Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γι’ αυτό πτώχευσε η Ελλάδα…


ΨΗΦΙΣΜΑ για την πρόσκληση του Μιχαλολιάκου

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ του  ΔΣΙ εκφράζοντας τη δυσάρεστη έκπληξή του για την πρόσκληση από τους αρμοδίους διοργανωτές των Ελευθερίων της πόλης, του Προέδρου και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, φορέα φασιστικών και ναζιστικών ιδεολογιών και πρακτικών, καταδικασμένων από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και πολιτικούς:
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ομόφωνα την πρόσκληση και αναμενόμενη επίσκεψη του Μιχαλολιάκου στα Ελευθέρια της πόλης.
Ο Λαός της πόλης και του νομού έχει πικρή πείρα από το φασισμό και το ναζισμό (τα μαρτυρικά χωριά  προσδοκούν ακόμα τη δικαίωσή τους).
Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει ιστορική μνήμη και δεν μπορεί να αποδεχτεί την παράσταση στα Ελευθέρια της πόλης του συνεχιστή του ναζισμού και των συν αυτώ που μόνο στόχο έχουν να σπείρουν το μίσος στο Λαό, την ανασφάλεια και το φόβο απέναντι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων παρών στους δημοκρατικούς αγώνες από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα μάχεται για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.
ΕΚΦΡΑΖΕΙ απερίφραστα την έντονη αποδοκιμασία του και τον αποτροπιασμό του απέναντι σε κάθε ναζιστική ενέργεια, σε κάθε κίνηση σκοταδισμού και φασιστικής εμπάθειας.
ΔΗΛΩΝΕΙ ότι οι δικηγόροι θα συμμετέχουν με σεβασμό και τιμή μαζί με όλους τους συμπολίτες στον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης και ΚΑΛΕΙ όλους τους Αντιφασίστες Πατριώτες να πράξουν ανάλογα.
Εκ του ΔΣ.
Γι’ αυτό πτώχευσε η Ελλάδα… 
Το σημερινό, φαιδρό, ψήφισμα του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, υποβιβάζει έναν επιστημονικό φορέα με θεσμικό ρόλο στην Ελληνική Πολιτεία (είναι άλλωστε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου), σε αριστερίστικη οργάνωση καφενειακού επιπέδου.
Το πρόχειρο, μεροληπτικό και εμπαθές γλωσσικό ύφος του κειμένου δεν αρμόζει βεβαίως σε επιστημονικό σύλλογο. Έκπληξη προκαλεί εξάλλου η νεολαιίστικη γραφή και η απουσία κάθε νομικής ορολογίας και τεκμηρίωσης.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι αποκαλυπτικό της ψυχολογίας των συντακτών. Πρόκειται για άτομα που οραματίζονται μία κοινωνία «χαρακωμάτων», μια κοινωνία ταξικών συγκρούσεων, μία κοινωνία που αυτοϋπονομεύεται από τις εχθροπραξίες αλληλοσπαρασσόμενων συλλογικοτήτων, μία κοινωνία που δεν μπορεί να προοδεύσει διότι αντιλαμβάνεται το δικό της πρόσωπο ως εχθρό.
Κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ανάξιοι να φέρετε οποιονδήποτε από αυτούς τους τίτλους, αστοιχείωτοι επιστημονικά και πνευματικά-στοχαστικά απόντες.
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με το ψήφισμά σας σηματοδοτείτε τη νίκη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι ηθικά και πολιτικά δικαιωμένη στα μάτια όλων των αποδεκτών του «φτηνού» αυτού κειμένου.
Είναι προφανές ότι αποδέχεστε τη Δημοκρατία μόνο όπως και όταν εξυπηρετεί τα μισερά σχέδιά σας. Παραγνωρίζετε πλήρως τους κείμενους νόμους, που αναγνωρίζουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή ως νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο ως Κοινοβουλευτικό Κόμμα έχει τα δικαιώματα που προβλέπονται από τους δημοκρατικά ψηφισμένους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Ένα είναι σίγουρο. Εάν το 1912-13 το κομμουνιστικό δηλητήριο που ξερνάει η πένα σας είχε προλάβει να μολύνει τον ψυχισμό του Έλληνα, τα Ιωάννινα δεν θα είχαν απελευθερωθεί. Η ανθελληνική προπαγάνδα των αριστερών θα είχε παρεμποδίσει και ανασχέσει κάθε πατριωτική πρωτοβουλία για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης Ηπείρου. Κάθε σκέψη για επίθεση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θα πολεμούνταν από εσάς ως «φασιστική», «ρατσιστική», «πολεμοχαρής» και «σκοταδιστική». Ακριβώς όπως σήμερα καταδικάζετε την όποια προσπάθεια για απελευθέρωση της δούλης Βορείου Ηπείρου.
Θλιβερά κατάλοιπα της μεταπολίτευσης. Γραφικά παρτάλια του Μαρξισμού-Λενινισμού-Χοτζισμού. Αυτά τα ψηφίσματα είναι το ψυχοράγημα της άγονης διαδρομής σας. Παραδίδετε μια Ελλάδα καθημαγμένη από τον παρασιτισμό και τη μίζα. Τα λύματα της οθωμανικής σας δουλοπρέπειας δεν μπορούν να αγγίξουν τους ακριβογιούς της πίστης. Η Μούσα του Ελληνικού Εθνικισμού έχει μόλις ξεκινήσει να γράφει το έπος της… 
X. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...