Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Εφημερίδα “Ακρόπολη”: Σε γήπεδο - αρένα η δίκη της σκευωρίας!


Εφημερίδα “Ακρόπολη”: Σε γήπεδο - αρένα η δίκη της σκευωρίας!
Άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου στην εφημερίδα "Ακρόπολη"
Θα βάλουν στις κερκίδες «στημένους θεατές» ν' αποδοκιμάζουν τους κατηγορημένους Βουλευτές και να φωνάζουν συνθήματα!
Μπορεί τα «έργα και οι ημέρες» του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ-Γιονγκ-Ουν να τα παρακολουθούμε μόνο από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι ζήλεψαν την δόξα του και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν και στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές του Αρείου Πάγου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, κάποιοι που έχουν προεξοφλήσει ότι θα γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής (ενώ εκκρεμεί ακόμα η έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος που θα αποφασίσει την έκβαση της) η «ορχήστρα» της πολιτικής δίωξης επιλέγει ήδη ανάμεσα σε τρείς προτάσεις το χώρο που θα διεξαχθεί!
Τρία γήπεδα που εξετάζονται από μηχανικούς της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» θυγατρική του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να κριθούν κατάλληλα για να φτιαχτούν οι αντίστοιχες υποδομές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που μία δίκη γίνεται σε περιβάλλον αρένας! Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι κατηγορούμενοι αλλά και οι δικηγόροι τους είναι πολλοί και δεν χωρούν αλλού. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους κανόνες δικαίου, αφού ίσως θα έπρεπε να φτιαχτεί μια μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα με τον ανάλογο σεβασμό στις συνθήκες και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.
Ανεξάρτητα από το ανεπίτρεπτο γεγονός ότι ήδη οι μηχανικοί της «Θέμις Κατασκευαστική» έχουν επισκεφθεί το κλειστό στάδιο του τάε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Σταδίου και αίθουσα ολυμπιακών εγκαταστάσεων εκτός Αθηνών (!), την ώρα που ο εισαγγελέας Ντογιάκος γράφει ακόμη την πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι!
Έχουν προεξοφλήσει πέρα από κάθε νομιμότητα ότι θα γίνει η δίκη και όλα τα άλλα είναι τυπικά! Κράτος δικαίου σε όλο του ο μεγαλείο. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ετοιμάζουν και «στημένους θεατές» (από πού θα τους επιλέξουν άραγε;) που θα αναλάβουν το ρόλο του ακροατή και θεατή της δίκης για να αποδοκιμάζουν με την ανοχή της έδρας (πως ξέρουν ότι αυτό θα το επιτρέψουν οι δικαστές που θα δικάζουν αφού δεν έχουν κληρωθεί ακόμη;) τους κατηγορούμενους βουλευτές, τους μάρτυρες υπεράσπισης και τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια με τις προσκλήσεις που πήραν συγκεκριμένες «ομάδες πολιτών» για να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις.
Όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε πρωτοφανή γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί να συμβούν ακόμη και μπροστά στις κάμερες των δεκάδων τηλεοπτικών δικτύων που θα παρευρίσκονται στη δίκη, χωρίς καμία ντροπή. Υπάρχει η σκέψη ακόμη, με τη δικαιολογία «λόγων ασφαλείας» η δίκη να διεξαχθεί σε αίθουσα εκτός Αθηνών! Εκεί φυσικά θα μπορούν να παρευρεθούν μόνο οι «στημένοι θεατές» και όχι όσοι επιδείξουν ενδιαφέρον από τους Έλληνες πολίτες για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή μιας δίκης που θα σηματοδοτήσει με κάθε επισημότητα τον επίλογο της μεγαλύτερης πολιτικής δίωξης που υπέστη εκλεγμένο ελληνικό κόμμα «εν καιρώ Δημοκρατίας»! Αιδώς Αργείοι!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-akropolh-se-ghpedo-arena-h-dikh-ths-skeuwrias#ixzz3AIjrvQkB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...