Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Χρ. Παππάς: Η αριστερά ακολουθεί την ίδια μνημονιακή πολιτική της ΝΔ



Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατακεραύνωσε από βήματος της Βουλής την νυν συγκυβέρνηση και τους προκατόχους της για την καταστροφική μνημοανιακή πολιτική που συνεχίζουν να ασκούν εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά: Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ανακοίνωση εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές νομισματικό ταμείο και στον μηχανισμό στήριξης. Πολλοί περίμεναν τότε ότι στην Ελλάδα θα αντικρίζαμε σκηνές αφρικανικών ή και νοτιοαμερικανικών εξαθλιωμένων χωρών. Σκηνές που θα προσομοίαζαν με τις εικόνες αφρικανικών ή και νοτιοαμερικανικών χωρών με ουρές στα σούπερ μάρκετ, με παιδάκια να ζητιανεύουν και με τον κόσμο να τρέχει στις τράπεζες να σώσει τα λεφτά του. Τελικώς ο λαός μας έδειξε μαχητικό πνεύμα. Βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί. Να πει όχι στο μνημόνιο. Να δείξει γενικότερα μια στάση ζωής που χαρακτηρίζει τον Έλληνα σε όλες τις εποχές.
Ο απρόβλεπτος αυτός παράγων, ο παράγων λαός, αυτός τον οποίον φοβούνται τα σκοτεινά κέντρα λήψεως αποφάσεων που προσπαθούν να ελέγξουν την παγκόσμια οικονομική και πολιτική ζωή, εμποδίστηκε να δράσει και να απαιτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, με την εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος”, που δεν ήταν μόνο αυτό καθ’ αυτό το μνημόνιο αλλά και η σκοτεινή υπόθεση που δεν έχει εισέτι διερευνηθεί εις βάθος, και ομιλώ για την υπόθεση των δολοφονιών στην τράπεζα Μαρφίν στην οδό Πανεπιστημίου, που σκοπό είχαν -και πέτυχαν- να τρομοκρατήσουν τον λαό και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και μαζικές αντιδράσεις του. Κομβικό σημείο και κομβική υπόθεση για όσους γνωρίζουν, και για όσους θέλουν ή μπορούν να διακρίνουν αλήθειες πίσω από την πραγματικότητα.
Τον τρέματε και τον τρέμετε τον λαό. Δεξιοί και αριστεροί. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήσαν έτοιμες να κατεβάσουν και τον στρατό στον δρόμο για να καθυποτάξουν την λαϊκή οργή. Το αποκάλυψαν πρόσφατα απόστρατοι Αρχηγοί. Και είναι προς τιμήν της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων το ότι δεν ενέδωσε στις πολιτικές πιέσεις για επέμβαση του Στρατού σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφαλείας. Ο κ. Καμμένος σε απάντησή του σε σχετική μας ερώτηση μας λέει στις 6 τρέχοντος, ότι «τα καταγγελόμενα θα εξεταστούν». Περιμένουμε. Όντως γίνεται έρευνα; Έχουν κληθεί οι απόστρατοι Αρχηγοί στο ΥΠΕΘΑ για να πουν όσα γνωρίζουν;
Ερχόμαστε στο σήμερα. Μπορεί να μην βλέπουμε ξυπόλυτα παιδάκια στους δρόμους, βλέπουμε όμως παιδιά να λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία την ώρα που οι κομματικοί φίλοι και σε πολλές περιπτώσεις πάτρονες των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, οι λήσταρχοι της διαπλοκής, οι «μεγαλοκαρχαρίες», συνεχίζουν να απολαμβάνουν την πλούσια και καλή ζωή τους ανεπηρέαστοι από την ανέχεια των πολλών, έχοντας συγχρόνως το θράσος αυτήν την προκλητική ζωή να την επιδεικνύουν. Οι εγχώριοι οικονομικοί δυνάστες του λαού μας εξακολουθούν να περιφέρουν επιδεικτικά τον πλούτο τους. Γεμάτα είναι με αυτές τις εικόνες τα λάιφστάιλ περιοδικά, την στιγμή που οι νεόπτωχοι Έλληνες σφίγγουν τα χείλη, ζουν μια εφιαλτική καθημερινότητα γεμάτη προβλήματα και αβεβαιότητα προφέροντας χαμηλόφωνα ο ένας στον άλλον «πού θα πάει αυτή τη κατάσταση;»
Αλήθεια, πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πόσα είναι διατεθειμένος ο κ. Πρωθυπουργός να δώσει στους τοκογλύφους, δανειστές και δυνάστες; Από την εξαγγελία και την προεκλογική υπόσχεση ότι το μνημόνιο θα καταλυθεί με ένα άρθρο, περάσαμε στην προοπτική της επιβολής νέων μέτρων με τον μανδύα των δήθεν μεταρρυθμίσεων. Νέα μέτρα. Από το ένα άρθρο περάσαμε στα 14 μέτρα που τα πιο πολλά από αυτά είναι φόροι. Νέοι φόροι.
