Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τέλος καλοκαιριού το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά. Αλλα έλεγε ο Υπουργός δυο μέρες μετά!

Στις 12-2-2013 οι συναγωνιστές Αρτέμιος Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση σχετικά με την σχεδιαζόμενη χωροθέτηση κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κακαβιά Ιωαννίνων.

Στην ερώτηση, αφού τονίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει εξαρχής ταχθεί εναντίον του μέτρου της δημιουργίας των περίφημων «Κέντρων Φιλοξενίας μη-νόμιμων Μεταναστών», αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του παλαιού ΚΤΕΟ που βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή προκειμένου να στεγάσει με όλες τις σχετικές ανέσεις τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.

Επειδή σε αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών (πχ Κομοτηνή) έχουν συμβεί εξεγέρσεις με αποτέλεσμα εκτεταμένες υλικές ζημιές σε δημόσια περιουσία και σωματικές βλάβες εις βάρος Ελλήνων αστυνομικών.

Επειδή για τον ίδιο Δήμο σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης.
Επειδή από υγειονομικής άποψης η παρουσία των λαθρομεταναστών στην περιοχή ελλοχεύει σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ερωτάται μεταξύ άλλων ο υπουργός εάν έχουν προχωρήσει μελέτες των δεδομένων της περιοχής σε σχέση με ένα τέτοιο κέντρο σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας, δημόσιας υγείας και εγκληματικότητας, και ποια υπήρξαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους και εάν υφίσταται το ενδεχόμενο παράλληλης δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στον Δήμο Πωγωνίου.
Στην Ερώτηση απαντά το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ γραπτώς στις 5 Μαρτίου 2013 ότι:


 Ομως σε ανάρτηση της ιστοσελίδας Epirus Post με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2013 διαβάζουμε:

DENDIAS HGOYMENITSA


Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 17:14 Βάσω Σκουλίκα

Στο τέλος καλοκαιριού οριοθέτησε χρονικά τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κακαβιά, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα.

Δηλαδή στις 5 Μαρτίου ο υπουργός ΠΡοΠο απαντά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωσή τους, ενώ οι αποφάσεις ήσαν ήδη ειλημμένες και ανακοινώθηκαν σε κομματική εκδήλωση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Βάσως Σκουλίκα της 3 Μαρτίου 2013.
Ο υπουργός ΠροΠο δείχνει με τον τρόπο αυτό την περιφρόνησή του στο Κοινοβούλιο και τους θεσμούς τους οποίους με υπερβάλλοντα ζήλο ισχυρίζεται ότι προασπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...