Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στα κατεχόμενα ελληνικά  χωριά Βουλιαράτι Αργυροκάστρου, και Κλεισούρα Πρεμετής πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι κεντρικές επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος του ΄40.

Στα δύο χωριά υπάρχουν στρατιωτικά νεκροταφεία, στα οποία θα επαναταφούν τα οστά Ελλήνων στρατιωτών πεσόντων του πολέμου 1940-1941, αφού πρώτα γίνει εκταφή τους από διάφορα σημεία στην Αλβανία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 7.976 Έλληνες πεσόντες του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου στο αλβανικό μέτωπο δεν έχουν ενταφιαστεί σε οργανωμένα στρατιωτικά νεκροταφεία.

Στις εκδηλώσεις στο Βουλιαράτι και Κλεισούρα, κοντά στους εκατοντάδες συγγενείς και φίλους των πεσόντων του έπους του ΄40 από την Ελλάδα και στους εκατοντάδες Έλληνες από κάθε ελληνική κατεχόμενη περιοχή, βρέθηκε Κλιμάκιο της Τ.Ο Ιωαννίνων Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για να  τιμήσει τους νεκρούς ήρωες μας,που άφησαν την τελευταία τους πνοή και τα κόκκαλα τους στα χιονισμένα βουνά για την ελευθερία της πατρίδος μας.

Στα δύο χωριά, μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία αφιερωμένα στους Έλληνες πεσόντες του ΄40.


Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις τόνισαν ότι στις επόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» δεν θα πρέπει να υπάρχουν άταφοι Έλληνες ήρωες.

Έχουν καθοριστεί 139 σημεία όπου βρίσκονται τάφοι Ελλήνων πεσόντων και σύντομα αναμένεται η έναρξη εκταφής σε έξι απ΄ αυτά.


Φωτογραφικό υλικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...