Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

''Όσοι ψηφίζουν τα μνημόνια δεν είναι καθαροί''


                      

Τοποθέτηση του  Χρήστου Παππά στην Ολομέλεια  ( 30/10/12 )  σχετικά με την κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κ.α.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ: Κρείττον σιγάν, κύριε Βορίδη. Είπατε κάτι για τον Ίωνα Δραγούμη. Προφανώς, πέρασαν αρκετά χρόνια και τα ξεχάσατε. Δεν τα θυμάστε καλά, κύριε Βορίδη. Ο Ίων Δραγούμης δεν είχε πει ότι το κράτος βλάπτει το έθνος. Είχε πει ότι εάν το κράτος φτάσει σε σημείο να βλάπτει το έθνος, τότε δεν θέλεΙ τετοιο κράτος.
Και έρχεται, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή με την ιδεολογία της –γιατί έχουμε ιδεολογία- και λέει ότι το κράτος πρέπει να εναρμονιστεί με το έθνος και οραματιζόμαστε και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, για τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους. Αυτό σε απάντηση, επειδή δείξατε την πλευρά μας και μας κάνατε μαθήματα περί Ίωνος Δραγούμη. Ξαναδιαβάστε τα. Είμαστε γνωστοί από παλιά, έτσι; Αν σας χρησιμεύουν πια να τα διαβάσετε, γιατί προφανώς τα έχετε διαγράψει πια από τη μνήμη σας. Είναι το μαύρο κακό παρελθόν σας. Θα ξανανεβείτε στα κυβερνητικά …
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα μιλήσουμε γι’ αυτό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό και δεν έχω καμία διάθεση ειρωνείας. Απλώς τα υπενθύμισα, για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Και ο κύριος που είναι δίπλα σας, ο κ. Τζαμτζής που είναι εισηγητής, επειδή είπε για καθαρά χέρια και έκανε μια έμμεση επίθεση στο συναγωνιστή μου τον κ. Κασιδιάρη, να του πω: Εντάξει, έχετε καθαρά χέρια, είπατε ότι εσείς δεν θα χτυπήσετε κάποιο λαθρομετανάστη και εκ των πραγμάτων και λογικό είναι ότι δεν μπορείτε να χτυπήσετε κάποιον λαθρομετανάστη και λόγω ηλικίας. Και εγώ έχω περίπου την ίδια ηλικία. Τα χέρια σας, όμως, δεν είναι καθαρά.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Πεντακάθαρα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Της παρατάξεώς σας εννοώ. Και δεν εννοώ μόνο της παρατάξεώς σας. Εννοώ όλων όσων ψήφισαν το Μνημόνιο 1 –εσείς το ψηφίσατε- ψήφισαν το Μνημόνιο 2 και πρόκειται να ψηφίσουν και το Μνημόνιο 3. Θα είναι χέρια βαμμένα με αίμα. Θα είναι το αίμα τριών χιλιάδων ανθρώπων, Ελλήνων που αυτοκτόνησαν. Θα είναι το αίμα ανθρώπων που πρόκειται να αυτοκτονήσουν. Θα είναι το αίμα όλων αυτών που θα υποφέρουν με τα εξοντωτικά μέτρα που θα φέρετε. Δηλαδή, κάντε και μια αυτοκριτική. Να μιλήσουμε προσωπικά. Να πεις: Βρε, αδερφέ, να το συζητήσω με τον εαυτό μου. Τι πάω να κάνω; Δεν είναι όλα πολιτική.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Μου δίνετε το δικαίωμα να απαντήσω;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Απαντήστε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Κύριε Τζαμτζή, σας παρακαλώ!
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Ο Κανονισμός δίνει το δικαίωμα, εφόσον ο ομιλητής θέλει, να απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Ο χρόνος θα μετρηθεί, κύριε Παππά. Έτσι λέει ο Κανονισμός. Μεταβιβάζετε χρόνο από την ομιλία σας στον κ. Τζαμτζή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Τζαμτζή, εσείς προσωπικά –επειδή δεν είναι προσωπικό- μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής και ήμασταν προηγουμένως και στην επιτροπή και μιλήσαμε. Αυτό, όμως, που πάτε να κάνετε η παράταξή σας και οι παρατάξεις που συνεργάζονται μαζί σας είναι εγκληματικό όχι μόνο για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά και για τις γενιές που έρχονται. Καταστρέφετε την πατρίδα.
