Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Με το μνημόνιο ούτε το 2020 δεν βλέπουμε ανάπτυξη!

Με το μνημόνιο ούτε το 2020 δεν βλέπουμε ανάπτυξη!
Προσπαθεί τόσο καιρό ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και γενικώς η κυβέρνηση να μας πείσει ότι η «ανάπτυξη» είναι προ των πυλών και ότι συντόμως θα όλοι οι Έλληνες θα κολυμπούν στο χρήμα από τις επιτυχίες του Σαμαρά. Από την μεριά μας είχαμε πολλάκις τονίσει ότι η πολιτική του μνημονίου είναι αδιέξοδη και εμπλέκει την Χώρα και τους Έλληνες σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, ο οποίος οδηγεί στον γκρεμό. Η μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι η πρωτογενής παραγωγή, την οποία έχουν απεμπολήσει και καταστρέψει από δεκαετίες οι κυβερνώντες.
Μόλις χθες μάλιστα ο Στουρνάρας βγήκε στο Reuters και είπε ότι «το 2014 θα εκδώσουμε τα πρώτα ομόλογα για να επιστρέψουμε στις αγορές σιγά-σιγά», συνεχίζοντας την προπαγάνδα περί «ανάπτυξης», ώστε να κρατηθούν τα ψηφαλάκια στο κυβερνητικό μαντρί, αναμένοντας την «ανάπτυξη» που θα ‘ρθει. Η διάψευση των προσδοκιών – στην πραγματικότητα η διάψευση της προπαγάνδας – ήρθε μόλις μία μέρα μετά από το IIF, το οποίο τοποθέτησε την επιστροφή στις αγορές κατά το 2020!
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του IIF έχει ως εξής: «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020».
Οπότε οι εξαπατημένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γενικότερα της τρικομματικής κυβερνήσεως, που περιμένουν την «ανάπτυξη», ας ξέρουν ότι θα περιμένουν μέχρι το 2020. Όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με τον «πάτο» που είχε αναφέρει ο επικεφαλής της Task Force, Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε πει ότι «οι επενδυτές θα έρθουν όταν η Ελλάδα πιάσει πάτο». Απ’ ότι φαίνεται αποφάσισαν ότι ο «πάτος» είναι ακόμα πιο κάτω…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-to-mnhmonio-oute-to-2020-den-blepoume-anaptujh#.Uajdw9LwlCU#ixzz2UtOHVXAm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...