Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου και της Συρίας - Φωτορεπορτάζ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου και της Συρίας - Φωτορεπορτάζ
Η διαρκώς εξελισσόμενη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών από τους ισλαμιστές αποτέλεσαν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην βουλή, δύο εκλεκτοί επισκέπτες.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, πραγματοποίησαν επίσκεψη ο κ. Tarek Harmoush, του κόμματος Al Marada του Λιβάνου, συνοδευόμενος από τον Σύρο Αρχιμανδρίτη Δρ. Αντώνιο Μαλούφ.
Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση με τον Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας, βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα.
Ο κ. Harmoush εξέφρασε την απογοήτευση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής ιδιαιτέρως δε των Ορθοδόξων, για την εγκατάλειψή τους και την αδιαφορία την οποία αντιμετωπίζουν από τους ομοθρήσκους τους στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Επιπροσθέτως, εκδήλωσε την προθυμία του κόμματός του να αναζητήσει κοινές δράσεις με το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Χρήστος Παππάς, αφού διεβίβασε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου στην ηγεσία και τον λαό του Λιβάνου και της Συρίας, καθώς και στους δύο Ορθοδόξους συνομιλητές του, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στα ζητήματα της γεωπολιτικής της περιοχής και τον ρόλο που επιθυμούμε να διαδραματίσει η Ελλάδα. Διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της Χρυσής Αυγής στους Χριστιανούς της Ανατολής οι οποίοι αν και διώκονται απηνώς από τους ισλαμιστές, παραμένουν πιστοί στις πατρογονικές εστίες και την θρησκεία τους.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις ερωτήσεις τις οποίες έχει καταθέσει το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών σχετικά με το ζήτημα της στήριξης των Χριστιανών.
Ήδη, στις  3/8/2012, τρεις μόλις μήνες μετά την είσοδό της Χρυσής Αυγής στην βουλή συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του συναγωνιστή Παππά, προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, σχετικά με την προστασία της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Συρίας, στην οποίαν μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι: “αυτήν τη στιγμή στη Συρία διαβιούν περίπου δύο εκατομμύρια Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι γνωστοί ως Ρουμ, δηλαδή Ρωμιοί, αυτοχαρακτηρίζονται έτσι. Οι Ελληνορθόδοξοι Ρωμιοί στη Συρία διατηρούν ζωντανό το βυζαντινό παρελθόν της χώρας και ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Από το 1963 μέχρι σήμερα η Συρία κυβερνάται από το κόμμα Μπάαθ. Η διακυβέρνηση του κόμματος αυτού δίδει βασικά θρησκευτικά δικαιώματα στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας. Το κόμμα Μπάαθ κάνει σεβαστά τα δικαιώματα αυτών των Ελληνορθόδοξων κατοίκων της Συρίας.
Η ερώτηση είναι: Γιατί αυτήν τη στιγμή κλείνει η πρεσβεία μας στη Συρία, ενώ όπως είπε ο κύριος Υπουργός χθες παραμένουν άλλες τέσσερις πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών ανοικτές; Γιατί εμείς για άλλη μια φορά είμαστε οι πρώτοι που βάζουμε την ουρά στα σκέλια; Γιατί δεν θεωρούμε ότι οι Έλληνες διπλωμάτες -και εγώ το πιστεύω- είναι κατ’ ουσίαν στρατιώτες με πολιτικά; Ο στρατιώτης δεν εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης. Και γιατί εγκαταλείπουμε τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, τους αφήνουμε βορά στις ορέξεις των φανατικών μουσουλμάνων;»
Το κόμμα al Marada πήρε το όνομά του από τους θρυλικούς πολεμιστές Μαρδαίτες, οι οποίοι κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, και έως τον 8ο αιώνα αποτελούσαν τους ακρίτες και προασπιστές των συνόρων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ορεσίβιοι και σκληροτράχηλοι πολεμιστές στην  οροσειρά του Αμανού της Κιλικίας, αλλά αργότερα, κατά τον 10ο αιώνα και κωπηλάτες, στην νότια Μικρά Ασία, απέναντι σχεδόν από την Κύπρο, στην Αλεξανδρέττα, σημερινή Iskandarun, αποτέλεσαν το «χάλκινο τείχος» της Αυτοκρατορίας, όπως τους αποκαλεί στο χρονικό του ο Θεοφάνης.
Κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, την δεκαετία του 1970, ο κόμμα αντιτάχθηκε στην κατάτμηση του Λιβάνου σε καντόνια Χριστιανών, Δρούζων και Μουσουλμάνων και ακολούθησε φιλοσυριακή πολιτική. Σήμερα αποτελεί μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η Χρυσή Αυγή σταθερή στις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις της, εκφράζει την πλήρη στήριξή της προς τον δοκιμασμένο λαό της Συρίας και του Λιβάνου, ιδιαιτέρως δε στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η οποία θα εκφραστεί στο μέλλον με ενέργειες που θα αποφασιστούν από κοινού.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/episkepsh-kai-antallagh-apopsewn-me-antiproswpeia-orthodojwn-tou-libanou-ka#ixzz44JDrXnsG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...