Και θέλω να απευθυνθώ στον κύριο Υπουργό. Καλώς ήρθατε. Περαστικά σας. Σας το λέω ειλικρινά, ανθρώπινα, με καμία διάθεση ειρωνείας.
Και να αναλάβω και εσάς. Μιλήσατε προχθές και απαντήσατε πολύ καλά στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Γιατί διακρίνω σε σας ότι τα ακούτε, δυσανασχετείτε, λέτε «κάτι γίνεται», σημειώνετε. Δεν είστε από αυτούς κυβερνητικούς με τις flat απαντήσεις. Κάτι σας απασχολεί. Κάτι έχει μείνει μέσα σας.
Είπατε, λοιπόν, ότι δεν είστε αιθεροβάμων, είστε ρεαλιστής. Ερωτώ: Αυτό που πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα είναι ρεαλιστικό;
Σε ποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σε πιο θρίλερ μελλοντολογικό του Χόλλυγουντ το φανταστήκατε; Έχετε φτιάξει μια μορφή στο μυαλό σας, τους ανθρώπους που θα ψάχνουν στα σκουπίδια, τους ανθρώπους που θα πεθαίνουν από το κρύο; Για σκεφτείτε το λίγο.
Το λέω και σε εσάς. Τι πάτε να κάνετε; Για εσάς όλους της Νέας Δημοκρατίας που λέτε για πατριωτικό καθήκον, κύριε Βορίδη. Να το πατριωτικό σας καθήκον, τελευταία στιγμή να το αποσύρετε. Τελευταία στιγμή να μην το ψηφίσετε. Έτσι; Θα γίνουν εκλογές. Να γίνουν εκλογές. Μια χαρά. Είναι δηλαδή η χαρά του κοινοβουλευτισμού να γίνουν εκλογές, η χαρά της δημοκρατίας, να έχουμε κάθε μήνα εκλογές. Γιατί; Εσείς δεν φωνάζετε και λέτε δημοκρατία κ.λπ.; Να γίνουν εκλογές. Είναι και η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού να γίνουν εκλογές. Να γίνουν εκλογές. Φοβόσαστε;
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Εμείς;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τρίτο κόμμα είστε. Έτσι; 2,2% Μάλλον τρίτο είμαστε εμείς, αλλά σύντομα θα είστε τρίτο κόμμα. Έτσι;
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Όταν γίνουν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: 2,2%. Πανάς σήμερα, τρεις χιλιάδες, δημοσκόπηση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Παρακαλώ, κύριε Παππά, ολοκληρώστε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το δίλεπτο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Με την ανοχή του διλέπτου. Ναι, αλλά, όπως πάτε, δεν θα ολοκληρώσετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Δεν πειράζει. Δικός μου είναι ο λόγος, θα τον σταματήσω εκεί που πρέπει. Ευχαριστώ πολύ.
Είπατε, λοιπόν, ότι είστε ρεαλιστής. Απευθύνομαι και σε εσάς, στο πατριωτικό σας καθήκον. Δεν αρνούμαι, κύριε Υπουργέ, ότι έχετε καλές προθέσεις. Έτσι; Να σας κάνω μία ερώτηση; Πιστεύετε στην πατρίδα; Πιστεύετε στο Θεό; Εγώ λέω ότι πιστεύετε, δεν το αρνούμαι. Δεν το αρνούμαι. Πιστεύετε. Μήπως, λοιπόν, αντί για την πατρίδα, πιστεύετε στις αγορές; Σε αυτό που λέτε συνέχεια, η αγαπημένη έκφραση, «πατρίδα των αγορών»; Μήπως τελικά με αυτήν τη συνεχή ενασχόλησή σας με τα οικονομικά Θεός σας έχει γίνει το χρήμα, τα επιτόκια, οι αριθμοί;
Είπατε για κάποια μοντέλα. Νορβηγικό μοντέλο, αν θυμάμαι καλά, είχατε πει. Είστε λάτρης του νορβηγικού μοντέλου. Δυστυχώς στα μοντέλα αυτά που είπατε υπάρχει μία στρέβλωση. Δηλαδή, ίσως σας έμαθαν το σωστό να είναι λάθος και σας πούλησαν το λάθος για σωστό και το έχετε πια κατανοήσει. Δεν το κάνετε από πρόθεση δηλαδή, έχετε κατανοήσει το λάθος ότι είναι σωστό και εμμένετε σε αυτήν την αντίληψη.
