Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015

ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015

O Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή Τ.Ο Ιωαννίνων μετά από 75 έτη  εύχεται χρόνια πολλά στους απανταχού Εθνικιστές για την ένδοξη μέρα σταθμό της Πατρίδας του Έθνους και γενικότερα του Κόσμου.
Συναγωνιστές,συναγωνίστριες,σαν σήμερα πριν 75 χρόνια Οι Έλληνες Εθνικιστές ήταν αυτοί που πολέμησαν στα βουνά της Ηπείρου,ενάντια στους κατακτητές κάτω από τις εντολές του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη  Μεταξά, ο οποίος προετοίμασε,ψυχικά και υλικά ,τον Ελληνικό λαό,ώστε να μπορέσει να δώσει αγώνα υπέρ βωμών και εστιών για την ελευθερία της Πατρίδας μας.


Κατακτητές επίδοξοι υπάρχουν και σήμερα ,με νέα ονόματα, με νέα όπλα,πιο κομψα, δήθεν,αθώα,μα πιο επικίνδυνα ,η χώρα μας υπομένει και υποφέρει. Διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος,ας αντλήσουμε σοφία και αρετή για το μέλλον.Το μέγα δίδαγμα της μεγάλης εξόρμησης του 1940 του ΟΧΙ είναι η ανάγκη πειθαρχίας, Ομόνοιας, ομοψυχίας όλων των Ελλήνων Εθνικιστών και υποταγής του ατόμου στην έννοια του συμφέροντος του Έθνους. Βάλτε καλά στο μυαλό σας τα κράτη δεν χάνονται από την οικονομική κατάρρευση,χάνονται όμως από την αναρχία και την αγνόηση της ιστορίας τους, Όλοι μας ας θυμηθούμε τα πύρινα λόγια του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά ‘’Χρωστάμε σε εκείνους που μας γέννησαν κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι ,οι νεκροί.”


Εμείς οι Χρυσαυγίτες λοιπόν,έχοντας υψηλή αίσθηση του καθήκοντος να τηρούμε άσβεστη την φλόγα του Εθνικισμού,είμαστε το μόνο κόμμα που τιμά τον πατέρα του ΟΧΙ Ιωάννη Μεταξά και θα πρέπει να αισθανόμαστε όλοι μας ιδιαίτερη υπερηφάνεια που είμαστε συνεχιστές -επίγονοι αυτών που πολέμησαν το 1940 τους ξένους εισβολείς και μεγαλώσαμε δακρύζοντας από συγκίνηση στο άκουσμα της  ιαχής ΑΕΡΑ!  θαυμάζοντας τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ, για απότιση με υπερηφάνεια , του οφειλόμενου φόρου τιμής.

Έτσι και σήμερα 27/0ΚΤ/2015 κλιμάκιο της Τ.Ο Ιωαννίνων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο ηρωικό Καλπάκι Ιωαννίνων να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της αναπαράστασης της μάχης του Καλπακίου και να τιμήσει τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν πριν 75 χρόνια Παραμονές 28ης οκτωβρίου του 1940.

Τότε η 8η Μεραρχία Ηπείρου με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Κατσιμήτρο Χαράλαμπο οργάνωσε την άμυνα στα γύρω υψώματα της Γκραμπάλας, της Ασόνισσας, της Βελλάς και των Γρεμισιών.  Πέτυχε να αναχαιτίσει την Ιταλική εισβολή και στις 10 Νοεμβρίου 1940,πέρασε από την άμυνα στην επίθεση. Ιδιαίτερα στα υψώματα της Γκραμπάλας, ανατολικά του Καλπακίου, έγιναν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις. Στην πλαγιά του λόφου προφήτης Ηλίας, το καλά διατηρημένο ΟΧΙ θυμίζει την εποχή εκείνη.

Αναγνώστου Κωνσταντίνος
Γραμματέας Τ.Ο Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...