Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ECONOMIST: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΜΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

e2d2c7fa6de908e56f940171fe251851_L
 
Γράφει ο Αντίοχος.
Δε φαίνεται να συμμερίζεται την τεχνητή… αισιοδοξία που καλλιεργεί ο φον Αντωνάκης και τα φερέφωνά του, για… πλεόνασμα και… success story, το γνωστό βρετανικό περιοδικό Economist, στην ετήσια έκδοσή του με τίτλο «The World in 2014» (Ο κόσμος το 2014).Το οποίο προβλέπει νέο Μνημόνιο, αλλιώς επιστροφή στη δραχμή!
«Η διαπραγμάτευση του χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους, αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού».
Πέραν όμως από τα οικονομικά, το διεθνούς φήμης περιοδικό –που χαίρει της εμπιστοσύνης των «διεθνών οικονομικών κύκλων» (δηλ. των διεθνών τοκογλύφων), αναγκάζεται να ασχοληθεί και με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας στο μεγάλο πρόβλημα της διεθνούς εξουσίας, που δεν είναι άλλο βεβαίως από την Χρυσή Αυγή, την οποία αποκαλεί «τελευταία απειλή» (προφανώς για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί). Ιδού το σχετικό απόσπασμα:
«Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του σε μετανάστες και αριστερούς, είναι η τελευταία απειλή. Η κυβέρνηση διώκει το κόμμα για εγκληματική δραστηριότητα, αλλά συνεχίζει να έχει υποστήριξη από τον κόσμο».
(ΥΓ): Γιατί άραγε τα όργανα των διεθνών τοκογλύφων δεν ασχολούνται καθόλου με άλλα κόμματα, π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ, που διακηρύττει ότι θα… σκίσει το Μνημόνιο, το ΚΚΕ που απειλεί με… σοσιαλιστική επανάσταση και… εργατική εξουσία, το κόμμα Καμμένου που σκίζει… γάτες, κ.τ.λ., παρά μόνον με την Χρυσή Αυγή; Μήπως γιατί μόνον η Χρυσή Αυγή είναι υπαρκτή απειλή για το ντόπιο και ξένο κατεστημένο, κι όλοι οι υπόλοιποι πειθήνια όργανά του;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...