Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΩ από το ΝΑΤΟ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή) : 
Η συγκεκριμένη Κύρωση που συζητάμε σήμερα, δυστυχώς, είναι μια τυπική υποχρέωση και κάθε άλλο παρά τυπική υποχρέωση θα έπρεπε να είναι της ελληνικής Πολιτείας ως μέλους του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ελληνικής Βουλής. Εν πάση περιπτώσει, με τη Συνθήκη αυτή, προσχωρεί το Μαυροβούνιο στη Συνθήκη Βορείου Ατλαντικού, δηλαδή, στο ΝΑΤΟ
 Η προσχώρηση έχει υπογραφεί από την 13η Μαρτίου 2016 και τα συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή ΝΑΤΟ και Μαυροβούνιο, αναγνωρίζουν ότι με την προσχώρηση του Μαυροβουνίου θα ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή του Βορείου Ατλαντικού. Ακόμα ένα μέλος του ΝΑΤΟ από την ημέρα εκείνη της Δευτέρα 4 Απριλίου 1949 που ήταν και η ημέρα σύστασης της συμμαχίας, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, του Καναδά και έξι ακόμα Ευρωπαϊκών χωρών υπέγραψαν το Σύμφωνο του Βορείου Ατλαντικού και ίδρυσαν τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, γνωστό σε όλους μας ως ΝΑΤΟ -είχε προηγηθεί βέβαια το «Δόγμα Τρούμαν», καθώς και το «Σχέδιο Μάρσαλ».
Εδώ, σήμερα, μιλάμε για το Μαυροβούνιο, ένα νέο μέλος και καλούμαστε να επικυρώσουμε την ένταξή του. Μοιραία, λοιπόν, η σκέψη μας γυρίζει πίσω στις 24 Μαρτίου 1999 που τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη άρχισαν επιδρομές εναντίον στόχων στη Γιουγκοσλαβία. Η κωδική ονομασία της επιχείρησης ήταν «Ευσπλαχνικός Άγγελος» και είχε επισήμως ως στόχο την προστασία του Αλβανικού πληθυσμού στο Κόσοβο που υποτίθεται ότι καταπιεζόταν από το καθεστώς Milošević. Στις συνομιλίες που προηγήθηκαν στο Rambouillet της Γαλλίας, ο Milošević απέρριψε ως υποτελείς τους όρους της Συμφωνίας που πρότειναν οι Η.Π.Α. και οι Δυτικές χώρες για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.
Κατά γενική εκτίμηση, οι συνομιλίες αυτές είχαν προσχηματικό χαρακτήρα ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι τηρούνται οι Αρχές της διεθνούς νομιμότητας, ενώ στην ουσία η απόφαση για τους βομβαρδισμούς είχε ληφθεί πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, τέθηκαν όροι που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχτεί η Γιουγκοσλαβική ηγεσία. Για όσους δεν τρέφουν αυταπάτες, ο πραγματικός λόγος που οδήγησε το ΝΑΤΟ στην ισοπέδωση ενός ολόκληρου λαού το έτος 1999, ουδεμία σχέση είχε με τους Αλβανούς του Κοσόβου. Ο John Norris, πρώην Διευθυντής Επικοινωνίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Clinton, Strobe Talbott, είναι αποκαλυπτικός σε ένα βιβλίο του αναφορικά με τα πραγματικά κίνητρα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Με βάση τα λόγια του «η πορεία της Κοινότητας των Δυτικών Δημοκρατιών αποδεικνύει γιατί η Δημοκρατία του Milošević αποτελούσε αναχρονισμό στο διεθνές πεδίο, ενώ τα έθνη σε ολόκληρη της περιοχή επεδίωκαν να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους, να αμβλύνουν τις εθνικές εντάσεις και να διευρύνουν την Κοινωνία των Πολιτών, το Βελιγράδι συνέχισε να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν πρέπει, λοιπόν, να απορεί κανείς ότι το ΝΑΤΟ και η Γιουγκοσλαβία τέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης. Ήταν η αντίσταση της Γιουγκοσλαβίας στις ευρύτερες τάσεις πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όχι η δήθεν καταπίεση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου -αυτό εξηγεί καλύτερα τους λόγους του πολέμου του ΝΑΤΟ». Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τους λαούς που ήθελαν να αντισταθούν, τους λαούς που ήθελαν τα έθνη και τους πολιτισμούς τους, τους λαούς που δεν έσκυψαν κεφάλι.
