Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Periodista.gr: "Η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη δύναμη και η ΝΔ εκμηδενίζεται σε ποσοστά κοντά στο 13%"

Μεταφέρουμε ρεπορτάζ του (ακρο)αριστερού periodista.gr για την εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία και την κατρακύλα της ΝΔ: Τρόμος επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την προδιαγραφόμενη εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που φθάνουν στα χέρια των συμβούλων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταγράφουν ποσοστά ιστορικά χαμηλά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε πολλές από τις έρευνες, η Νέα Δημοκρατία έρχεται τρίτο κόμμα με ποσοστά 13 έως 15% με τη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται δεύτερη. Ως εκ τούτου αυξάνονται οι πιέσεις από......
συγκεκριμένη ομάδα συμβούλων του πρωθυπουργού, οι οποίοι εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να προσφύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην λαϊκή ετυμηγορία και να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να περιορίσει την έκταση της έτσι κι αλλιώς διαφαινόμενης συντριπτικής ήττας και το κόμμα να επανακαθορίσει την στρατηγική του εν όψει των ευρωκλογών.

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον πολιτικό χάρτη της χώρας δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και τη Νέα Δημοκρατία. Ήδη βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι είναι κυρίως ενταγμένοι στην λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα ισχυρίζονται σε ιδιωτικές συζητήσει ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία να έχει την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, με την τυφλή υποταγή του στους δανειστές και με τις ακρότητες των συμβούλων του». 

Το χειρότερο για τον Σαμαρά και το κόμμα του είναι η πεποίθηση όλων σχεδόν των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία επισημαίνουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας ότι αν οι βουλευτικές εκλογές διενεργηθούν μετά το καλοκαίρι τότε όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεχθεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά η Νέα Δημοκρατία θα φλερτάρει σοβαρά με την πολιτική εξαφάνιση.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν πρόσωπα που γνωρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον τροπο με τον οποίο σκέπτεται: " Η μακροχρόνια πολιτική απομόνωση του έχει δημιουργήσει εμμονή με την εξουσία. Γνωρίζει ότι είναι πολιτικά τελειωμένος, γνωρίζει οτι οδηγεί το κόμμα του στο γκρεμό, αλλά είναι διατεθειμένος να παίξει το παιχνίδι μέχρι τέλος, γνωρίζοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της απόλυτης καταστροφής".
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...