Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦ. ΥΠΕΞ : 'ΤΟΛΜΗΣΤΕ - ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ - ΕΙΣΤΕ ΜΑΪΜΟΥ ''ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ''-VIDEO


                              


Σήμερα το πρωί συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τις πρόσφατες αλβανικές προκλήσεις και την εν γένει στάση του Υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης στο εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου. Αρχικά ο συναγωνιστής Παππάς ανέπτυξε την άποψη των Εθνικιστών για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες καθώς και για την ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της Χρυσής Αυγής για την παραπομπή των τεσσάρων της λίστας Λαγκάρντ, χαρακτηρίζοντάς τες «φαρσοκωμωδία ή καλύτερα», όπως είπε, «μια εξαιρετική επιθεώρηση». Για να συμπληρώσει, χαρακτηριστικά, παραλληλίζοντας το σήμερα με την περίοδο της Κατοχής: «Ξέρετε, και στην περίοδο της Κατοχής λειτουργούσαν τα θέατρα».
Στη συνέχεια ανέπτυξε την ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών που ήταν ποια θα είναι η εν γένει στάση και η αντίδραση του Υπουργείου στις aαλβανικές προκλήσεις για το «Τσαμικό» το οποίο βρίσκεται ως πρώτο θέμα στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος του Εντί Ράμα της αλβανικής αντιπολίτευσης και τονίζεται επανειλημμένως σε δηλώσεις και συνεντεύξεις αλβανών αξιωματούχων, ακόμη και του αλβανού προέδρου.
Επίσης, ποια θα είναι η αντίδραση του Υπουργείου στις δηλώσεις που έγιναν από αλβανικής πλευράς τη στιγμή που έχει διαρρεύσει από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Ελλάς προτίθεται να καταθέσει στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες που θα ορίζουν τα ελληνικά θαλάσσια χωρικά ύδατα, κάτι βεβαίως το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από την ανακήρυξη της ΑΟΖ  που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την προεκλογική περίοδο σαν βασική θέση του κόμματός του. 
Κλείνοντας την πρωτολογία του ο συναγωνιστής ρώτησε τον υφυπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ελληνοαλβανικά χωρικά ύδατα και την ελληνοαλβανική μεθόριο τη στιγμή που στη Βόρειο Ήπειρο οι Αλβανοί καταδυναστεύουν τους Έλληνες αδελφούς μας.
Ο υφυπουργός, με την γνωστή ξύλινη διπλωματική γλώσσα, απήντησε στον συναγωνιστή και ανεφέρθη ως συνήθως στο παράδειγμα των ακραίων στοιχείων και δηλώσεων που διαταράσσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις   γενικώς και αορίστως, προφανώς έχοντας την πρόθεση να συμπεριλάβει στα ακραία στοιχεία και την ελληνική πλευρά δηλαδή τους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Γνωστή η συνάντηση Παναρίτι – Αβραμοπούλου και η συμφωνία των δύο πλευρών για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής με δημοκρατικές διαδικασίες και μεθόδους (παρακολουθήσεις, λογοκρισία, απαγόρευση εισόδου στη Βόρειο Ήπειρο, κ.λ.π.).
Απαντώντας του ο συναγωνιστής Παππάς τον ρώτησε χαρακτηριστικά αν εννοεί ακραία στοιχεία τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης ή τον αλβανό πρόεδρο αφού σε απάντηση του κυρίου Αβραμόπουλου σε ανάλογη γραπτή ερώτησή του προς το ΥΠΕΞ είχε λάβει γραπτή απάντηση στις 3 Ιανουαρίου 2013 ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών αδυνατεί  πραγματικά να παρακολουθήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις ακραίων στοιχείων».
Ο συναγωνιστής κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική παράταξη , όλους αυτούς τους βουλευτές που υπογράφουν τα μνημόνια, ότι στα προεκλογικά τους φυλλάδια και στους ψηφοφόρους τους προβάλλουν έναν μαϊμού πατριωτισμό. Δεν είναι πατριώτες. Κατήγγειλε επίσης και κατακεραύνωσε τον νέο Έλληνα πρέσβη σταΤίρανα ο οποίος είχε έλθει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στα τέλη του 2012 σε μια πρώτη παρουσίαση γνωριμίας και ο οποίος σε κάποια στιγμή του λόγου του αναφέρθηκε περιέργως και αυτός σε Αρβανίτες, ομοίως με τον αριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο. Ο συναγωνιστής Παππάς εξομοιώνοντάς τους ανεφέρθη στην εθνική μειοδοσία που διαπράττουν και οι δύο. Πάνω σ’ αυτό βεβαίως δεν έλαβε καμία απάντηση εκ μέρους του υφυπουργού.
Κλείνοντας είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν εγκαταλείπει την Βόρειο Ήπειρο. Οι αλβανοί κάνουν θέμα και τρέμουν ακόμα και τα αυτοκόλλητα τωνβορειοηπειρωτών Χρυσαυγιτών που αναγράφουν το Γη Ελληνική.
Σε ό,τι αφορά τους βορειοηπειρώτες που τους εγκαταλείπουν στο έλεος των αλβανών κατσαπλιάδων , που τους κόβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ, να τους προστατεύσουν όπως αρμόζει σε μία πραγματικά ελληνική και εθνική κυβέρνηση. Του είπε δε χαρακτηριστικά «Τολμήστε!» και τόνισε πως η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο της δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου.
«Για να ξαναγίνει η Βόρειος Ήπειρος ελεύθερη, για να ξαναγίνει η Βόρειος Ήπειρος Ελληνική». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...