Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ «Ατόπημα ή στοχευμένη ενέργεια η θεσμική παρουσία της Ελλάδας στο Κόσσοβο;»

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ατόπημα ή στοχευμένη ενέργεια η θεσμική παρουσία της Ελλάδας στο Κόσσοβο;»   

Κατά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, η πρέσβης κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διορίστηκε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής μη στρατιωτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο με βασικό σκοπό την παροχή βοήθειας προς τις αρχές του Κοσόβου, κυρίως στον τομέα του κράτους δικαίου, μεταφέροντας σχετική τεχνογνωσία στους τομείς της δικαιοσύνης, της αστυνομίας και των τελωνείων.
Με δεδομένο το γεγονός πως η Πατρίδα μας δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο, η εν λόγω ενέργεια της κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τις μελλοντικές άμεσες και έμμεσες συνέπειες τις οποίες θα επιφέρει στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και συνολικά στα εθνικά μας θέματα.
Αλλά και η προϊστορία της εν λόγω κυρίας εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις επιδιώξεις αυτής της κυβερνητικής επιλογής. Πρόκειται για την διπλωμάτη εκείνη, η οποία καθ' υπαγόρευση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Παπανδρέου προέβη στην σύνταξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης κατά του τότε Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Θεόδωρου Οικονόμου-Καμαρινού, με την οποία κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος κατά τη διάρκεια της εκεί θητείας του τα έτη 2009-2011, ενώ υπήρξε και μάρτυρας κατηγορίας κατά του πιστού στον όρκο του διπλωμάτη.
Ανάμεσα στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνονταν οι «εθνικιστικές» θέσεις που εξέφραζε ο Γενικός Πρόξενος, καθώς στα επίσημα έγγραφα αλλά και στον προφορικό του λόγο αναφερόταν, για παράδειγμα, στην Βόρειο Ήπειρο και όχι σε νότια Αλβανία. Τελικώς, ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά δικαιώθηκε τόσο από το Εφετείο Αθηνών όσο και από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον άδικο διωγμό που δέχθηκε από τις ανθελληνικές κυβερνήσεις αλλά και από την εν λόγω κυρία.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός
:
1)     Έχουν ληφθεί υπόψη και εντέλει είναι ή όχι σε γνώση της κυβέρνησης οι δυνητικές μακροπρόθεσμες δυσμενείς και επιζήμιες επιπτώσεις στα Εθνικά μας θέματα, τις οποίες θα επιφέρει η συγκεκριμένη θεσμική παρουσία της Ελλάδος στο μη αναγνωρισμένο Κόσσοβο, το φιλοαλβανικό και φιλοτουρκικό που επαυξάνει την τουρκική μέγγενη εναντίον της Πατρίδας μας;  

2)     Με την στάση και τις ενέργειές της στο θέμα του Πρέσβη κ. Καμαρινού, η εν λόγω διπλωμάτης υιοθέτησε εχθρική στάση απέναντι στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και απέδειξε εμπράκτως την αδιαφορία της απέναντι στους αδερφούς Βορειοηπειρώτες. Αποτελεί προσωπική ανταμοιβή η τοποθέτηση αυτή ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής μη στρατιωτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο ή χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για άλλη μια φορά ως το κατάλληλο εργαλείο για την υλοποίηση αντεθνικών και ανθελληνικών στρατηγικών και σχεδίων;
                                                                                                              
Αθήνα, 26/07/2016
Ο ερωτών Βουλευτής


Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας

                                                       ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...