Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αστεία ''αντιπολίτευση'' της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή-Πλήρες ρεπορτάζ

Η ΔΗΜΑΡ, μέλος της μνημονιακής τριμερούς συγκυβέρνησης προσποιήθηκε χθες την αντιπολίτευση. Τα αποκόμματα της αριστεράς διαγκωνίζονται για μια θέση στο πολιτικό προσκήνιο. Το μέγεθος όμως της υποκρισίας τους αποκαλύπτεται, όπως χθες , όταν οι συνυπεύθυνοι του μνημονίου 3 έφεραν στη Βουλή επερώτηση για την ανεργία. Ολα πήγαιναν ήρεμα , με τα συνήθη κλισέ-εκθέσεις ιδεών μεταξύ βουλευτών , μέχρι που το λόγο έλαβε η Χρυσή Αυγή για να πετάξει τις μάσκες των "Αριστερών" της ΔΗΜΑΡ.

Μετά την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής από τον Χρήστο Παππά που ήταν καταπέλτης για την ΔΗΜΑΡ και το ποιον της, μη έχοντας τι να αντιτάξουν ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κυρίτσης κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη Χρυσή Αυγή ηχορύπανση. Ξέφυγε όμως από τον Προεδρεύοντα  Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική Κυβέρνηση Ξ.Ζολώτα και μια αλήθεια, στη διαμαρτυρία του συναγωνιστή Παππά:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ(Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε την ομιλία τη δική σας και σκεφτείτε πόσους ενοχλούν αυτά που λέτε. Προχωρούμε.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:Ενοχλούμε πολλούς, κύριε Πρόεδρε. Το ξέρουμε.

Ακολουθεί η παρέμβαση της Χρυσής Αυγής.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης):  Το λόγο έχει ο κύριος Παππάς, ο τελευταίος από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, για έξι λεπτά.
(Σ.Σ.Για τον "Αριστερό" και νυν φιλομνημονιακό, μετά και από την πρόσφατη συνένετευξή του, οικονομικό κομισάριο του ΣΥΡΙΖΑ , ακόμα και η αναφορά στη Χρυσή Αυγή προκαλεί αποστροφή).




ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Από τη Χρυσή Αυγή.


Σας άκουσα όλους με προσοχή. Άκουσα τον κ. Λυκούδη, Βουλευτής Επικρατείας και αυτός, να επιζητεί, να παρακαλεί την οξεία αντιπαράθεση. Θα την έχετε. Επίσης, άκουσα τον κ. Οικονόμου να ομιλεί για αλλοπρόσαλλες πολιτικές (...)
Το σημερινό είναι ένα ακόμα παράδειγμα υποκρισίας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των τοκογλύφων. Είναι υποκριτικό να μιλά για τους ανέργους η ΔΗΜΑΡ η οποία συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κατέλαβε την εξουσία με το ψεύδος τού «λεφτά υπάρχουν», αυτών που έφεραν στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά που δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για δεκαετίες με τις συμφωνίες, τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια που υπογράφει.


Τι υποκρισία είναι αυτή; Για ποια Αριστερά μιλάμε επιτέλους; Τη μνημονιακή Αριστερά που συγκυβερνά και προσποιείται ότι είναι Αντιπολίτευση; Τη μνημονιακή Αριστερά που εκθειάζει αυτούς που εκθειάζουν τους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού και αυτούς που είναι και νομικοί τους σύμβουλοι; Πόσο αριστερός μπορεί να είναι ο Αρχηγός ενός κόμματος ο οποίος έχει ογδόντα ακίνητα στην κατοχή του;


Άραγε, μιας και είστε υποστηριχτές -όπως λέτε- των ευπαθών ομάδων όπως των Ρομά -άκουσα την κ. Ρεπούση και είδα με μεγάλη έκπληξη να τη χειροκροτούν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-  και των λαθρομεταναστών, αλήθεια σε πόσα από αυτά τα ακίνητα φιλοξενείτε ευπαθείς ομάδες; 


Μιλάτε περί ανέργων υποκριτικά και κάνετε ερώτηση για μέτρα στήριξης των ανέργων, εσείς που ψηφίζετε τα μέτρα τα οποία δημιουργούν τους ανέργους. Πόσο ανόητο, επιτέλους, θεωρείτε τον ελληνικό λαό; Πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό;


Δεν είναι φαίνεται χούι μόνο του Βουλευτή σας, του κ. Κυρίτση, να υποκρίνεται τον προστάτη του λαού και όταν βρίσκει τα δύσκολα να τον υβρίζει. Δεν μιλώ με οδηγό την όποια σεμνοτυφία. Στο προχθεσινό επεισόδιο στα Τρίκαλα αναφέρομαι. Εμάς δεν μας εκπλήσσει βεβαίως η στάση του, γιατί κάποτε στη ρύμη του λόγου της η νομενκλατούρα -που με όχημα την τέχνη και τον πολιτισμό έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη του λαού- αφήνει να φανεί η πραγματική αποστροφή της προς το λαό. Κάποτε οι μάσκες πέφτουν και τους ξεφεύγουν και σκέψεις και αλήθειες.


