Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γην και Υδωρ




Απογευματινή είδηση από το διαδίκτυο (makeleio.gr) και διατυπωμένη σε διάφορες άλλες εκδοχές από δεκάδες ιστοσελίδες.
Ένα λάθος στην μετάφραση των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγο έλειψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο καθώς έφερε τον Tούρκο υπουργό να δηλώνει μέσα στη Βουλή: «Επιθυμούμε ελεύθερο Αιγαίο»...
Το λάθος προκλήθηκε από μεταφραστή που άνηκε στην αποστολή του κ. Nταβούτογλου, όμως βάση αυτής της μετάφρασης συντάχθηκε το σχετικό δελτίο τύπου της Βουλής.
Ωστόσο, Τούρκοι δημοσιογράφοι που άκουσαν τη συνομιλία, εξηγούσαν ότι ο κ. Νταβούτογλου δεν είπε «να είναι πάντοτε ελεύθερο το Αιγαίο». Κατά την άποψη των Τούρκων ρεπόρτερς, ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής: «Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και φιλίας, ανοικτή για κάθε συνεργασία».
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταλούν οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του τούρκου υπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να γίνει επίσημη μετάφραση. Σύμφωνα λοιπόν με νέα ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Βουλής και μετά από την ανταπόκριση του υπουργείου, το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:
Ε. Μεϊμαράκης : «Σας καλωσορίζω και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας».
Νταβούτογλου «Σας ευχαριστώ για το δώρο με το συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα ειρήνης και φιλίας ανοιχτής για κάθε συνεργασία».
Πέραν αυτών ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την άρση του casus belli της Τουρκίας προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη θεσμική συνεργασία των κοινοβουλίων. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «όλα τα κόμματα και οι βουλευτές επιθυμούν να σχηματιστούν κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας, θέτουν όμως μια προϋπόθεση: να άρει η Τουρκία το casus belli στο Αιγαίο».


ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΑΒΙΑΤΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Ο κύριος Μεϊμαράκης προέβη σήμερα σε ένα ατόπημα; Εκανε μια μεγάλη γκάφα; ΄Η το όλο επισόδιο και οι διάλογοι είναι μια εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και του περίφημου μυστικού ή ανοιχτού διαλόγου πάνω στις εξελίξεις των εθνικών μας θεμάτων; Ελπίζουμε να είναι ένα τραγικό και μόνον ατόπημα που από μόνο του όμως δείχνει το επίπεδο των μηδιζόντων της κυβερνητικής παράταξης που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν γην και ύδωρ στον τούρκο επιβουλέα. 

O Πρόεδρος της Βουλής με το θεσμικό του ρόλο θα μπορούσε και να μην είχε δεχθεί τον Νταβούτογλου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρόλα ταύτα και αφού το πρόγραμμα της επίσκεψης του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προέβλεπε και την επίσκεψη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μπορούσε να αρκεσθεί σε μια τυπική ανταλλαγή διπλωματικών δώρων. 
Αντ’ αυτού προτίμησε τις φιλοφρονήσεις και ανέφερε δωρίζοντας το αντίγραφο πλοίου, το Αιγαίο ως «Αιγαίο μας» που προφανώς δεν εννοούσε το Αιγαίο των Ελλήνων αλλά το Αιγαίο Ελλήνων και Τούρκων. 
Το Αιγαίο, κύριε πρόεδρε, είναι η ελληνική κλειστή θάλασσα που απελευθερώθηκε πριν από 100 χρόνια με ναυμαχίες, πολέμους και θυσίες. Ο,τι απελευθέρωσε ο λαός μας με το αίμα του δεν θα το παραδώσει αμαχητί με δηλώσεις και συμφωνίες Γραικύλων. Για να ζήσει η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει στρατηγικό βάθος και το Αιγαίο να γίνει κυριολεκτικά μια Ελληνική λίμνη. Αυτοί είναι οι εθνικά ωφέλιμοι στόχοι που δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκην και πόλεμο. Βλέπουμε την Τουρκία να εφαρμόζει εθνικά ωφέλιμους μακροχρόνιους στόχους και να τους επιτυγχάνει βήμα-βήμα χωρίς την θύελλα μιας πολεμικής σύρραξης.

Ο κύριος Μεϊμαράκης καταγόμενος από μια ηρωική και με υψηλό φρόνημα περιοχή, την λεβεντογέννα Κρήτη , θα έπρεπε να σταθεί σαν παλικάρι απέναντι στον Τούρκο , τιμώντας τουλάχιστον την κρητική καταγωγή του. Αυτά που είπε στον Νταβούτογλου ας τα έλεγε καλύτερα στους κατοίκους των ακριτικών νησιών , στους Έλληνες αλιείς που δίνουν καθημερινά μάχη με το  τουρκικό Λιμενικό, και δεν κινούνται και τόσο ελεύθερα στο Αιγαίο μας, στους Έλληνες αεροπόρους που δίνουν καθημερινά μάχες πάνω από το Αιγαίο στα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίων. 

Τέλος, δεν θα έπρεπε να μιλάει εκ μέρους όλων των κομμάτων . Εμείς οι Χρυσαυγίτες δεν επιθυμούμε καμία συνομιλία και καμία νομιμοποίηση του εχθρού. Προτιμούμε τον ηγετικό και ηρωικό δρόμο του Καπετάν Μιχάλη παρά τον ποταπό και γελοίο δρόμο της Εφεντίνας Καβαλίνας. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...