Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δεν είμαστε ελέφαντες και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδείξουμε !

«Εσείς και η παράταξή σας κατηγορείσθε για ένα πλήθος παράνομων πράξεων, αποδείξτε μας ότι δεν ισχύουν», είπε μια δημοσιογράφος με πρόδηλη αλαζονεία (απόρροια της ατμόσφαιρας «μακαρθισμού» εναντίον των εθνικιστών, που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ), σε μια πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, απευθυνόμενη σε έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για να λάβει την εύστοχη απάντηση του συναγωνιστή, ότι πρώτα οφείλει αυτός που κατηγορεί να τεκμηριώσει τις κατηγορίες και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος να απαντήσει στις αιτιάσεις.
Η εκτόξευση ύβρεων και συκοφαντιών εναντίον κάποιου, δίνουν κάθε δικαίωμα σε αυτόν που θίγεται να μηνύσει τον υβριστή του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργούν την υποχρέωση να απαντήσει. Εκτός κι αν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση (πχ επ’ αυτοφώρω σύλληψη). Διαφορετικά, αν μιλάμε για ενοχοποιητικά στοιχεία τα οποία δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από την «ερμηνεία» διάφορων γεγονότων κατά την προσωπική κρίση και εκτίμηση πολιτικών αντιπάλων του «κατηγορούμενου», σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, προφανώς ο εισαγγελέας έχει ιερή υποχρέωση να επέμβει.  Αλλιώς, ή δικαιοσύνη δεν υπάρχει ή η δημοκρατία έχει πρόβλημα.
Επειδή στην περίπτωση των «εγκλημάτων» της ΧΑ, τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία έχουν δημοσιευτεί όλα και μάλιστα πριν καν τα διαβάσουν οι αρμόδιοι από το νόμο. Και έγκριτοι νομικοί, χωρίς καμιά διχογνωμία αποφάνθηκαν ότι στερούνται σοβαρότητας και ποινικής «αξίας», είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για αδιάσειστες αποδείξεις, αλλά για κρίσεις και ύβρεις που θα πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχθούν δικαστικά και να κολασθούν με τη δέουσα αυστηρότητα.    
Στην πραγματικότητα πάντως, ίσως και να μην είναι τόσο ένοχοι για τις πράξεις τους. Γιατί η συμπαντική αρμονία, προϋποθέτει νομοτελειακά την κάλυψη όλου του υπαρξιακού φάσματος που οριοθετείται ανάμεσα στο αιώνιο δίπολο που ορίζουν το καλό και το κακό.
Υπάρχει για παράδειγμα η μέλισσα που πετά σε λουλούδια που ευωδιάζουν φτιάχνοντας μέλι, αλλά υπάρχει και η χρυσόμυγα που ενδημεί σε ακαθαρσίες και μεταδίδει ασθένειες.
Και τα δυο πλάσματα του Θεού είναι, απαραίτητα για το οικοσύστημα, αλλά «έκαστο εφ’ ό ετάχθη».  Άλλο στα λουλούδια κι άλλος στις ακαθαρσίες. 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/den-eimaste-elefantes-kai-den-eimaste-upochrewmenoi-na-to-apodeijoume#ixzz2rgz3azLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...