Οι Έλληνες πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης της κατάστασης όσο μας κυβερνούν τα «ανδρείκελα» της τρικομματικήςμνημονιακής Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και η «Αριστερή» ΔΗΜΑΡ -το «Aριστερή» βάλτε το σε εισαγωγικά- ούτε όσο βρισκόμαστε υπό το καθεστώς του μνημονίου.  Είναι υποκριτικό να προσποιούνται τους αριστερούς άτομα μιας γιαλαντζί Αριστεράς, της Αριστεράς που υπηρέτησε πρόθυμα τον «Άγνωστο Πόλεμο» στην ΥΕΝΕΔ επί στρατιωτικής διακυβερνήσεως, που έκανε τη δουλειά της η Αριστερά με τον «Παπαφλέσσα» –αναφέρομαι σε ταινίες της εποχής- και τους «Σουλιώτες» το 1971 – ‘72, που τα βρήκε εν πολλοίς με την Απριλιανή επταετία, για να υιοθετήσει με τη Μεταπολίτευση το προφίλ του κουλτουριάρη Αριστερού και υποστηρικτή της Οκτωβριανής Επανάστασης. Από τη μια επανάσταση πήγαμε στην άλλη επανάσταση.


Αν δεν ήταν η Μεταπολίτευση δεν θα υπήρχατε στην πολιτική. Είστε εξωμότες της Αριστεράς. Έχετε σχέση με την Αριστερά όσο έχουν και οι συνάδελφοί σας στην Κυβέρνηση –εννοώ το ΠΑΣΟΚ- με το σοσιαλισμό. Θα πρέπει να αλλάξετε το όνομά σας και από Δημοκρατική Αριστερά να λέγεστε «Μνημονιακή Αριστερά» ή καλύτερα, όπως το λέει ο γελωτοποιός, ο Τζίμης ο Πανούσης, να αναγράφεστε ως «ΔΕΙΜΑΡ», που σημαίνει «Δεν Είμαι Αριστερός».


Τι ήρθατε να κάνετε εδώ πέρα; Κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των πεπραγμένων της Κυβέρνησής σας; Συμμετοχή σε ερωτήσεις για τα μάτια του κόσμου, για να διατηρείτε το αριστερό σας προφίλ, αυτή την προβιά;


Κάνατε λόγο για την κατάσταση στον ΟΑΕΔ και για τα προγράμματα που θα μπορέσει να υλοποιήσει. Το 65% όσων εξυπηρετούνται απ’ τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με υπολογισμούς, είναι ξένοι. Πόσο έχουν κοστίσει αυτοί οι ξένοι στον ΟΑΕΔ; Και παρεμπιπτόντως, έχουμε κάνει και ερώτηση για τον ΟΑΕΔ. Εξακόσια εκατομμύρια από αυτό το περίφημο Ταμείο Αλληλεγγύης. Πού πήγαν; Εξακόσια εκατομμύρια! Δεν είναι στικάκι του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου για να χαθεί, είναι ερώτηση του κ. Λαγού της 15ης Φεβρουαρίου. Θα έρθετε να απαντήσετε;


Την καταθέτω, απλώς, για να υπάρχει στα Πρακτικά, διότι υπάρχει και η τακτική σας, η προσφιλής, όταν μια ερώτηση δεν σας βολεύει να μην την απαντάτε καθόλου. Θα την καταθέσω. Κυρίες μου, πάρτε αυτή την ερώτηση, γιατί μπορεί ποτέ να μην απαντηθεί.


