Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΑΡΣΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ''ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ'' ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 


Τελειωμό δεν έχει ο μηχανισμός των άρσεων ασυλίας και των καταχρηστικών διώξεων του πολιτικού συστήματος κατόπιν αγαστής συνεργασίας εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Έντρομο το σύστημα θωρεί την ανοδική πορεία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει προσκόμματα και να φοβίσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μη μπορώντας να κατανοήσει την υπερβατικότητα της Πίστεως προς την Πατρίδα, την Πίστη στις Ιδέες και την δύναμη της θέλησης που έχουν οι Εθνικιστές, η οποία μπορεί να κινήσει βουνά αντιστάσεως. Δεν μπορούν οι κομματικοί κομισάριοι Αριστεράς και Δεξιάς, κόκκινοι και μπλε να κατανοήσουν, να καταλάβουν ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν περνάνε, όχι μόνο δεν ''τρομάζουν'', αλλά δυναμώνουν το Κίνημα, τους βουλευτές, τα στελέχη, τους φίλους και ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου.
Σήμερα, λοιπόν, συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της ελληνικής Βουλής το αίτημα της άρσης ασυλίας που διεβίβασε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό που υπάρχει μέσα στην δικογραφία που ομιλεί για δίωξη μόνο των βουλευτών και όχι των υπολοίπων διαμαρτυρομένων κατά της αλβανικής προκλητικότητας και υπέρ της προάσπισης τωνδικαίων της ασφάλειας και της ελληνικότητας της αρχέγονης γης της ΒορείουΗπείρου και των Βορειοηπειρωτών. Και ενώ η υπόθεση αυτή από τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε τεθεί στο αρχείο μετά και από την εξέταση των μαρτύρων ανεσύρθη από τους δικαστικούς αρουραίους προκειμένου να προστεθεί στην σωρεία των διώξεων των ανυπάρκτων κατηγοριών νομικά και ουσιαστικά κατά των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.


