Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Εθνικισμός, η μόνη απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας

ρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός"

Ο Γάλλος εθνικιστής ηγέτης Ζαν-Μαρί Λεπέν χρησιμοποιεί μια ενδιαφέρουσα φράση: «Προτιμούμε να ηττηθούμε με βάση τις ιδέες μας, παρά να εκλεγούμε με αυτές των αντιπάλων μας». Μάθημα συμπυκνωμένης πολιτικής για ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Αλλά για κάποιους, είναι πλέον αργά. Οι πολιτικές διαφορές του παλαιοκομματισμού έλιωσαν κάτω από τις ακραίες συνθήκες της μνημονιακής κατοχής.

Το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο: υποδούλωση ή εθνική ανεξαρτησία; Τα υπόλοιπα είναι ωμή απάτη. Αλλά δεν μας εκπλήσσουν. Είναι τακτική των πολιτικών όταν έρχονται στην ανάγκη να πάρουν αποφάσεις, να λιποτακτούν. Αντίθετα με τα διαδεδομένα, λιποταξία δεν είναι η εγκατάλειψη των συμβάσεων μιας άρρωστης δημοκρατίας αλλά η φυγή από την αξιοπρέπεια και την αλήθεια. Στον πολιτισμό των αδυνάμων που είναι κυρίαρχος τούτη την εποχή, η Δειλία είναι το πιο εύκολο κοινωνικό μάθημα, και οι πολιτικοί ηγέτες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Μόλις οι συνέπειες των πράξεών τους τους προλάβουν, καλούν τον λαό να τους ξεπλύνει με την ψήφο του. Έτσι, κανείς δεν είναι ένοχος αλλά άπαντες συνυπεύθυνοι. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά ηγεσία. Ενδεικτικό της ακαταλληλότητας του κ. Τσίπρα, και συμβολικό της νοσούσης δημοκρατίας, είναι πως πρόδωσε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο μοναδικό δημοψήφισμα της Μεταπολιτευτικής περιόδου. Τι πήγε λοιπόν στραβά στον ΣΥΡΙΖΑ; Όπως απεδείχθη, ο κ. Τσίπρας και οι τυχοδιώκτες που τον ακολουθούν, δεν έχουν ιδέα από διακυβέρνηση. Έχουν όμως ιδεοληπτικές εμμονές που μεταφράζονται σε προτεραιότητες αντίθετες προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μα δεν φταίει μόνον αυτό.

Οι νοσταλγοί του Σιδερένιου Παραπετάσματος εγκατέλειψαν τον μπούσουλα της φιλολαϊκής πάλης. Υστερούν έτσι μοιραία έναντι της Δεξιάς και κάνουν πάλι την βρώμικη δουλειά των συντηρητικών. Οι συνεργάτες των τοκογλύφων πρώτης γενιάς, Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, είναι καπιταλιστές χωρίς αναστολές. Έχουν επομένως προτεραιότητα στην πληροφόρηση και την στήριξη των ξένων κέντρων. Σκοπός του κ. Τσίπρα με την διεξαγωγή των πολύ πρόωρων εκλογών, είναι να παγιδεύσει όσους ψηφοφόρους μπορέσει, πριν εφαρμοστούν τα μέτρα του νέου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνησή του και να εμποδίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση να οργανωθεί. Φθηνός και προβλέψιμος παλαιοκομματικός επαναστάτης.

Όσο οι καλοκαιρινές διακοπές διατηρούν την ευφορική επίδρασή τους στην ψυχολογία του λαού, και πριν την φορολογική επιδρομή, τον νέο ΕΝΦΙΑ, και τον εργασιακό χειμώνα που έρχεται, επιχειρεί μια αναβάπτιση της κυβέρνησής του. Ελπίζει ότι η προεκλογική ατμόσφαιρα θα αποστρέψει την προσοχή από τις καραβιές των λαθρομεταναστών και ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν πριν οι επιπτώσεις της εκτός ελέγχου τριτοκοσμικής εισβολής, φανούν στις μεγάλες πόλεις. Όμως, η φράση της υπουργού αρμόδιας για την μεταναστευτική πολιτική, Τασίας Χριστοδουλοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Ελαιώνα, πριν καν ανακοινώσει την διάλυση της κυβέρνησής του, είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται: «Δυστυ- χώς το προσφυγικό θα αποτελέσει την αιχμή της προεκλογικής καμπάνιας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας αν πριμοδοτούν συγκεκριμένο κόμμα και συγκεκριμένη ιδεολογία».

