Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το Athens Gay Pride, πιστοί στον εκφυλιστικό τους ρόλο

Aν είχατε κάποια απορία για το ποια είναι η ελληνική λέξη που χαρακτηρίζει τους τραβεστί ή τρανσέξουαλ, την απάντηση την δίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το 9ο Athens Gay Pride που...
θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου στην Αθήνα.

Λέγονται "διεμφυλικοί"! Αυτό περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση στήριξης των «ομοφυλόφιλων, λεσβiών και διεμφυλικών (τρανς)" που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ.

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία των ανακοινώσεων, πρώτα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη σημερινή συγκυρία με την άνοδο του φασισμού σε όλα τα επίπεδα και το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να ζητάει να πισωγυρίσει την Ελλάδα σε δεκαετίες και εποχές μαύρες για τη δημοκρατία, η πάλη για την άρση των διακρίσεων είναι πάλη ουσιαστικά για πρόοδο.

Οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες και οι διεμφυλικοί (τρανς), στις παρούσες συνθήκες πλήττονται διπλά: Αφενός σαν μέλη της κοινωνίας πλήττονται από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα με συρρίκνωση του εισοδήματος και φαλκίδευση των εργατικών δικαιωμάτων, και αφετέρου, σαν μέλη μιας ομάδας που η ύπαρξή της δεν αναγνωρίζεται από κανέναν κρατικό θεσμό και φορέα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητεί την άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καλώντας όλους και όλες να συμμετάσχουν στη γιορτή ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας 2013".


Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο αρμόδιος τομέας της ΔΗΜΑΡ. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για εμμονική άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη βιοτική σχέση συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος τους, κατά παράβαση του πλέον ευρωπαϊκού κεκτημένου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...