχέτως με το αποτέλεσμα του Β’ γύρου και των ιδεολογικών εκπτώσεων που έχει κάνει, αναλαμβάνοντας ένα αμιγώς εθνικιστικό κόμμα από τον πατέρα της και φίλο της Χρυσής Αυγής, Ζαν Μαρί Λεπέν, η νίκη της αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι ενάντια στις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, των ανοιχτών συνόρων και των ασύδοτων αγορών που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης και την χαιρετίζουμε με χαρά.

Η νίκη της Λεπέν, πέρα από τα παραπάνω είχε και μία ακόμα ευεργετική επίδραση στα πολιτικά πράγματα, της Ελλάδος, αλλά και της Γαλλίας. Αποκάλυψε ότι το καθεστώς είναι ενιαίο, ξεκινάει από την μαρξιστική αριστερά και καταλήγει στους φιλελεύθερους και νεοφιλελεύθερους.

Στο πλευρό του πρώην τραπεζίτη του Ρότσιλντ, για τον δεύτερο γύρο τάχθηκαν αναφανδόν όλα τα κόμματα. Και οι σοσιαλδημοκράτες του Ολάντ και οι κεντροδεξιοί του Φιγιόν και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα την υπερψήφιση του Μακρόν ζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και σύσσωμος ο Σύριζα, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Τσίπρα, ο οποίος ευχήθηκε τηλεφωνικά καλή τύχη στον Μακρόν «απέναντι στην άκρα δεξιά».

Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία όμως, ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ορθώνεται ένα κύμα Εθνικισμού ενάντια στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Αυτό το κύμα, που αγκαλιάζουν οι Λαοί, απέναντί του βρίσκει ενωμένους τους τοκογλύφους, τους ολιγάρχες, τους πολιτικάντηδες, το σύνολο των αργυρώνητων ΜΜΕ.

Χρέος μας να δώσουμε αυτή την μάχη αφύπνισης των Λαών απέναντι σε όλους αυτούς και να νικήσουμε για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...