Παραθέτουμε κατ’ αποκλειστικότητα σημεία της περίφημης δικογραφίας και την τοποθέτηση του κ. Παππά στην επιτροπή δεοντολογίας, ο οποίος εξέφρασε από κοινού και την άποψη του απόντα κ. Μπαρμπαρούση, η οποία έφερε σε μεγάλη αμηχανία τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στο λεγόμενο «δημοκρατικό – συνταγματικό» τόξο, όπως επίσης παραθέτουμε την τοποθέτηση και την ψήφο υπέρ ή κατά της άρσεως ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών, η οποία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η είδηση είναι αποκλειστική και δεν έχει αναπαραχθεί σε κανένα site ή μέσο μαζικής ενημέρωσης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Καταρχήν, η δίωξη γίνεται με καταγγελία μπλογκ. Είπαμε προηγουμένως ότι, δεν είναι θεμιτό και καλό να γίνονται ερωτήσεις με δημοσιεύματα μπλοκ. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα, ότι η δίωξη γίνεται με ανάρτηση σε μπλογκ. Το αντιπαρέρχομαι και θέλω εισαγωγικά να σας πω κάποια λόγια ενός πολιτικού ανδρός, μεγάλης εμβέλειας και μεγάλης ιστορίας
        Ξεκινάω και λέω: 31 Μαΐου 1960, ο Γεώργιος Παπανδρέου σε συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής, εδώ μέσα, καθόρισε σαφέστατα τις δύο πλευρές του βορειοηπειρωτικού ζητήματος, της εδαφικής διεκδικήσεως και της προστασίας του πληθυσμού και κατέληξε με την περίφημη δήλωση - λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας, όπως τον λέμε: «Εκείνο, πάντως, το οποίο οφείλουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να γνωρίζουν είναι ότι το βορειοηπειρωτικό θέμα υφίσταται κι εκείνο το οποίο απαγορεύεται εις τον αιώνα είναι δια οποιονδήποτε λόγον η απάντηση του ιερού αιτήματος. Εκείνο το οποίο ουδέποτε θα επιτρέπετο να επαναληφθεί δια την Βόρειον Ήπειρον είναι εκείνο το οποίο συνέβη, δυστυχώς», επίκαιρον, δικό μου αυτό, «με την Κύπρον, διά την οποία εγράφη η απάντηση της Ενώσεως. Καθόσον αφορά την Βόρειον Ήπειρον, η διεκδίκησης είναι ιερά και απαράγραπτος, η διαχείριση, όμως, του θέματος, ο τρόπος και ο χρόνος είναι θέμα κυβερνήσεων, είναι θέμα διεθνών περιστάσεων, είναι θέμα της ιστορίας» και ο Γεώργιος Παπανδρέου κατέληξε «Αλλά, εκτός της εθνικής διεκδικήσεως υπάρχει κάτι άλλο καθημερινόν, επείγον θέμα. Η προστασία του πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου, η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του. Εις το σημείον αυτό έχουμε χρέος να διεξάγομεν συνεχώς αγώνα. Οι μάρτυρες αδελφοί μας ζητούν από τη μητέρα πατρίδα μόνον συνεχή στοργική συμπαράσταση, διότι ζουν υπό το κράτος της αφορήτου τυραννίας και αυτή την στοργή οφείλομεν να τους παράσχομεν».
            Την 1η Σεπτεμβρίου του 2013  βρισκόμουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα για πολιτική εκδήλωση, συγκεκριμένα στο χωριό Βούρμπιανη, όπου εγένετο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων του στρατού στον πόλεμο του 1946-1949, τον λεγόμενο εμφύλιο και μετά το πέρας του μνημόσυνου, της εκδήλωσης αυτής η οποία γίνεται κάθε χρόνο, με δική μου απόφαση - δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. Μπαμπαρούσης ο οποίος ακολούθησε τη δική μου απόφαση και το πούλμαν το δικό μου - πήγαμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο της Κακαβιάς και διαμαρτυρηθήκαμε όπως διαμαρτυρηθήκαμε.
            Πώς διαμαρτυρηθήκαμε εκεί. Ένορκη εξέταση μάρτυρα, να μη πω τα ονόματά τους κ.λπ., ο άνθρωπος αυτός είναι τελωνειακός υπάλληλος, η γυναίκα αυτή μάλλον και λέει: Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 15:35 περίπου, ήρθαν στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς μέλη της Χρυσής Αυγής και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου και για την ένωσή της με την Ελλάδα. Διευκρινίζω ότι τα παραπάνω μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν γύρω στα 80 άτομα και, εάν δεν κάνω λάθος, προσήλθαν με δύο λεωφορεία. Παρέμειναν έξω από τις μπάρες του τελωνείου και της αστυνομίας για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα και στη συνέχεια αποχώρησαν ήσυχα. Δε μπήκαν ούτε στα κτίρια ούτε στους διαδρόμους του τελωνείου και της αστυνομίας. Δε δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και δεν διέκοψαν την κυκλοφορία. Δεν παρακωλύθηκε κανένας πολίτης, καθόσον εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν διερχόμενοι. Επίσης, δεν παρακωλύθηκε η λειτουργία του τελωνείου Κακαβιάς, άλλωστε, πριν το τελωνείο υπήρχε η αστυνομία της οποίας η λειτουργία δεν παρακωλύθηκε». Γι’ αυτούς τους λόγους δεν γίνεται δίωξη.
Συνεχίζουμε με δεύτερο μάρτυρα, δεν θα μακρηγορήσω για να είμαστε κι εντός χρόνου, λέει περίπου τα ίδια. Ο δεύτερος μάρτυρας είναι αστυνομικός, ο Διευθυντής του σταθμού, ο οποίος λέει «Δεν παρεμποδίστηκε η λειτουργία της υπηρεσίας μας, δεν παρακωλύθηκε η κίνηση. Τα προαναφερόμενα άτομα παρέμειναν έξω από τις μπάρες τόσο της υπηρεσίας μας, όσο και του τελωνειακού χώρου. Μετά από τριάντα λεπτά αποχώρησαν ησύχως».
            Αυτά λέει ο δεύτερος μάρτυρας. Υπάρχουν ενημερωτικά σημειώματα, νομίζω υπάρχει και …………., θα σας γελάσω, δεν το συνεχίζω.