Κύριε Υπουργέ, έχετε δύο παιδιά. Να σας ζήσουν. Εγώ έχω τρία παιδιά. Έτσι; Και όλα τα παιδιά των Ελλήνων να είναι καλά. Αλήθεια, όταν θα φτάσετε προς τα τέλη του βίου, στο έσχατο γήρας που λέμε, όταν θα έρχονται τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας και θα σας λένε: «Παππού, τι έκανες τότε το 2012;», τι θα έχετε να τους πείτε; Δεν κάνω πολιτική ομιλία. Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Ηλιόπουλος. Προσπαθώ να σας τσιγκλήσω στο θυμικό. Τι θα πείτε στα παιδιά σας; Τι θα πείτε στα εγγόνια σας;
Και να το κλείσω. Επειδή εσείς, κύριε Βορίδη, χαμογελάτε...
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Όχι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Σας πιάνει που και που ένας όψιμος αντικομμουνισμός. Και εσείς προχθές είχατε μιλήσει, είχατε πει αντικομμουνιστικά πράγματα εδώ. Θυμάμαι την ομιλία σας, σας είχα ακούσει με προσοχή. Εγώ να σας πω, λοιπόν, ότι με την τοποθέτησή σας και όπως τοποθετηθήκατε...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Πέρασε το δίλεπτο, κύριε Παππά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο κ. Μαριάς είχε δέκα δευτερόλεπτα. Δέκα δευτερόλεπτα θέλω και εγώ με την ανοχή σας.
Μας θυμίσατε, λοιπόν, σε όλους θυμίσατε ότι τόσο η γαλλική όσο και ο οκτωβριανή, η μποσλεβικική επανάσταση προέρχονται από την ίδια μήτρα. Είναι η μήτρα των τραπεζών και η μήτρα των σκοτεινών μυστικών ταγμάτων. Οι μεν κομμουνιστές λένε: «Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα» -είναι οι φιλελεύθεροι, οι τρικολόρε- το κεφάλαιο λέει ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.
Εμείς, λοιπόν, ότι έχουμε πατρίδα, έχουμε την αιωνία Ελλάδα. Σε αυτήν πιστεύει η Χρυσή Αυγή, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε και γι' αυτό αγωνιζόμαστε να έρθει η πολυπόθητη εθνική ανεξαρτησία, να έρθει δηλαδή η ελευθερία πια στον σκλαβωμένο ελληνικό λαό, να έρθει η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, να έρθει δηλαδή η ευημερία στον ελληνικό λαό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Σας ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εγώ ευχαριστώ για την ανοχή σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει ο κ. Νικόλας Καραθανασόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για έξι λεπτά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλλον ο προλαλήσας, ο εκπρόσωπος του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, μπέρδεψε τα γεγονότα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, να σταματήσουν επιτέλους οι εκφράσεις σ’ αυτήν την Αίθουσα! Το έχω πει και στη Διάσκεψη των Προέδρων. Να σταματήσουν οι εκφράσεις, ειδάλλως θα γίνονται συνεχώς επεισόδια. Να τον ανακαλέσετε στην τάξη!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Κύριε Παππά, έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις, αλλά όταν υπάρχει πολιτικός -έστω και με κάποια έννοια- χαρακτηρισμός μη αποδεκτός, όπως καταλαβαίνετε, προληπτική λογοκρισία δεν μπορεί να υπάρξει.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω ότι μπέρδεψε τα γεγονότα, κύριε Πρόεδρε, γιατί η μήτρα της Οκτωβριανής Επανάστασης ήταν οι πόθοι κι η ανάγκη απελευθέρωσης…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Φασίστες είστε εσείς, με την έννοια του φασισμού που λέτε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βουβουζέλες δεν χρειαζόμαστε!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Βουβουζέλα είσαι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...