Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Μακεδονία τα Σκόπια σε χάρτη της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας»




Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Χρήστου Παππά για τον χάρτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας που εμφανίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Μακεδονία τα Σκόπια σε χάρτη της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας»
     
Έπειτα από σχετικές καταγγελίες επισκέφτηκα την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας και έμεινα έκπληκτος διαπιστώνοντας πως στην υποενότητα «Χάρτες» της ενότητας «Τουριστικός Οδηγός» παρουσιάζεται το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία». Πληροφορήθηκα, μάλιστα, πως σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε πολίτης προς τον Δήμο Πέλλας η απάντηση υπήρξε τουλάχιστον εξοργιστική και συγκεκριμένα πως ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη καθώς ο χάρτης ανήκει στην εταιρία Google. Επειδή είναι απαράδεκτο εδικά στην επίσημη ιστοσελίδα του κατεξοχήν συνδεδεμένου με την αρχαία μακεδονική πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά Δήμου, του Δήμου Πέλλας, να βρίσκεται αναρτημένος χάρτης που στον οποίο τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία. Επειδή η επίσημη αιτιολογία των τοπικών αρχών είναι τουλάχιστον φαιδρή και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το συγκεκριμένο γεγονός. Επειδή έως και τη στιγμή της σύνταξης της παρούσης ο εν λόγω χάρτης παραμένει αναρτημένος στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε κάθε αναγκαία κίνηση προκειμένου ο συγκεκριμένος χάρτης να πάψει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας;

2) Θα προχωρήσουν σε έλεγχο για την απόδοση ευθυνών και την επιβολή κυρώσεων για την εθνικά απαράδεκτη αυτή ενέργεια;

3) Σε πόσους ακόμη Δήμους της χώρας υφίσταται αυτή η απαράδεκτη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα τους;

Αθήνα, 11/02/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...