Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αξιοποίηση της οφειλής του κατοχικού δανείου για οικονομική ανάπτυξη (από την παρουσίαση του Χρήστου Παππά στη Βουλή)


Εμείς ζητούμε, εντελώς ρεαλιστικά, πρώτον να συγκροτηθεί μια εθνική επιτροπή εγκύρων οικονομολόγων, νομικών και ιστορικών, προσώπων κοινής αποδοχής, που θα προσδιορίσει με ακρίβεια και με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση το ακριβές ποσόν της οφειλής, αυτής που ο κ. Κούκουνας αναβιβάζει σε 510 δις και ο Γάλλος οικονομολόγος κ. Ντελπλά σε 575 δις ευρώ, και δεύτερον με επείγουσες νομικές διαδικασίες να υποχρεωθεί το σημερινό γερμανικό κράτος να μας εξοφλήσει αμέσως και πλήρως. Επιπροσθέτως προτείνουμε να κληθoύν να αναλάβουν την προεδρία αυτής της επιτροπής ικανοί Έλληνες διεθνούς φήμης με ειδικευμένες νομικές γνώσεις όπως ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης ο οποίος ξέρει πολύ καλά το βρετανικό δίκαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και ο έγκριτος καθηγητής κύριος Κασιμάτης.
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Και επί πλέον προτείνουμε, επειδή κατανοούμε ότι η κυρία Μέρκελ δεν θα μπορεί ακαριαία να διαθέσει τέτοιου ύψους ποσόν, να γίνει συμψηφισμός του χρέους προς την Ελλάδα με το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδος. Να αναλάβει δηλαδή η Γερμανία την αποπληρωμή όλων των εξωτερικών δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδος και να ορισθεί πώς θα μας δοθεί το υπόλοιπο της οφειλής.
Σύμφωνα με την εκτίμηση Κούκουνα και Ντελπλά, το απομένον ποσόν από τα κατοχικά δάνεια, αφού θα έχει μετατοπισθεί στη Γερμανία το εξωτερικό μας χρέος, είναι της τάξεως των διακοσίων δισεκατομμυρίων. Αυτό το ποσόν και με μηδενισμένο εθνικό χρέος θα είναι το κεφάλαιό μας, ανεξάρτητα από την άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την χωρίς καθυστέρηση αξιοποίηση του υπόγειου ελληνικού πλούτου, για ένα δυναμικό μοντέλο εθνικής ανάπτυξης. Με αυτό το κεφάλαιο, έστω και αν δεν θα το έχουμε άμεσα σε ρευστό, θα αξιοποιήσουμε τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα με αποκλειστικά ελληνικές εταιρίες, έντιμες και εθνικά ευαίσθητες, χωρίς διαπλεκόμενους και νταβατζήδες, που θα αποκλεισθούν με σαφή νομοθετική απαγόρευση. Και θα επιτύχουμε άμεσα αποτελέσματα για όλο τον λαό και ιδίως για τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους με την εθνική οικονομική ανάκαμψη, βασισμένη πάνω στη θεωρία της ταχείας διακίνησης του χρήματος.
Θα οργώσουμε κυριολεκτικά την Ελλάδα για να υπάρξουν αμέσως δουλειές σε όλους τους εργαζόμενους πάνω σε τρεις βασικές στρατηγικές: α) Αξιοποίηση της γεωργικής παραγωγής με άμεσο προσανατολισμό την απαγόρευση των εισαγωγών πάσης φύσεως γεωργικών προϊόντων και με συντονισμένο μακροπρόθεσμο στόχο τη γεωργική αυτάρκεια της χώρας. β) Εναρξη εργασιών οδικού συστήματος, κυρίως για τουριστικούς προορισμούς, χρηματοδοτούμενα από το ελληνικό δημόσιο, με σεβασμό στο περιβάλλον, και με την εργασία ελληνικού εργατικού δυναμικού, και όχι με τη ΜΟΜΑ όπως οψίμως θυμήθηκαν πολλοί της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας. Οι στρατιώτες μας είναι για να φυλούν τα σύνορα και όχι για να φτιάχνουν δρόμους. γ) Δυναμική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που είναι διάχυτος σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τώρα ήταν έρμαιο των ξένων εταιριών ή άλλων υπόπτων συμφερόντων.
Μόλις μας δώσει ο ελληνικός λαός την εξουσιοδότηση να κυβερνήσουμε, με όραμα και θέληση δύναμης και ψυχής, θα ανασκουμπωθούμε ώστε να κάνουμε την Ελλάδα ένα μεγάλο εργοτάξιο, όπου θα απορροφηθεί εντελώς η ανεργία. Αυτή θα είναι η ανάπτυξη στα έργα και όχι στα λόγια, ρεαλιστικά και όχι πολιτικάντικα. Και μόλις εκλείψει η ανεργία, αυτόματα θα αναζωογονηθεί το εμπόριο, από το κάθε μικροκατάστημα της γειτονιάς μέχρι τα μεγαλύτερα στο κέντρο της πόλης. Έτσι θα ξαναλειτουργήσει σε νέες υγιείς βάσεις καθημερινού παραγωγικού κέρδους η ελληνική οικονομία και ο Έλληνας εργάτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα ξαναδεί τον ιδρώτα του να του δίνει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.
Αλλά για όλα αυτά, η αρχική προϋπόθεση είναι να βρεθούν Έλληνες πολιτικοί με εθνική συνείδηση και να ζητήσουν από τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ όσα με την υπογραφή της η Γερμανία του Χίτλερ είχε δεσμευθεί το 1942 ότι θα επέστρεφε κατά τη λήξη του πολέμου. Στα 67 χρόνια που μεσολάβησαν δυστυχώς δεν φάνηκαν τέτοιοι πολιτικοί. Εμείς έχουμε άλλες προδιαγραφές. Ό,τι λέμε το εννοούμε και σκεφτόμαστε μόνον ελληνικά. Θα τα ζητήσουμε τα κατοχικά δάνεια και θα τα πάρουμε… Για να υπάρξει στέγη, φαγητό και εργασία σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα – στόχος θεμελιώδης και απαράβατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...