Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο οι πολιτικοί κρατούμενοι βουλευτές Παππάς και Λαγός

Συνεχίζουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο οι πολιτικοί κρατούμενοι βουλευτές Παππάς και Λαγός

Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ! Παρά τις πολιτικές διώξεις και τις αντισυνταγματικές προφυλακίσεις του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος συνεχίζεται. Οι συναγωνιστές βουλευτές Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς κατέθεσαν νέες ερωτήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Συγκεκριμένα , ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς με ερώτησή του στο Υπουργείο Εξωτερικών θέτει τον αρμόδιο υπουργό προ των ευθυνών του για την σθεναρή απάντησή του στην προκλητική στάση του αλβανού ομολόγου του σχετικά με τις εδαφικές διεκδικήσεις των Τσάμηδων στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, στους υπουργούς Ναυτιλίας και Παιδείας έθεσε το θέμα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού σε σχολεία του Αγαθονησίου. Σημειώνουμε ότι το Αγαθονήσι είναι ένα ακριτικό ελληνικό νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος με 190 κατοίκους όμως τόσο το Γυμνάσιο όσο και το Λύκειο του Αγαθονησίου αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό τους προσωπικό, καθώς δεν υπάρχουν μαθηματικοί και φιλόλογοι.
Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Πειραιά κατέθεσε πέντε νέες ερωτήσεις για θέματα παιδείας, ασφάλειας και οικολογίας. Συγκεκριμένα με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση τμήματος της οροφής του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Μυγδονίας Θεσσαλονίκης θέτει τον Υπουργό Παιδείας προ των ευθυνών του και ζητά να γνωστοποιηθεί ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων προκειμένου να κριθεί η καταλληλότητα και η ασφάλειά τους για την τέλεση των μαθημάτων, από πού θα αναζητηθούν οι ευθύνες και πότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Επιπλέον με ερωτήσεις του στα υπουργεία Παιδείας και Δημοσίας Τάξης θέτει το ζήτημα της μη φύλαξης των εγκαταστάσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών λόγω διαθεσιμότητας των φυλάκων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ακόμη, με ερωτήσεις του στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών επισημαίνει το γεγονός της δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων μέσω φόλας στην Άμφισσα, το σοβαρό περιστατικό θαλάσσιας μόλυνσης στο λιμάνι του Πειραιά από διαρροή καυσίμων δεξαμενόπλοιου και την πλήρη εγκατάλειψη στο φαράγγι του Καρτερού όπου οι εγκαταστάσεις αναψυχής και το μονοπάτι έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και τις υποδομές να έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizoun-ton-koinobouleutiko-elegcho-oi-politikoi-kratoumenoi-bouleutes#ixzz2iRSlIfCR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...