Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ

Εξοχικές μονοκατοικίες που ανήκουν σε γνωστούς Ροδίτες βγαίνουν στο σφυρί, καθώς η οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών τους. Συγκεκριμένα κτηματομεσιτικά γραφεία όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και στην Αθήνα, έχουν αναλάβει την αναζήτηση αγοραστών και σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι έχουν αρχίσει τις αναζητήσεις κυρίως στο εξωτερικό, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν πιο εύκολα πελάτες.


Πρόκειται για μεγάλες μονοκατοικίες, πολυτελούς κατασκευής, με πισίνες (όσες δεν είναι κοντά στη θάλασσα) και βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το νησί, κυρίως προς την ευρύτερη περιοχή της Φιλερήμου, αλλά και στη Νότια Ρόδο.

Η αξία τους είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό κυρίως το λόγο οι κτηματομεσίτες αναζητούν αγοραστές στο εξωτερικό, κυρίως στη Μεγ. Βρετανία, την Αυστρία και τη Ρωσία. Αν αυτή η εξέλιξη υποστηριζόταν πριν από λίγα χρόνια ως πρόβλεψη, θα φαινόταν ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Κι’ όμως η κρίση και η συνέχιση της ύφεσης στην οικονομία, έκαναν το απίστευτο μια σκληρή πραγματικότητα για τους περισσότερους – και όχι μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πολλές από τις πολυτελείς βίλες που τώρα πωλούνται κτίσθηκαν και με δάνεια, που πλέον δεν μπορούν να αποπληρωθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάσχεση από τις τράπεζες. Γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν μονόδρομο την πώλησή τους, προκειμένου να μην τα χάσουν όλα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ακόμα δε και υπάλληλοι που τη δεκαετία του 1990, όταν οι αγελάδες ήταν παχιές, παρασύρθηκαν στον ολισθηρό δρόμο του νεοπλουτισμού, δανείσθηκαν μεγάλα ποσά και τώρα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
πηγή: tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...