Ειδικά, η σύμμαχος ορθόδοξη Σερβία πλήρωσε το γεγονός ότι δεν υποτάχθηκε στα σχέδια της Νέας Τάξης πραγμάτων και το αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Όσον αφορά στο Μαυροβούνιο, το έτος 2003, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας δημιούργησε την Κοινοπολιτεία Σερβίας και Μαυροβουνίου. Δημοψήφισμα της 21ης Μαΐου 2016 είχε ως αποτέλεσμα το 55,4% να ζητά την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου από την Ομοσπονδία με τη Σερβία, κάτι που αποδέχτηκε και η ίδια. Όντας διχασμένος ο λαός, το Μαυροβούνιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του το έτος 2006 και το ίδιο έκανε και το Κοινοβούλιο της Σερβίας τον Ιούνιο 2006.
Σήμερα, λοιπόν, σαν μια ειρωνεία της τύχης, έχουμε το Μαυροβούνιο να εντάσσεται πλέον στο ΝΑΤΟ, μια ακόμα -δυστυχώς θα το επαναλάβουμε- τυπική υποχρέωση, όμως εμείς θα πρέπει να τη δούμε αυτή καθαυτή και όχι να τη δούμε ως υποχρέωση, αλλά σε σχέση με το συνολικό τρόπο προσέγγισης, πλέον, του ΝΑΤΟ και των παρεπόμενων υποχρεώσεων της Πατρίδας μας. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η γεωστρατηγική πραγματικότητα διαφέρει από αυτήν την δεκαετίας του έτους 1950, καθώς δεν υπάρχει πια το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και δεν υφίστανται οι υποτιθέμενες απειλές που υπήρχαν κάποτε.
Το ΝΑΤΟ, ο ρόλος του οποίου και η ύπαρξή του θα πρέπει να επανεξεταστεί και από την Ελληνική πλευρά. Τι ακριβώς εξυπηρετεί στην παρούσα συγκυρία το ΝΑΤΟ και τι ακριβώς εξυπηρετεί ειδικά την Πατρίδα μας; -το ΝΑΤΟ, το οποίο μέχρι τώρα τουλάχιστον λειτουργεί ως στρατιωτικός βραχίονας, ως αιχμή του δόρατος των Αμερικανικών σχεδιασμών ενάντια στη Ρωσία. Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσει πλέον το ΝΑΤΟ; «Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο γιατί δεν βοήθησε εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά ο στρατιωτικός οργανισμός παραμένει πολύ σημαντικός για αυτόν», δήλωσε πρόσφατα ο νυν Πρόεδρος των Η.Π.Α., Donald Trump, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Times” του Λονδίνου. Συνεπώς, η όποια συζήτηση και προβληματισμός έχει αυτό το νόημα, δηλαδή τον ρόλο του ΝΑΤΟ και το ερώτημα αν υπάρχει λόγος ύπαρξής του πλέον.
 Το ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε το 1949 για να προστατεύσει δήθεν την Ευρώπη από τον κομμουνιστικό κίνδυνο και να ενσωματώσει όλη τη δυτική Ευρώπη στην προοπτική της Ουάσιγκτον, αποδείχθηκε, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ότι δε λειτουργεί προς όφελος των περισσότερων λαών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού.
Δεν είδαμε τι έπραξε το ΝΑΤΟ το Σεπτέμβριο του 1955 στα επεισόδια, τα γνωστά ως Σεπτεμβριανά, στην Κωνσταντινούπολη. Δεν το είδαμε το ΝΑΤΟ, φυσικά, στην Κύπρο μας το 1974, το οποίο όχι μόνο δεν εμπόδισε, αλλά βοήθησε στην εδραίωση του Αττίλα και των τετελεσμένων του. Και δεν το βλέπουμε ούτε και τώρα, που υποτίθεται ότι θα προστάτευε τα θαλάσσια σύνορά μας, που, σε τελική ανάλυση, θα λέγαμε ότι είναι και σύνορα της συμμαχίας. Θα θωράκιζε, λέει, το ΝΑΤΟ τα σύνορά μας από τις συνεχείς ροές, από την εισβολή, στην ουσία, των λαθρομεταναστών. Τα μόνα συμφέροντα που προασπίζει, πλέον, αυτός οργανισμός είναι αυτά διαφόρων νεοταξικών κύκλων, βιομηχάνων όπλων, τραπεζικών παραγόντων και μελών διαφόρων στοών και λεσχών.

Εμείς οι κακοί, εμείς οι φασίστες, που λέτε εσείς, έναντι υμών των νεοφιλελεύθερων αριστερών, οι οποίοι κάποτε ήσασταν αντινατοϊκοί και τώρα είστε νατοϊκότεροι των Αμερικανών, δε φοβόμαστε και σε αυτή την αίθουσα και στη Βουλή και έξω από τη Βουλή να λέμε ΕΞΩ  από το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...