Η υπόθεση αυτή μπήκε στο αρχείο. Μετά τις λεγόμενες «Χρυσαυγειάδες» και την απόφαση του κ. Σαμαρά, θα έλεγα με τη γνώμη κακών συμβούλων, έγινε η γελοία δίωξη και δεν εννοώ την ποινική δίωξη κατά του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά εννοώ τη δίωξη κατά των Βουλευτών, η οποία είναι σε εξέλιξη.
            Ανεσύρθη, λοιπόν, αυτή η υπόθεση, η οποία είχε μπει στο αρχείο και κάποιος Εισαγγελέας - δεν ξέρω τι σχέσεις έχει και που ανήκει και τι κάνει – λέει μέσα, εάν είδατε, ότι πρέπει ν’ ανασυρθεί από το αρχείο και να εκδικαστεί - Άρειος Πάγος, Βουλή, πληρώνουμε τώρα εδώ 75άρια ΕΥΡ'Ω για μια γελοία υπόθεση. Γελοία εντός εισαγωγικών, εγώ τη θεωρώ πολύ σπουδαία.
Αυτά έγιναν, όπως τα περιγράφουν, δε λένε κάτι ψευδές, εγώ ήμουν εκεί. Δυστυχώς δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν, δηλαδή το ιερό δικαίωμα της διαμαρτυρίας που θα μπορούσε να γίνει και με πιο έντονο τρόπο. Γίνεται στην Ελλάδα και υπάρχει ανοχή του συστήματος να γίνεται, υπάρχουν συμβολικές καταλήψεις κτιρίων και υπηρεσιών, χωρίς να υπάρχει καμία δίωξη, χωρίς ν’ ανοίγει μύτη. Δε θα έλεγα ότι είμαι κατά αυτών των τρόπων διαμαρτυρίας. Βεβαίως, όταν είσαι αντιπολίτευση είναι εύκολο να το λες, όταν είσαι κυβέρνηση φέρνεις τα ΜΑΤ και ξυλοκοπείς τον κόσμο.
Εν πάση περιπτώσει, σας είπα τι έγινε, σας είπα την άποψή μου, εγώ θα ξαναπάω στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς και θα πάω και με κόσμο, πάλι με πούλμαν. Ξέρω να κρατώ τις υποσχέσεις μου, δεν αλλάζω τις απόψεις μου βάσει των συγκυριών και του προσωπικού συμφέροντος. Εμείς κι εγώ προσωπικά για τις ιδέες μου μπορώ και φυλακή να πάω και εξορίες να πάω, όπως κάποτε έκαναν και κάποια αριστεροί, δε το κάνουν πια. Δεν θα υπογράψω ποτέ δήλωση μετανοίας, όπως δυστυχώς έκαναν κάποιοι αριστεροί παλιά.
Κρατώ τις υποσχέσεις μου, εσείς το έχετε καταλάβει αυτό. Είχα πει εδώ στην Επιτροπή κάποτε ότι θα επαναλάβω τα λόγια που είχε πει ο κ. Νικολόπουλος σ’ έναν ραδιοσταθμό ή τηλεοπτικό σταθμό, στο ΣΚΑΙ αν θυμάμαι καλά και όλοι εδώ είπατε «μα είναι πολιτικός αρχηγός, γιατί να διωχθεί κ.λπ.». Ο Μιχαλολιάκος έπρεπε να διωχθεί που είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, για τον Νικολόπουλο όλοι συμφωνήσατε να μη διωχθεί.
Είπα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν ήσασταν Προεδρεύων εκείνη τη στιγμή, ότι εγώ ακριβώς τα ίδια λόγια με τον Νικολόπουλο θα τα πω από το βήμα της Βουλής και σας είπα να δω τι θα ψηφίσετε όταν κάποιος Εισαγγελέας θα κινηθεί για το ότι έκανα λόγο φυλετικού μίσους. Δυστυχώς, κανένας Εισαγγελέας δεν έχει κινητοποιηθεί ακόμη, διότι αυτοί κινητοποιούνται μόνο όταν έχουν να κάνουν με τα οικονομικά τους, τα μισθολογικά τους και τα πόθεν έσχες τους.
Λοιπόν, εγώ κρατώ τις υποσχέσεις μου και θα ξαναπάω στην Κακαβιά.
Σε ό,τι αφορά εσάς και απευθύνομαι και στον συνάδελφο τον κ. Παναγιώταρο - ζήτησε και ο κ. Μπαρμπαρούσης τηλεφωνικά από εμένα να ψηφίσω και γι’ αυτόν - θέλω να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας και το ζητώ έντονα από εσάς, το ζητώ, κυρίως, από τους λεγόμενους δεξιούς, συμπεριλαμβανομένων και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη δεξιά, να παραβλέψετε την επί δεκαετίες τακτική της Ν.Δ., την ψηφοθηρική τακτική να χαϊδεύει τους Βορειοηπειρώτες και Βουλευτές σας, έχω ιδίαν άποψη, να χορεύουν σε βορειοηπειρωτικούς συλλόγους «Δέλβινο και Τσαμουριά πάλι ελληνικό θα γένει» για λόγους ψηφοθηρικούς, να ξεπεράσετε αυτή την αγκύλωση και να ταχθείτε υπέρ των θέσεων της Χρυσής Αυγής στην παρούσα στιγμή και να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας.
Στη δε λεγόμενη Αριστερά, το άλλο τμήμα της διαρχίας, λέω ότι και η νεοφιλελεύθερη Αριστερά, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ακραιφνής Αριστερά, η σοβιετική, να παραβλέψουν τις πάγιες θέσεις τους περί ΝΑΤΟ, περί λυκοσυμμαχιών κ.λπ., διότι εδώ έχουμε μια παρακώλυση διεθνών σχέσεων μεταξύ δύο χωρών που είναι στο ΝΑΤΟ. Να παραβλέψετε, λοιπόν, εσείς τις απόψεις σας και θα έλεγα και τις απόψεις σας υπέρ της ελεύθερης διαμαρτυρίας, υπέρ των καταλήψεων, εσείς είπατε και άλλοι τρόποι προηγουμένως και, αφού παραβλέψετε αυτά και συνταχθείτε κι εσείς με τη Χρυσή Αυγή, να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας.
Αυτά έχω να πω. Ευχαριστώ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ): Κύριε Πρόεδρε, αντιπαρερχόμενος στο πολιτικό περιεχόμενο αυτών που δήλωσε ο κ. Παππάς να πω το εξής, με μια απλή ανάγνωση της δικογραφίας προκύπτει ότι τα αδικήματα που φέρεται ότι τελέστηκαν, δεν τελέστηκαν σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του τελωνείου η οποία είπε ότι ούτε στο χώρο του τελωνείου εισήλθαν, ούτε ουσιαστική καθυστέρηση στην ελεύθερη κυκλοφορία υπήρξε, για αυτόν τον λόγο και ο εισαγγελέας ο οποίος επιλήφθηκε αυτεπαγγέλτως το 2013 ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης η οποία ανεσύρθη προφανώς συνολικά επειδή ζητήθηκε κάτι τέτοιο για όλες τις υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Νομίζω, λοιπόν, εν προκειμένω ούτε κατά την ουσία, δηλαδή κατά την τέλεση των φαινομένων αδικημάτων, όπως ο εισαγγελέας της διώξεως έχει αποφανθεί ήδη με την πρόταση του για αρχειοθέτηση, αλλά και επίσης και στη λογική ότι άσχετα από το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτό το δικαίωμα σε βουλευτές να διαμαρτύρονται για ζητήματα τα οποία θεωρούν ότι άπτονται ενός πολιτικού ενδιαφέροντος ή μιας χρησιμότητας δεν μπορεί να το στερήσει κανένας αρκεί βεβαίως να μην ξεπερνούν ένα όριο στην διαμαρτυρία αυτή.
Όπως φαίνεται, αυτά τα όρια δεν ξεπεράστηκαν εν προκειμένω και εγώ προτείνω να μην αρθεί η ασυλία των βουλευτών.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ- (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ): Χωρίς καμία αναφορά στο πολιτικό περιεχόμενο, είδατε στην δικογραφία  ότι υπάρχει ή αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα, επομένως δεν τίθεται ζήτημα οποιουδήποτε αντικειμένου αυτής της συζήτησης.
 Άρα, ψηφίζω κατά της άρσης.

 ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής-Πρόεδρος της Επιτροπής):

Κοιτάξτε, εγώ δέχομαι αυτή την προβληματική της διαμαρτυρίας, πλην όμως η αναμόχλευση παθών και καταστάσεων που έχουν ταλαιπωρήσει την Ελλάδα στο παρελθόν έχουν κλείσει  αυτές οι πληγές και η διαβεβαίωση ιδίως του κ. Παππά ότι θα ξαναεπιμείνουν σε αυτήν την αντίληψη, ενώ ήμουν στο «παρών» με κάνει να μετακινηθώ στο υπέρ της άρσης της ασυλίας. Γιατί, θεωρώ ότι βεβαίως στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, πλην όμως η ουσία του όλου ζητήματος με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο, γιατί αυτές οι καταστάσεις λίγο απέχουν από τις γνωστές ιστορίες της ΜΑΒΙ, όπλα και πολλά άλλα τα οποία ο κ. Παππάς, δεν ξέρω προσωπικά, αλλά η Χρυσή Αυγή και ο χώρος του το έχει αγκαλιάσει.
Νομίζω ότι όλο αυτό το κλίμα δεν βοηθά καθόλου, φανταστείτε π.χ. σήμερα κάνω έναν παραλληλισμό να γίνουν διαμαρτυρίες ή συλλαλητήρια υπέρ της ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα. Φανταστείτε την επίδραση που θα είχε στις συνομιλίες έξω αν αρχίζαμε και λέγαμε οι εθνικιστές από εδώ και οι εθνικιστές από την άλλη πλευρά της Τουρκίας που προφανώς και εκεί θα λέγανε οι Τούρκοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική, τι θα γινόταν με όλο αυτό το κλίμα

ΚΚΕ - (ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ): ...Για λόγους τυπικούς, από τη στιγμή που υπάρχει μια δικογραφία και έχει τεθεί στο αρχείο και έκτοτε έρχεται και ζητείται «άρση ασυλίας» για μια υπόθεση η οποία έχει μπει στο αρχείο, νομίζω ότι είσαι υποχρεωμένος να απορριφθεί. Εμείς λέμε να μην αρθεί η ασυλία.

