Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Χρήστος Παππάς : "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει" στη Βουλή - Είστε το ίδιο Αριστεροί και Δεξιοί



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής. Με την ευκαιρία που του δόθηκε στηλίτευσε το όργιο αδιαφάνειας και συμπόρευσης Αριστεράς και Δεξιάς στην Βουλή των Ελλήνων καθ’ όλη την διάρκεια του αμαρτωλού μεταπολιτευτικού βίου. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:


Προτού τοποθετηθούμε σε ότι αφορά τον Κανονισμό της Βουλής, θα μου επιτρέψει ο κ. Τραγάκης να κάνω μια καλοπροαίρετη παρατήρηση – διόρθωση. Η κύηση ή λοχεία για την γυναίκα, και υπάρχουν και γιατροί εδώ βουλευτές, μιλώ έχοντας ευαισθησία για το θέμα το δημογραφικό, της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Πατρίδα μας, δεν είναι ασθένεια. Γιατί αναφέρθηκε ως ασθένεια. Είναι μια ολοκλήρωση του φύλου, είναι θείο δώρο. Νομίζω θα συμφωνήσετε κι εσείς.
Σε ότι αφορά τον Κανονισμό της Βουλής, θέλω να σας πω ότι για το πρώτο μέρος σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 13 που προκύπτει με την προσθήκη ενός μέλους στην σύνθεση της Διασκέψεως των Προέδρων, δηλαδή προστίθεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Στην αιτιολογική έκθεση που απέστειλε το γραφείο δεν παρατίθεται ο ακριβής λόγος για τον οποίο προτείνεται αυτή η προσθήκη. Παρά ταύτα θεωρούμε ότι η παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής δεν θα επιφέρει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία του οργάνου και διατηρούμε επιφυλάξεις σχετικά με την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων σε αυτήν την απόφαση, δηλαδή γίνεται ο Κανονισμός ή η αλλαγή στον Κανονισμό για αυτήν την χρονική στιγμή και όχι διαχρονικά και γι’ αυτό σε αυτό το κομμάτι θα δηλώσουμε Παρών.
Τώρα αναφορικά με την τροποποίηση του άρθρου 70Α θεωρούμε ότι είναι θετική η συμμετοχή των εγκύων βουλευτών ή των βουλευτών που βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένης κύησης ή λοχείας που θα συμμετέχουν σε ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου και κρίνεται απαραίτητη αυτή η ευχέρεια, αλλά θα ρωτήσω γιατί αυτό το προνόμιο μόνο για τις γυναίκες του δημοσίου; Δηλαδή οι υπόλοιποι Έλληνες, δηλαδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν την βάσανο, την απειλή της απόλυσης, όταν διαπιστωθεί από τον κακό επαγγελματία ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης, απολύονται, δεν έχουν δικαιώματα ή ακόμα οι επαγγελματίες οι οποίοι αυτήν την στιγμή βιώνουν μια οικονομική πραγματικότητα χειρότερη από την τουρκοκρατία της δεκάτης και του χαρατσίου. Από τους επαγγελματίες αρπάζει κυριολεκτικά το κράτος το 70% των εσόδων τους. Δεν και αυτοί αυτά τα προνόμια. Με αυτήν την έννοια και σε αυτό το σημείο θα δηλώσουμε Παρών, όχι στην ουσία του αν είναι σωστό ή όχι.
Στο δεύτερο μέρος προτείνεται η προσθήκη συνολικά 7 άρθρων. Επί της ουσίας παρατηρούμε την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 44/12 δημόσιες συμβάσεις, δηλαδή τα έργα, τις προμήθειες κτλ. Και κατ’ ουσίαν δεν παίζει ρόλο η τοποθέτηση κανενός εξ’ ημών. Είναι απλώς μια εναρμόνιση του Κανονισμού με τον προαναφερόμενο Νόμο. Δεν έχει καμία ουσία και σε αυτό και για πολιτικούς λόγους περισσότερο δηλώνουμε Παρών.
Σε ότι αφορά γενικά τον Κανονισμό της Βουλής και την τροποποίηση, ο ελληνικός Λαός που μας παρακολουθεί παρατηρεί ότι η εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής γίνεται κατά το δοκούν. Δηλαδή για ποιον Κανονισμό της Βουλής μιλάμε; Για τον Κανονισμός που δεν εφαρμόζεται; Για τον κανονισμό που καταστρατηγείται σε κάθε Συνεδρίαση; Γι’ αυτόν τον Κανονισμό μιλάμε και θέλετε να τροποποιήσουμε; Επίσης, μιλάμε για τον Κανονισμό που ευτελίζει την κοινή λογική και θα έλεγα και την κοινοβουλευτική διαδικασία; Ευτελίζει και διακωμωδεί τους Προεδρεύοντες, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς κ. Πρόεδρε, όταν λέει ότι κάθονται κανονικά, σηκώνονται όρθιοι διακόπτεται η Συνεδρίαση για 10 λεπτά, ξανακάθονται, ξανασηκώνονται και λένε μετά από 1 λεπτό, επαναλαμβάνεται η διακοπείσα Συνεδρίαση. Δηλαδή, εφαρμόζετε τον τύπο και γελοιοποιείται κυριολεκτικά και το Προεδρείο και τις διαδικασίες. Αυτό είναι παρωνυχίς μπροστά στα υπόλοιπα όργια που γίνονται σε ότι αφορά τον Κανονισμό και την καταστρατήγηση.