Δεν θα υπάρξει μείωση των μισθών και των συντάξεων τονίζουν δεξιά και αριστερά κυβερνητικοί παράγοντες. Το τονίζουν συνειδητά ψευδόμενοι. Διότι οι νέοι φόροι θα πλήξουν και πάλι τον εύκολο στόχο: Τους μισθοσυντήρητους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους. Νέοι φόροι σημαίνει περαιτέρω μείωση του εισοδήματος του μέσου Έλληνα. Ο λαός θα πληρώσει πάλι το «μάρμαρο», διότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλοκαρχαρίες που προανέφερα, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη έστω και λίγο, σαν μια φιλότιμη προσπάθεια να μοιάσουν με τους εθνικούς ευεργέτες του παρελθόντος, αλλά συγχρόνως συνεχίζουν να κλέβουν τον ελληνικού λαό με κάθε τρόπο. 
11 δισ. ευρώ χρωστούν στις τράπεζες ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 9-3-15 ο ομιλών έγραφε αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα", για τους 8 επιχειρηματικούς ομίλους που χρωστούν ένα κάρο λεφτά. 
Ρωτούσαμε για τις συσσωρευμένες δανειακές υποχρεώσεις που δεν εξυπηρετούνται ούτε στο σύνολό τους ούτε στο μεγαλύτερο μέρος τους, την στιγμή που, ο μέσος Ελληνας, ανήμπορος και εξαθλιωμένος από τις δεξιές μνημονιακές, και τις αριστερές νεομνημονιακές πολιτικές, χάνει τον ύπνο του ανησυχώντας για την εργασία του, το σπίτι του, το μέλλον των παιδιών του. 
Αυτές οι πετρελαϊκές και οι  κατασκευαστικές εταιρίες, με τις διασυνδέσεις στα μέσα ενημέρωσης, απολαμβάνουν προνομιακές σχέσεις τόσο με το τραπεζικό σύστημα όσο και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Θέσαμε λοιπόν στους υπουργούς 9 ερωτήματα, μεταφέροντας τις σκέψεις και τις απορίες κάθε Έλληνα και προκειμένου να φέρουμε την  νέα κυβέρνηση προ των ευθυνών της και των υποχρεώσεών της απέναντι στον λαό, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. 
Σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα ο κ. Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε πει ότι θα αποκαλύψει τα ονόματα των ολιγαρχών εντός της αιθούσης του κοινοβουλίου. Καλούσαμε, και καλούμε την νέα συγκυβέρνηση να προβεί σε ταχεία  έρευνα για να αποκαλυφθούν οι οικονομικές και ποινικές παραβάσεις αυτών των επιχειρηματικών ομίλων που στην πλειοψηφία τους αποτελούν και τον σκληρό πυρήνα και μοχλό της μνημονιακής πολιτικής, -γιατί τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν οι μνημονιακές πολιτικές-, και να ενεργοποιήσει το εθνοφελές και φιλολαϊκό μέτρο της κατάσχεσης, κρατικοποίησης ή κοινωνικοποίησης αυτών των ομίλων, όπως επιτάσσει μια δίκαιη εθνική και κοινωνική πολιτική. 
