Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα σκοτεινά σημεία της απολογίας Κάντα που αποκρύπτουν τα ΜΜΕ

 
Τα σκοτεινά σημεία της απολογίας Κάντα που αποκρύπτουν τα ΜΜΕ
Μίλησε, λοιπόν, ο Κάντας και απεκάλυψε διάφορα ονόματα. Βέβαια, δεν το έκανε λόγω «ειλικρινούς μεταμέλειας» ή «τύψεων», το έκανε για να επωφεληθεί από τις δυνατότητες που του παρέχει η Δικαιοσύνη, ώστε να λάβει μία καλύτερη αντιμετώπιση. Υπάρχουν, όμως, κάποια σημεία της όλης ιστορίας που φαίνεται να είναι κενά, είτε επειδή ο Κάντας δεν θέλησε να τα αναφέρει, είτε επειδή τα ανέφερε και δεν έχουν αξιοποιηθεί αρκούντως ακόμα.
Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού είναι ότι ο Κάντας ανέφερε μονάχα ένα περιστατικό γύρω από το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, που περιλαμβάνει πολιτικό, πέραν των ήδη «καμένων» Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Η αναφορά έγινε γύρω από το όνομα του εκλιπόντος Μιλτιάδη Έβερτ. Τι βολικό, αλήθεια, για το σύστημα το όλο σκάνδαλο να το «φορτωθούν» αυτοί που ήδη έχουν πάρει «φύλλο πορείας» για τις φυλακές και ένας μακαρίτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απολογία του «ο Κων. Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των F-15 ». Εν τέλει η παραγγελία έγινε για τα F-16 και «κυκλοφορούσε -με μία δόση χιούμορ- ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15».
Το δεύτερο που χρήζει σχολιασμού είναι το γεγονός ότι στις μίζες Κάντα περιλαμβάνονται οπλικά συστήματα αυστηρώς ευρωπαϊκής προελεύσεως, την στιγμή που η πλειονότητα των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ΕΔ, προέρχεται από τις ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε οι αμερικανοί δεν έδιναν μίζα και παρόλα αυτά κατάφερναν να ανταγωνίζονται εταιρίες που έδιναν μίζα, είτε ότι ο Κάντας δεν μας τα λέει όλα ή δεν τα γνωρίζει όλα. Υπάρχουν, λοιπόν, πάμπολλες παραγγελίες, όπως τα προαναφερθέντα F-16, αλλά και οι πύραυλοι Patriot των οποίων οι φάκελοι χρήζουν διερεύνησης από την δικαιοσύνη.
Το τρίτο που χρήζει σχολιασμού είναι η αναφορά του ονόματος του Θ. Λιακουνάκου. Ο εν λόγω είναι κουμπάρος του Μιλτιάδη Έβερτ, έμπορος οπλικών συστημάτων και εκδότης. Είχε συμμετάσχει εκδοτικά στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της ΝΔ και οι προαναφερθείσες παραγγελίες F-16, Patriot, είχαν περάσει μέσα από την εταιρία του. Παρόλα αυτά κατονομάζεται μόνο για τα Leopard. Το όνομα του εμπλέκεται σε διάφορες εταιρίες τύπου και όπλων και διαπλέκεται με ζωντανά ονόματα που ελέγχουν την σύγχρονη δημοσιογραφία. Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, αναφέρει:
«Εκτός από κουμπάρος του Έβερτ και εκδότης και άλλων εντύπων, ο Λιακουνάκος έλεγχε τότε και κάποιο «Διεθνές Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΑΕ», μεταξύ των μελών του ΔΣ του οποίου βρήκαμε και τον κ. Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτου. Παλαιότερα δημοσιεύματα έφεραν εξάλλου το «συγκρότημα Λαμπράκη» να αγοράζει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών των εταιρειών του κ. Λιακουνάκου, ο οποίος θα αναδεικνυόταν έτσι σε «άνθρωπο κλειδί» των διαπλεκομένων, ιδιαίτερα για τα δισεκατομμύρια των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την εποχή (1987) που  το προαναφερθέν σκάνδαλο των «Λέοπαρντ» συγκλόνιζε το πολιτικό κατεστημένο και το «Βήμα» κατηγορούσε ανοικτά τον Θωμά Λιακουνάκο ως «έμπορο όπλων» και «μεσάζοντα» είχε κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το δυνατό φλερτ του κ. Λιακουνάκου με τον Λαμπράκη εκείνης της εποχής ανησύχησε ως φαίνεται σφόδρα τον Σ. Κοκκαλη, ο οποίος ανακήρυξε τον Λιακουνάκο «εχθρό» του. Το αποτέλεσμα ήταν να στριμωχτεί ο Έβερτ, ο οποίος για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση εμφανίστηκε τότε αιφνιδίως από το βήμα της Βουλής ως πολέμιος των διαπλεκομένων . Αργότερα οι δύο εχθροί τα βρήκαν και ο Θωμάς Λιακουνάκος έβαλε στο παιχνίδι των ενόπλων δυνάμεων τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς εμφανίζονταν να έχουν κοινή παρουσία σε εξοπλιστικά προγράμματα.»
Βλέπουμε, λοιπόν, μια ευθεία ανάμιξη υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ στην όλη υπόθεση με τις μίζες. «Παραδόξως» η όλη αυτή ανάμιξη αποσιωπάται σκοπίμως από τα αργυρώνητα ΜΜΕ που έχουν λάβει εντολή στήριξης της συγκυβέρνησης. Έτσι τα μόνο ονόματα που ακούμε είναι ανθρώπων που έχουν εξέλθει της πολιτικής και ανθρώπων που έχουν πεθάνει. Απομένει πολύς δρόμος λοιπόν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση του σκανδάλου των εξοπλιστικών. Δρόμος που μόνο μία Εθνική Κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις μπορεί να διανύσει. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/skandalo-ejoplistikwn#ixzz2ou6HvRGu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...