(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα ερώτηση, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)


Και για τον κύριο Υπουργό: Εσείς μας διαβάσατε μια έκθεση ιδεών, τι πρέπει να γίνει, ποιες δράσεις, όπως χαρακτηριστικά είπατε, τι σχέδια. Σχέδια! Τι σχέδια; Σχέδια της τρόικα; Σχέδια που θα περιέχουν κι αυτά έναν πολλαπλασιαστή λάθος; Ποια σχέδια είναι αυτά; Μας δουλεύετε; Έκθεση ιδεών ήταν αυτό! Μας είπατε «σχέδια» λες και δεν κυβερνάτε εσείς, λες και κυβερνούν κάποιοι άλλοι. Την αλήθεια είπατε, γιατί πραγματικά κάποιοι άλλοι κυβερνούν.
(...)
Δεν κυβερνάτε εσείς. Δεν είστε κυβέρνηση. Πού πήγαν τα εξακόσια;


Για τη Νέα Δημοκρατία: Μας ανέφερε περί πλουτοπαραγωγικών πηγών, περί ορυκτού πλούτου. Ναι, όντως, Νιγηρία θα μας κάνετε. Θα έχουμε μία χώρα η οποία θα έχει πάρα πολύ –που έχει όντως, είναι μία πλούσια χώρα- ορυκτό πλούτο, αλλά ένα λαό που θα πένεται και θα είναι σε μία εμφύλια κατάσταση. Πρότυπό σας είναι η Νιγηρία.


Και αναφέρατε και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Προχθές βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα τη σεβαστείτε; Κάνουμε ερώτηση την Παρασκευή. Θα την απαντήσετε; Το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δύο χρήσεις για το Ελληνικό. Αεροδρόμιο και πράσινο. Και δεν το τρώνε τα τρωκτικά, δεν το τρώνε τα ποντίκια. Τα τρωκτικά που θέλουν να ξεπουλήσουν το Ελληνικό στους ξένους το τρώνε.


Κυρίες και κύριοι, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, όσο κι αν θέλετε μετά την τοποθέτησή μας να μας βρίσετε –και το νιώθετε μέσα σας, το πιστεύω- όσες επίκαιρες επερωτήσεις κι αν φέρετε στη Βουλή για ψηφοθηρικούς σκοπούς, ο λαός σας κατάλαβε. Τέρμα τα ψέματα. Τώρα είναι η ώρα του Έθνους, είναι η ώρα των Ελλήνων, είναι η ώρα της Χρυσής Αυγής!


Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε αρχικά ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ.Κ.Λυκούδης και στη συνέχεια ο  βουλευτής και ηθοποιός Γεώργιος Κυρίτσης. Ο μεν κ. Λυκούδης στη δευτερολογία του είπε ότι δεν μπορεί να μη κάνει σχόλιο για τους τρεις τελευταίους ομιλητές , Στρατούλη, Μαριά και Παππά, εξαιρώντας τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής αποδεικνύοντας την ένδεια επιχειρημάτων στο να αντικρούσει την έγκληση της Χρυσής Αυγής προς τη ΔΗΜΑΡ για ασυνέπεια, υποκρισία και ψηφοθηρία. ο δε δεύτερος ομιλητής, ηθοποιός κ. Κυρίτσης γνωστός τις τελευταίες ημέρες για την τοποθέτησή του σε ερώτημα πολίτη στα Τρίκαλα όπου του είπε εν ολόγοις "Θα πάρετε τα..."ανέφερε ότι άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των παρισταμένων συναδέλφων βουλευτών εκτός από την ηχορύπανση που παράγουν κάποιοι. Ο συνεργάτης της ΥΕΝΕΔ και του ΕΙΡΤ την εποχή της Επταετίας ομολόγησε την επιλεκτική ακοή του, ότι ακούει δηλαδή μόνο όσα τον συμφέρουν. Για το λόγο αυτό , μετά από τους δυο ομιλητές της ΔΗΜΑΡ ο συναγωνιστής Παππάς ζήτησε το λόγο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο για ένα λεπτό επί προσωπικού.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ορίστε, έχετε το λόγο. Ποιο είναι το προσωπικό, κύριε Παππά;


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το προσωπικό έγκειται στον Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Κυρίτση, ο οποίος είπε «ηχορρύπανση» την τοποθέτησή μας και έδειξε προς την πλευρά μας, προφανώς εμάς εννοεί.


Εγώ σας θυμάμαι μικρό παιδάκι στον «Άγνωστο Πόλεμο»…


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Δεν είναι προσωπικό αυτό.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Κυρίτση, δεν έχετε το λόγο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: … στον «Παράξενο Ταξιδιώτη».


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Ποιο είναι το προσωπικό;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κατά τον Κανονισμό έχει το δικαίωμα…


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έχω ένα λεπτό.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ποιο είναι το προσωπικό;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μισό λεπτό. Κατά τον Κανονισμό ο κ. Παππάς, έχει ένα λεπτό στην διάθεσή του να εξηγήσει το προσωπικό.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Δεν υπάρχει προσωπικό όμως!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το προσωπικό, λοιπόν, είναι να σέβεται ο κ. Κυρίτσης τους ομιλητές και να μην αναφέρεται στις τοποθετήσεις των ομιλητών, συναδέλφων του Βουλευτών, ως «ηχορρύπανση».