ΠΟΤΑΜΙ - (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ): ...ΠΑΡΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ - (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ):  ...Εγώ από την πλευρά μου θα ψηφίσω υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο βουλευτών.  

ΣΥΡΙΖΑ - (ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ): ... Συνεπώς, αν δεν ήταν βουλευτές είναι προφανές αυτό που είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, ότι τυπικά η υπόθεση θα είχε μπει στο αρχείο.
Σε ό,τι αφορά αυτό το περαστικό για να μπει η υπόθεση πλέον στο αρχείο απαιτείται από ένα σημείο και πέρα να αρθεί η βουλευτική ασυλία για να κλείσει το ζήτημα σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι όπως εξετέθει ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι λένε ότι ζητούν οι ίδιοι την άρση της ασυλίας. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι το ζήτημα με την εισαγγελική σειρά των ενεργειών και ότι, τελικώς, ήταν όλα αυτά τυπικά, επομένως οδηγούμε στο να ψηφίσω να αρθεί η ασυλία για να κλείσει το θέμα
ΑΝΕΛ - (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Μέχρι πρότινος ήταν τυπικό το θέμα. Όμως, άκουσα τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, τον κ. Παππά, ο οποίος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Επομένως, συντάσσομαι και εγώ με την άποψη του κ. Συρίγου, να αρθεί η ασυλία. 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής - Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Παναγιώταρε, τοποθετήθηκε ο κ. Παππάς, αλλά εσείς ψηφίζετε.
Τον λόγο έχει ο κ. Παναγιώταρος.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - (ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ): Αφού το ζήτησε ο κ. Παππά, είμαστε υπέρ της άρσης ασυλίας. Επιπλέον, αυτό που θέλω να επισημάνω γι’ αυτή την Επιτροπή και επειδή κατά το παρελθόν πολλάκις έχω κληθεί κατηγορούμενος για διάφορες υποθέσεις οι οποίες ήταν είτε για το αρχείο είτε για τα «σκουπίδια» είτε για οτιδήποτε άλλο, όλοι γνωρίζουμε, ασχέτως αν το λέμε ή δεν το λέμε, τους λόγους για τους οποίους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν κατά κόρων μαζικά για διάφορες υποθέσεις. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για διάφορές άλλες, ότι δυστυχώς η εν λόγω Επιτροπή αποφασίζει «αλά καρτ» και δεν αποφασίζει ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Έχουμε ακούσει σε άλλες περιπτώσεις για το ίδιο αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται ένας βουλευτής να μην έχουμε άρση ασυλίας με τη δικαιολογία ότι είναι πολιτική δίωξη και για άλλον βουλευτή να λέμε ότι δεν είναι πολιτική δίωξη και να γίνεται η άρση της ασυλίας για το ίδιο αδίκημα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να κρυφτούμε πίσω από τις άρσεις ασυλίας. Αυτό το έχουμε δηλώσει, αλλά θεωρούμε ότι η Επιτροπή, η οποία σε άλλες περιπτώσεις –όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο κ. Μαρκογιαννάκης – δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Αυτή ήταν μια ορθή παρέμβαση. Προσωπικά, επαναλαμβάνω, ότι για ίδιες περιπτώσεις σε άλλους βουλευτές γίνεται άρσης ασυλίας και σε άλλους δεν γίνεται.

            Αν αυτή η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο, θα είμαι ένα ακόμα συν για την Χρυση Αυγή, αφού κάναμε και πολιτικά σχόλια, διότι το συγκεκριμένο θέμα το Βορειο-ηπειρωτικό είναι φλέγον και θα μας δοθεί μια ευκαιρία να, το δημοσιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο, αλλά και για να φανεί ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία παραβίαση του νόμου στην προκειμένη περίπτωση.
            Παρόλα αυτά, ψηφίζουμε «υπέρ».
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής- Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστούμε πολύ. Η ψηφοφορία είναι 5 «υπέρ», 3 «κατά» και 1 «παρών», κατά συνέπεια η εισήγηση της επιτροπής είναι κατά πλειοψηφία να αρθεί η ασυλία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...