Λάβαμε μια γενικόλογη απάντηση εκ μέρους του υπουργού κ. Νικολούδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ζήτησε διενέργεια έρευνας από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, για να καταλήξει στην απάντησή του: «Ανάλογη ενέργεια δεν χωρεί και για τα διαλαμβανόμενα στην προκειμένη ερώτηση της Χρυσής Αυγής, αφού αυτά ελλείψει ειδικής αναφοράς σε πρόσωπα και πράγματα χαρακτηρίζονται από τέτοια αοριστία και γενικότητα ώστε να καθίσταται αδύνατη η διερεύνηση τους». 
Τι δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι της κυβέρνησης; Αόριστος είναι ο αντιπρόεδρός σας, δηλαδή; Αυτός που θα αποκάλυπτε τα ονόματα; Και επειδή υπεκφεύγετε εντέχνως να σας πω εγώ ένα όνομα. Μπόμπολας. Σας λέει κάτι; Θα καθαρίσει ο Μπόμπολας με 1,8 εκατομμύρια; Με 1,8 μπαίνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ;
Εμείς, όπως τόνισα και χθες, έχουμε  σύμμαχό μας την αλήθεια και πορευόμαστε στον πολιτικό μας αγώνα με οδηγό την αλήθεια και μόνο αυτήν. Αυτήν επιδιώκουμε, αυτήν και μόνο θέλουμε. Είμαστε εθνικιστές και «εθνικόν ό,τι το αληθές» κατά τον Διονύσιο Σολωμό. Όπου θα βλέπουμε την αδικία θα την καταγγέλλουμε, με οποιοδήποτε κόστος. Μέχρι να αποκτήσουμε την πολιτική δύναμη, και με την βοήθεια του λαού αλλά και την δική σας δεν θα αργήσει αυτός ο καιρός, που εμείς αυτήν την αδικία θα την θεραπεύσουμε.
Να γιατί 1,5 χρόνο τώρα χορτάσαμε χρυσαυγιάδες, λάσπη και τηλεδίκες στα μεγάλα συστημικά κανάλια. Και επειδή κάποιοι πιθανότατα σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, τυφλωμένοι από την αρχομανία τους και την φιλοδοξία τους να νιώθουν ασφαλείς, και νομίζουν ότι τα λόγια αυτά δεν τους αγγίζουν, θ’ αναφερθώ σε μια ακόμη ερώτηση, για να λυθεί και η απορία του κόσμου, για ποιον λόγο μας μισείτε και μας πολεμάτε τόσο. Αθρόα αποστολή εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού από πολιτικούς αρχηγούς, δηλαδή νεοδημοκράτες, πασόκοι, συριζαίοι κτλ έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος την ώρα που ζητούσαν από τον ελληνικό λαό θυσίες για να ανακάμψει η οικονομία, έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό με στοιχεία που προέρχονται από αυτήν την ίδια την τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο 2010-2012.
Πέραν από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στην λίστα συμπεριλαμβάνονται 174 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία. Την ερώτηση αυτήν την κοινοποιήσαμε και στην πρόεδρο της Βουλής για να επιληφθεί του θέματος. Λάβαμε την απάντηση από τον κ. Νικολούδη ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό αυτή καθ’ αυτή δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δηλαδή η ίδια ιστορία και από την αριστερά, ό,τι και από την δήθεν δεξιά. Νόμιμο αλλά όχι ηθικό.
