Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ, - Ο παππούς Κεδίκογλου ήταν διερμηνεύς των Γερμανών καθ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής


Απάντηση στον αδαή και ανιστόρητο Κεδίκογλου


Ο αδαής Κεδίκογλου να μην ομιλεί περί γερμανών, διότι ο ίδιος και η ξεπουλημένη κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνεργάτες των γερμανών τοκογλύφων, δοσίλογοι και υπηρέτες των συμφερόντων της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε στους ανιστόρητους νεοδημοκράτες ότι στον Μελιγαλά το 1944 μπήκαν οι κομμουνιστές, βίασαν, έκαψαν και δολοφόνησαν με τον αθλιότερο τρόπο ανήλικα παιδιά, γυναίκες και υπερήλικες.
Δήλωση Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι Χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στον Μελιγαλά». 
Όπως κατήγγειλε ο ιστορικός κ. Δημοσθένης Κούκουνας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Κεδίκογλου της ΝΔ είναι εγγονός του Συμεών Κεδίκογλου, επ' αμοιβή συνεργάτη και διερμηνέα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ιστιαία της Εύβοιας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apanthsh-ston-adah-kai-anistorhto-kedikoglou#.Ujdcdsb8G0o#ixzz2f5NocOMh


Σ. ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ Χ.Π.
Ντοκουμέντο από το βιβλίο του Νικ. Αναγνωστόπουλου "Η Μάχη της Ιστιαίας" (Αθήναι 1990), σελ. 152-153:

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Προς τον Κύριον Στρατιωτικόν Διοικητήν Ευβοίας, Γούβες.

Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω υμίν Στρατηγέ μου ότι από την ημέραν της αναχωρήσεώς σας επικρατεί απόλυτος ησυχία και τάξις εις την Κοινότητά μου, επιτροπή δε διορίζω τους κάτωθι:

1) Κωνσταντίνον Παπαϊωάννου, ιερέα.
2) Σταμάτιον Γλύκον, έμπορον.
3) Γεώργιον Σύρον, Έφορον.
4) Δημήτριον Μίτσαν, έμπορον.
5) Ευάγγελον Κοτσιφάκην, Διευθυντήν Εθνικής Τραπέζης.
6) Σίμον Κεδίκογλου, έμπορον.

Ιστιαία τη 5 Απριλίου 1944
Ο Πρόεδρος Κων. Ν. Παπαδημητρίου

[Σημ. Την 1 Απριλίου 1944 διεξήχθη η Μάχη της Ιστιαίας μεταξύ Ταγμάτων Ασφαλείας και ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο νομάρχης Ευβοίας και διοικητής των Ταγμάτων Ευβοίας στρατηγός Δημήτριος Λιάκος. Το έγγραφο αυτό του κατοχικού προέδρου της Κοινότητος Ιστιαίας απευθύνεται στον περίφημο στρατηγό Χαρ. Παπαθανασόπουλο και του γνωρίζει ότι συγκρότησε Επιτροπή Ασφαλείας, στην οποία συμμετέχει ο Κεδίκογλου. Σε άλλο σημείο του βιβλίου (σελ. 75) αναφέρεται ότι ήταν διερμηνεύς των Γερμανών καθ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...