Εδώ εσείς είστε της ταχτικής του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Θέλω να πω ότι εμείς καταγγέλλουμε. Είμαστε αυτοί που ήρθαμε το 2012 τον Μάιο χωρίς, η αλήθεια είναι αυτή, κοινοβουλευτική εμπειρία, γιατί δεν ήμασταν όμοιοί σας και συνεχίζουμε να παραμένουμε μη όμοιοί σας, ήμασταν οι πρώτοι που καταγγείλαμε το όργιο της Βουλής των Ελλήνων. Ποιο όργιο εννοώ; Την μισθοδοσία. Ποιος άλλος έφερε στην δημοσιότητα το επτασφράγιστο μυστικό του πόσα παίρνει ένας βουλευτής; Το κάνανε οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το βήμα τούτο. Ποιος άλλος έφερε στην δημοσιότητα το απαράδεκτο καθεστώς των επιτροπών; Να πληρώνεται ο βουλευτής επιπλέον για την δουλειά που είναι υπόχρεος να κάνει, να συμμετέχεις στις επιτροπές; Και μάλιστα σηκώσαμε θόρυβο και από εκεί που ήταν για 10 λεπτά, για μια ώρα, για μισή ώρα η Συνεδρίαση μιας επιτροπής, ήταν 350 ευρώ η αποζημίωση της συμμετοχής σε επιτροπή, όταν 350 ευρώ για τον τυχερό που έχει δουλειά στις ημέρες του Μνημονίου, είναι ένας μισθός ολόκληρου του μήνα, το κάνατε 75. Και υπάρχει και η πρεμούρα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, και το παρατηρώ και στις επιτροπές που δεν έχουν δημοσιότητα, δεν έχουν δηλαδή κάλυψη από το Κανάλι της Βουλής, και στην Διάσκεψη των Προέδρων, να μην το πάρουν τα κανάλια αυτό, να μην μας πουν κάτι παραπάνω. Υπάρχει αυτός ο φόβος σε όλους, το έχω ακούσει σε κάθε κοινοβουλευτική Σύνοδο, όχι τώρα με την λεγομένη Αριστερά, αλλά και με την λεγομένη Δεξιά.
Κύριες Πρόεδρε,
Σε ότι αφορά τις επιτροπές, εδώ υποτίθεται ότι ο Κανονισμός είναι μέρος του Συντάγματος, και όχι υποτίθεται, είναι, κι έτσι πρέπει να είναι. Εφαρμόζεται το Σύνταγμα; Εφαρμόζεται ο Κανονισμός της Βουλής; Όχι. Γιατί και εσείς έχει τύχει και όλοι οι Προεδρεύοντες, όχι τώρα μόνο, και πριν, να λέτε κατά παράδοση, κατά απόφαση της Ολομελείας, δηλαδή βάζετε την Ολομέλεια παραπάνω από τον Κανονισμό, να βάλουμε την Ολομέλεια, λοιπόν, παραπάνω κι απ’ το Σύνταγμα. Να μην έχουμε διαδικασίες αναθεώρησης Συντάγματος κτλ. να πούμε η Ολομέλεια λέει «κάνε αυτό», ότι μας συμφέρει, την στιγμή που μας συμφέρει. Ή υπάρχει Κανονισμός και εφαρμόζεται ή τα κάνετε όπως τα θέλετε. Ο Κανονισμός πρέπει να υπάρχει και να εφαρμόζεται, κι αν θέλουμε και υπάρχει ένα αδιέξοδο ή οτιδήποτε, θα πρέπει τότε και μόνο να αλλάξει ή να βρεθεί μια λύση όχι από την επιστημονική υπηρεσία, αλλά από τους εκπροσώπους του ελληνικού Λαού, από την Βουλή με τα 3/5, τους 180 βουλευτές. Γιατί και η νομική υπηρεσία είναι υπάλληλοι και όχι εκπρόσωποι του Έθνους και μπορεί να υπάρχουν και άλλες αγκυλώσεις και σχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων με την νομική υπηρεσία.
Κ. Πρόεδρε,
Τελειώνω και λέω, γιατί αναφέρθηκε και ο κ. Τραγάκης στην επιτροπή Δεοντολογίας και παίρνω αφορμή από αυτό γιατί στην Βουλή των Ελλήνων πέρα από την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και το δέχομαι, είναι σωστό αυτό να εφαρμόζεται το απόρρητο της διαδικασίας και μη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιτροπής η μη κάλυψη τηλεοπτική, γιατί στις υπόλοιπες επιτροπές ο ελληνικός Λαός να μην λαμβάνει γνώση; Στην επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή, γιατί να μην υπάρχει κάλυψη; Γιατί να είναι μόνο ο βουλευτής αυτός ο οποίος έχει πρόσβαση στα πρακτικά της επιτροπής Δεοντολογίας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λαού; Ο ελληνικός Λαός, όμως, δεν μπορεί να ξέρει. Εγώ από την χθεσινή επιτροπή, κι αν θέλετε κάντε το και θέμα, κ. Πρόεδρε, δημοσιοποίησα τα πρακτικά της επιτροπής Δεοντολογίας από το μπλοκ μου και από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής για να ξέρει ο ελληνικός Λαός τι γίνεται μέσα εκεί. Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός Λαός, τι γίνεται ακριβώς στην Διάσκεψη των Προέδρων. Δεν μπορεί να λέμε κ. Πρόεδρε, ότι μόνο όταν είναι δημοσίου χαρακτήρα θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη της Διασκέψεως των Προέδρων. Όλη η Βουλή είναι δημοσίου χαρακτήρα, και ο ελληνικός Λαός πρέπει να ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην ελληνική Βουλή. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να σκεπάζουν το τι γίνεται εδώ και να κατηγορούν αυτοί οι κάποιοι εμάς που ήρθαμε να σας ξεσκεπάσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...