Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χρήστος Παππάς: Eπικίνδυνες οι εξελίξεις στο Κυπριακό



Από ότι φαίνεται καμία δικτατορία, καμία τρομοκρατία, και κανένας περιορισμός δεν μπορεί να εμποδίσει και να φιμώσει τις φωνές των πραγματικών Αγωνιστών της Ελευθερίας. 
Έτσι, ερώτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε ο πολιτικός κρατούμενος και  Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προς τον Υπουργό Εξωτερικών θέτοντας ερωτήματα «φωτιά».
Συγκεκριμένα ο Χρήστος Παππάς ρωτά: «Ποια είναι τα νέα δεδομένα για το Κυπριακό μετά τις τελευταίες εξελίξεις; Θα συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την πρόταση Αναστασιάδη για τετραμερή διάσκεψη, η οποία θέτει Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο επίπεδο αναφορικά με το Κυπριακό, γεγονός που θα μπορούσε να σημάνει ακόμη και νομιμοποίηση της διχοτόμησης;
Θα υποκύψει η χώρα μας στις πιέσεις των διεθνών παραγόντων που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται την παρούσα χρονική περίοδο Ελλάδα και Κύπρος;»
Συνεχίζοντας το «μπαράζ» ο κ. Παππάς τονίζει ότι:
«Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, η πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας να συναντηθούν με Τουρκοκύπριο και Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή αντίστοιχα αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μετά από πρόταση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, είναι έτοιμη να συναντηθεί με Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή εφόσον και η Τουρκία δεχτεί να συνομιλήσει με Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Η πρόταση αυτή του Αναστασιάδη, ωστόσο, είναι μια παραλλαγή παλαιότερης τουρκικής πρότασης, η οποία είχε απορριφθεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια ως επικίνδυνη. Με αυτό τον τρόπο εξισώνονται η Τουρκία και το ψευδοκράτος με την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, ενδεχόμενη τετραμερής διάσκεψη θα απειλούσε όχι μόνο τα συμφέροντα της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς οι διεθνείς παράγοντες εποφθαλμιούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου».
Όμως δεν σταματά εκεί, συνεχίζοντας χωρίς περιστροφές να καταγγείλει: «Νέα εισβολή της Τουρκίας στα Κατεχόμενα με αρπαγή ελληνοκυπριακών περιουσιών.
Ένας νέος Αττίλας συντελείται στην κατεχόμενη Κύπρο. Η Τουρκία προχωρεί σε οργανωμένες, μαζικές εξαγορές ελληνοκυπριακών ιδιοκτησιών στα Κατεχόμενα από αυτήν εδάφη.
Το σχέδιο αυτό, εφόσον αφεθεί να εξελιχθεί, θα σημάνει κατ’ αρχήν την αλλοίωση της εδαφικής, πληθυσμιακής και ιστορικής πραγματικότητας και την τουρκοποίηση του βορείου τμήματος του νησιού. Εν συνεχεία, εάν αυτός ο οικονομικός Αττίλας επιτύχει, η Τουρκία θα μπορέσει να προβάλλει απαιτήσεις στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που περιλαμβάνει η κυπριακή ΑΟΖ και γειτονεύουν με τις περιοχές στις οποίες προχωρά σε εξαγορές.
Συγκεκριμένα, η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την «Επιτροπή Ακινήτων Περιουσιών», η οποία συστάθηκε από την Άγκυρα καθ’ υπόδειξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ),  αντί να αποζημιώσει τους ελληνοκυπρίους από τους οποίους βίαια η Τουρκία αφαίρεσε τις περιουσίες τους, προχωρεί στον εμπαιγμό των πραγματικών κατόχων και την υφαρπαγή των περιουσιών τους με σχηματικά ψευδοποσά ως δήθεν αποζημιώσεις, επωφελούμενη του καθεστώτος του Μνημονίου.
Τις αποζημιώσεις αυτές η Τουρκία υπολογίζει ως απώλεια χρήσης της περιουσίας, αλλά με τον τρόπο που ακολουθεί, μετατρέπει την αποζημίωση σε αγορά του ακινήτου και πλήρη κτήση των ελληνικών περιουσιών. Με τον τρόπο αυτό και μέχρι στιγμής έχουν περιέλθει σε τουρκική κυριότητα περί τα 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης που ανήκει σε Έλληνες.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι εξαγορές δεν γίνονται από το ψευδοκράτος αλλά από την ίδια την Τουρκία η οποία αποτελεί διεθνώς αδιαμφισβήτητη κρατική οντότητα.
Σημαντικές πληροφορίες για τους σκοπούς της Άγκυρας προσφέρει η χωροθέτηση των εκτάσεων αφού βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές της επαρχίας Κερύνειας μέχρι και τις πλαγιές του Πενταδακτύλου. Σε ό,τι δε αφορά την επαρχία Αμμοχώστου, οι «αποζημιώσεις» αφορούν κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές, βορείως  της πόλεως των Βαρωσίων μέχρι και το Ριζοκάρπασο.
 Είναι προφανές και θλιβερό συνάμα ότι εάν ο νέος Αττίλας που εκμεταλλεύεται την οικονομική συγκυρία την οποίαν αντιμετωπίζει τόσον η αδελφή μας Κύπρος όσον και η ίδια η Ελλάδα, επιτύχει την κατάληψη των εδαφών δια της οικονομικής οδού, ώστε να μην υπάρχουν πλέον Έλληνες που θα μπορούν να προβάλλουν νόμιμες απαιτήσεις επί των ιδιοκτησιών τους, το κυπριακό θα έχει λυθεί de facto και παρά το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκαιο της ελληνικής πλευράς.
Η χρόνια αδράνεια των ελλαδικών κυβερνήσεων, η εμμονή τους στην δίκην επαίτου καταφυγή σε αδιάφορα διεθνή φόρα και εσχάτως η πλήρης αποξένωση από την Μεγαλόνησο, οδήγησαν στην αποθράσυνση των Τούρκων.
Η όποια έκφραση ανησυχιών εκ μέρους της Ελλαδικής και Κυπριακής κυβερνήσεως δεν είναι επαρκής.
Και ερωτά τον υπουργό:
1) Με ποιο τρόπο η ελληνική πλευρά θα προασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου;
2) Τι θα πράξει ώστε να τεθεί τέρμα στην τουρκική διείσδυση;
3) Στα πλαίσια των ενεργειακών συμφωνών στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση, έχει λάβει υπ’ όψιν της την τουρκική επιχείρηση εξαγοράς των ελληνικών περιουσιών;
Ερωτήματα καυτά τα οποία χρήζουν ΑΜΕΣΩΝ απαντήσεων. Θα απαντήσει το Υπουργείο Εξωτερικών;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΜ

Η οικονομική κρίση είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι που εμφανίστηκε επί προεδρίας του ΑΚΕΛ, βασισμένη στα σκάνδαλα, στις μίζες και στα πολιτικά παιχνίδια εκατομμυρίων που στήθηκαν στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού, εδώ και δεκαετίες και αφορούσαν όλο τον συστημικό - πολιτικό κόσμο, με τραγική κατάληξη το μνημόνιο που στόχο είχε να κάμψει το φρόνημα του λαού μας και να τον υποδουλώσει κάτω από τα δυσβάστακτα μέτρα.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και πάντα κινούμενοι στην ίδια γραμμή, σε αυτή δηλαδή που χάραξαν οι διεθνείς εξουσιαστές και πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά τα εδώ φερέφωνά τους, προγραμματίζουν λύση του Κυπριακού, πακέτο με την οικονομική ΔΗΘΕΝ ανάκαμψη, που προνοεί και τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου και όχι μόνο.
Έτσι φτάσαμε στις συνομιλίες για να επιστραφεί η «πόλη φάντασμα», με το πρόσχημα της οικονομικής ανάπτυξης. Κανείς όμως δεν λέει για τα ανταλλάγματα που με δεξιοτεχνία κρύβουν οι πολιτικάντηδες μας, που δεν είναι άλλα από την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αφού τυχόν επιστροφή της Αμμοχώστου θα σημάνει ταυτόχρονα και αναγνώριση από δικής μας πλευράς του αεροδρομίου αλλά και του λιμανιού των κατεχομένων, ως εκ τούτου αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος, που θα αποτελέσει σε μελλοντικό στάδιο τον Δούρειο Ίππο της Τουρκίας για ένταξη της στην Ε.Ε. και κατ’ επέκταση την ταφόπλακά μας. Τις κινήσεις αυτές που συνιστούν προδοτική μειοδοσία, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το πρώτο που ανέδειξε εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν από τις προεδρικές εκλογές και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου.
Γραφείο Τύπου 

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...