Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αποφασισμένος να προκαλέσει κρίση ο Νικόλας Παπαδόπουλος εν όψει του νέου «σχεδίου Ανάν» για την Κύπρο


Την ανησυχία του ότι οι αγώνες και η αντίσταση σαράντα χρόνων θα καταλήξουν σε μια κακή λύση, που θα οδηγεί την Κύπρο σε νέες περιπέτειες, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

 Ο κ. Παπαδόπουλος, που έχει προαναγγείλει την αποχώρηση του ΔΗ.ΚΟ. και των υπουργών του βυθίζοντας σε κρίση την κυβέρνηση Αναστασιάδη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον στόχο τους, σημειώνοντας ότι «η επιδίωξη της τουρκικής πλευράς, που ισοδυναμεί με διχοτομική διευθέτηση, έχει έρθει πιο κοντά με τη συμφωνία που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας N. Aναστασιάδης έχει υπογράψει με τον κ. Ερογλου».

 Με τη συμφωνία, συνέχισε, «η τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και ανεξαρτήτως της έκβασής τους». 

Κλιμακώνοντας παράλληλα τις αντιδράσεις του στις εξελίξεις στο Κυπριακό, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε με 22 ψήφους υπέρ, 15 κατά και 2 αποχές την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

 Μάλιστα καλούνται οι υπουργοί και οι πρόεδροι των ημικρατικών οργανισμών να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 4 Μαρτίου.

 Η απόφαση θα τεθεί προς επιβεβαίωση στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 16.30.

 «Κανένα δέλεαρ συμμετοχής στη νομή της εξουσίας δεν μετρά για το ΔΗ.ΚΟ. στις αξίες και τις αρχές του» σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν εν μέσω επιφυλάξεων και διαφωνιών στη πολύωρη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το οποίο ασχολήθηκε με τη συμφωνία Αναστασιάδη - Ερογλου της 11ης Φεβρουαρίου και τις γενικότερες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 Οπως αναφέρεται στην απόφασή του, είναι ώρα το ΔΗ.ΚΟ. να υπερασπιστεί το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.

 Από τη μεριά του εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αναστασιάδη ισχυρίστηκε ότι προέχει η ενότητα στη βάση επιδιωκόμενης λύσης και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί θα πρέπει να διατηρήσουν την πολιτική ηθική που είναι στοιχείο απαραίτητο για την ενότητα.

 Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...