Μπορεί λοιπόν αυτοί οι 174 βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί να κρύβονται πίσω από μία ψευδεπίγραφη νομιμότητα, αλλά στερούνται ηθικής, δεν έχουν ηθική. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το στερητικό άλφα, όσοι γνωρίζετε ελληνικά, μπορείτε να βρείτε την πραγματική λέξη που σας χαρακτηρίζει. Εσάς τους 174 που είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό  αλλά είστε και υπόλογοι απέναντι στην Χρυσή Αυγή.
Εμείς ως κόμμα, ως πρόσωπα και βουλευτές ελεγχθήκαμε εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ και είμαστε απολύτως καθαροί και από νομικής άποψης και από ηθικής άποψης. Εσείς με ποιο ηθικό δικαίωμα μας υβρίζετε, μας λασπολογείτε και προσπαθείτε να μας θέσετε στο περιθώριο; Ο λαός βλέπει και γνωρίζει. Εσείς είστε το περιθώριο. Εσείς είστε ο πραγματικός κίνδυνος για τα συμφέροντά του. Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου, τοποθετήθηκε λεπτομερώς ο εισηγητής μας κ. Λαγός. 
Εγώ θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με την τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν, οι μεγαλοαστοί της Νέας Δημοκρατίας χάσει εντελώς την αίσθηση του μέτρου. Αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα και από αυτό εδώ το βήμα. Συνεχίζουν να υποτιμούν τον λαό, να τον υβρίζουν κατ’ ουσία. Ακούστηκε το μεσημέρι από χείλη νεοδημοκράτισσας «Κανείς λαός δεν μπορεί να σηκώσει μπαντιέρα αν δεν έχει χρήματα». Τι μας λέτε; Έχετε επαφή  με την πραγματικότητα; Γνωρίζετε ιστορία;
Ή επειδή γεννηθήκατε με το χρυσό κουταλάκι στο στόμα έχετε χάσει δια παντός κάθε επαφή και συνάφεια με την πραγματικότητα, την ιστορία και τα προβλήματα του λαού; Ο λαός είναι για σας μόνον για τα ψηφαλάκια; Ο λαός είναι για να τον κοροϊδεύετε κάθε εκλογές ή να τον εκφοβίζετε με τους συμμάχους σας τα ΜΜΕ όπως κάνατε τον περασμένο Γενάρη; Αναφερθήκατε επίσης στην ρήση ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Πολιτική είναι όντως η τέχνη του εφικτού, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι την πολιτική μπορεί και πρέπει, κατ΄ εμάς τους Εθνικιστές, να την επιβάλει και η δύναμη του λαού.
Να γνωρίζετε ότι όσο κι αν θέλετε τον λαό να τον κρατάτε κοιμισμένο, αυτός ο λαός όταν αποκτήσει και πάλι δύναμη, μπορεί και θα επιτύχει και θα καταγάγει εθνικές νίκες. Η ιστορία του νεότερου ελληνισμού το διδάσκει. Βέβαια, αυτά τα πράγματα, αυτές οι σκέψεις για τα δουλικά των ξένων και των οικονομικοπολιτικά κραταιών, φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ψιλά γράμματα. Δεν έχετε μάτια να δείτε παραπέρα από το χρυσό κλουβί σας. 
Ζητήθηκε από την Νέα Δημοκρατία να κάνει την αυτοκριτική της. Αυτό της συστήνουμε κι εμείς. Θα αναρωτηθούν οι μετέχοντες στο κόμμα του μνημονιακού ολέθρου. «Αυτοκριτική. Άγνωστη λέξη». Αυτή είναι μια άγνωστη λέξη για την προσκυνημένη μεγαλοαστική δεξιά. Γιατί ξέρετε αυτοκριτική σημαίνει και φιλότιμο


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chr.-pappas-h-aristera-akolouthei-thn-idia-mnhmoniakh-politikh-ths-nd#ixzz3YdMMAU6Z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...