Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Η Τουρκία είναι φίδι!



Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα: "Ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία: Πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων, διευθυνόντων στελεχών των μέσων ενημέρωσης και συστηματική άσκηση πίεσης εις βάρος των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία" αναφέρθηκε  στα εγκλήματα που έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει η Τουρκία κατά της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας έναν από τους μύθους του Αισώπου παρομοίωσε την Τουρκία με φίδι που θα δαγκώσει και θα σκοτώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε, ότι είναι ανόητη κάθε προσπάθεια προσέγγισης και ένταξής της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ακολουθεί η ομιλία: Πρόσφατα ο Ερντογάν δήλωσε ότι δε δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από την Ευρώπη. Κάποτε ένας γεωργός τον χειμώνα, βρήκε ένα παγωμένο φίδι, το σπλαχνίστηκε, το πήρε και το έβαλε στο κόρφο του. Το φίδι κάποια στιγμή αφού ζεστάθηκε και συνήρθε τσίμπησε τον ευεργέτη του. Ξεψυχώντας εκείνος είπε: «Καλά να πάθω αφού λυπήθηκα έναν κακούργο»! Το προαναφερθέν παραμύθι είναι από τους Μύθους του Αισώπου. Ανταποκρίνεται όμως πλήρως στην σημερινή πραγματικότητα. Φανταστείτε την ΕΕ ως γεωργό και την Τουρκία ως φίδι και σκεφτείτε πόσο ανόητο είναι η προσπάθεια προσέγγισης με την Τουρκία και η ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Μια χώρα άκρως απολυταρχική, που δεν σέβεται τα δικαιώματα ανθρώπων και κρατών και αγνοεί αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν με την έλλειψη ελευθερίας έκφρασης στην Τουρκία και τις διώξεις μέσων και δημοσιογράφων. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Ρωτήστε, διαβάστε, ερευνήστε και συνειδητοποιήστε.
Παράνομη εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου χώρας μέλους της ΕΕ και επίδειξη επιθετικότητας στην ΑΟΖ αυτής. Γενοκτονία των Ποντίων και Αρμενίων. Πογκρόμ διώξεων των Κούρδων. Προσπάθεια εκτουρκισμού και εξισλαμισμού στο τόξο Βοσνία, Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία. Ανοχή και παροχή βοήθειας προς τους εγκληματίες του ισλαμικού κράτους. Πρέπει να κατανοήσετε ότι με την ανοχή που επιδεικνύετε προς τις τουρκικές συμπεριφορές, ενισχύετε και εκτρέφετε την τουρκική προκλητικότητα και τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους.
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/strathgos-eleutherios-sunadinos-h-tourkia-einai-fidi#ixzz3MSdm1LiX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...