Εγώ σας ενθυμούμαι στον «Άγνωστο Πόλεμο» της ΥΕΝΕΔ, στον «Παράξενο Ταξιδιώτη» της ΕΡΤ, στον «Παπαφλέσσα» το ’71 - ’72, ήμουν έντεκα ετών. Σας θυμάμαι στους «Σουλιώτες».


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Πολύ καλός!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κουνήστε το κεφάλι σας. Γινόσαστε γραφικοί…


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Τώρα, κύριε Παππά, καταλαβαίνετε τι κάνετε;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Και εγώ σας θυμάμαι με τη σημαία της χούντας.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης):  Κύριε Κυρίτση, δεν βοηθάτε. Εξισώνεστε.


Κύριε Παππά, προφανώς δεν ήταν προσωπικό. Σας ενόχλησε η φράση «ηχορρύπανση».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να τη διαγράψετε.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε την ομιλία τη δική σας και σκεφτείτε πόσους ενοχλούν αυτά που λέτε. Προχωρούμε.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ενοχλούμε πολλούς, κύριε Πρόεδρε. Το ξέρουμε.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Αυτό δεν είναι προσωπικό.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ελπίζω να κοιτάζετε καμία φορά τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να ακούτε και αυτά που λέτε, διότι γράφονται εδώ μέσα τα πάντα.


Το λόγο έχει η κ. Ρεπούση για δύο λεπτά.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Ξεκινώντας θα ήθελα να επαναλάβω κάτι που έχω πει και σε άλλη ευκαιρία ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα από τη Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που κάνει διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς μας έχετε κάνει ρεζίλι!


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Τα μαθήματα, λοιπόν, δεν μπορούν να σταθούν από ένα κόμμα που όπου εμφανίζεται γίνεται προσπάθεια πώς δεν θα προσβάλει το αίσθημα δημοκρατίας που έχουν τα διεθνή φόρα.


Με την ερώτηση μας αυτή, νομίζω ότι η Δημοκρατική Αριστερά…


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Προσβάλλετε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Μου κάνει εντύπωση που προσβλήθηκαν με το «ηχορύπανση».


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, κυρία Ρεπούση συνεχίστε εσείς επί της ερωτήσεως και των απόψεών σας.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τη νοημοσύνη προσβάλλετε όταν καταθέτετε ερώτηση της Κυβέρνησης.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Έτσι αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία, διακόπτοντας και γρυλίζοντας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: …(δεν ακούστηκε).


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ να μην γράφονται οι διακοπές. Να χρησιμοποιήσω κι εγώ τώρα τη δική σας φράση; Σταματήστε, παρακαλώ.


Συνεχίστε, κυρία Ρεπούση.


Στο σημείο αυτό ο Χρήστος Παππάς δίνει το έναυσμα της αποχώρησης όταν πλέον στην αίθουσα έχουν απομείνει 4-5 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που κάνουν και την επερώτηση, και κανείς άλλος εκτός από τους πολύ περισσότερους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στα κυβερνητικά έδρανα παραμένουν οι υπουργοί Ιωάννης Βρούτσης και Νίκος Παναγιωτόπουλος και κάποιες νυσταγμένες κυρίες στα πίσω έδρανα που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών παραγόντων.

Απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς ο συναγωνιστής Παππάς είπε "Και τώρα σας αφήνουμε οικογενειακά, να τα πείτε μεταξύ σας" . Για να ξεκαρδιστεί στα γέλια ο υπουργός εργασίας , δείγμα του πόσο σοβαρά παίρνουν τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και στην κυβέρνηση.

5 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ!!! Μπραβο στους λεβεντες της Χ.Α. Συνεχιστε ετσι κ ολη η ΕΛΛΑΔΑ θα ειναι στο πλευρο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΑΣ!!! Πεθαινω οταν μιλαει ο Παππας, δεν μασαει κ ξερει να τους βαζει στην θεση τους. Ειδικα οταν τελειως αυθορμητα πεταει τις ατακες του χαιρομαι πραγματικα που υπαρχει ενα ατομο να τους τριξει της "χρυσες τους μασελιτσες". Μπραβο κ παλι Μπραβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε κύριε Παππά άξιος καλά τους τα σούρατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Χρηστο! Μαζι σου μεχρι την Νικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...