Αναφέρεται βεβαίως στο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, στην Χρυσή Αυγή. Όπως η καθημερινή δημοσκόπηση του δρόμου δείχνει, η Χρυσή Αυγή θα διατηρήσει την ισχυρή επιρροή της στις λαϊκές γειτονιές και θα ενισχυθεί, ενδεχομένως εντυπωσιακά. Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει λύσεις λογικές και εφαρμόσιμες. Το παλαιοκομματικό τόξο και ο κ. Τσίπρας που προσχώρησε τάχιστα σε αυτό, το γνωρίζει. Με νωπή την μελάνη της υπογραφής του, ο κ. Τσίπρας δεν έχει τίποτε νέο να υποσχεθεί. Μια συγκυβέρνηση από τις δυνάμεις του αντιλαϊκού και αντεθνικού μπλοκ είναι η μόνη λύση που μπορεί να δώσει το σύστημα. Έτσι όμως θα φέρει απέναντί του ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό. Και την Χρυσή Αυγή.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ήξερε. Η χειρότερη απάτη είναι η αυταπάτη που οδηγεί με βεβαιότητα στην εθελοδουλεία. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστησε σαφές στους δεξιούς ψηφοφόρους ότι λεονταρισμοί όπως αυτοί του κ. Καμμένου δεν έχουν καμία αξία, αφού αυτός δεν στάθηκε ικανός να επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ψήφιση των μνημονίων και το μεταναστευτικό. Οι αριστεροί ψηφοφόροι από την μεριά τους έμαθαν ότι πολιτική δεν γίνεται με εξυπνάδες τυπωμένες σε μπλουζάκια και γραμμένες στους τοίχους. Οι γερομαρξιστές τύπου Φλαμπουράρη και Φίλη είναι άκρως επικίνδυνοι εθνικά. Οι νεομαρξιστές φαιδροί, και όλοι μαζί αμελητέοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πρώτη φορά Αριστερή αντιπολίτευση στην πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση είναι από κατασκευής παντελώς αναξιόπιστη. Οι «αντιφρονούντες» ψήφισαν με χέρια και με πόδια το «μνημόνιο της Αριστεράς» και τους νόμους για την ιθαγένεια και την μετανάστευση. Χρησιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την ανάθεση της διερευνητικής εντολής στην Χρυσή Αυγή. Ως παλαιές κοινοβουλευτικές καραβάνες έχουν στόχο, μαζί με το ΚΚΕ και τον επιχειρησιακό βραχίονα του παρακράτους ΑΝΤΑΡCIA, να βάλουν σε ασφαλές για το Σύστημα κανάλι, την αντιμνημονιακή αντίδραση. Είναι δύσκολο να κατανοηθεί αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στον πολιτικό σχεδιασμό η ανθρώπινη αδυναμία που ονομάζεται Ελπίδα, και η οποία κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι κάποιος ή κάποιοι θα αλλάξουν τακτική και συνήθειες δια της εμπειρίας ή της νουθεσίας.

Εάν οι διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ΝΔ είχαν την τόλμη να αρθρώσουν τις αντιρρήσεις τους, να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, και αν δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τις ηγεσίες, να τις καταγγείλουν και να φύγουν προς άλλους σχηματισμούς ή πηγαίνοντας επιτέλους στο σπίτι τους, ο τόπος θα είχε ενδεχομένως ωφεληθεί, και πάντως δεν θα καταγράφονταν ως συνυπαίτιοι της αποσύνθεσης και της αποφοράς του δημοσίου βίου. Ο Αλέξης Τσίπρας όπως πριν από αυτόν ο Αντώνης Σαμαράς, πρόδωσε τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε και περιφρόνησε την λαϊκή εντολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν από αυτόν, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή με νέα Μνημόνια, με ανύπαρκτη ηγεσία, με δουλικότητα έναντι των ξένων μηχανισμών και των διεθνών παράκεντρων εξουσίας. Όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του μνημονια- κού τόξου, παρά τις προεκλογικές λεκτικές διαφοροποιήσεις, είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης. Ο Εθνικισμός είναι η μόνη απάντηση στα προβλήματα που φόρτωσαν την Ελλάδα Δεξιά και Αριστερά.

Η Χρυσή Αυγή θα είναι σύντομα και επίσημα η εθνική αντιπολίτευση. Η Εθνική Αντίσταση της Πατρίδας και του Λαού.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...